Tondan anlayan gitaristler acil

Selamlar, ibanez grg 170dx gitarim ve blackstar id core 10 v3 amfim var. This i love solosunu calmak istiyorum ama pedalım yok. Pedalsız bir sekilde benzer bi tonu nasil elde edebilirim, dedigim gibi aynisi olmasina gerek yok. Bir de daha amfi gelmedi, uygulamadan boyle bir ton bulabilir miyim?

Amfi yerine ses kartı alıp pluginler ile çözebilirdin aslında hazır tonlar da var, Youtube’de hangi şarkının presetini nasıl ayarlayacağın da var kullandığın plugine göre. Ben amplitube 5 ile slash’in tüm tonlarını alabiliyorum mesela. Onun dışında gojira ve neural dsp de kullanıyorum. Ama genelde amplitube. Yerli gigfast lite’de öneririm sağlam tonlar yazabilirsin…

Amfi yerine ses kartı alıp pluginler ile çözebilirdin aslında hazır tonlar da var, Youtube’de hangi şarkının presetini nasıl ayarlayacağın da var kullandığın plugine göre. Ben amplitube 5 ile slash’in tüm tonlarını alabiliyorum mesela. Onun dışında gojira ve neural dsp de kullanıyorum. Ama genelde amplitube. Yerli gigfast lite’de öneririm sağlam tonlar yazabilirsin…
Sağol amfimi amplitube 5 e uzerinden kullanabilir miyim?

"Dalga geçen ergen" stilini bıraksa keşke forum ahalisi...
Bilgisizlikle başa çıkmak kolay, ama cehalet ("ne bilmediğini bilmemek") öyle değil ne yazık ki. Cehalet, bilgiyle kapatılamıyor; farkındalık gerekiyor.
Dalga geçilen soruların hepsinde aynı problem var: Soruyu soran kişi, kendi (hatalı) varsayımlarının farkında değil. Yanlış soruya doğru cevap verilemiyor.
"Filanca iş için cebe hangi aplikasyonu indireyim ?" kafasının kuşağı, deneyim-emek vs boyutunda kopuyor, çünkü dikkat eksikliği çağının insanları için bunlar içi boş kavramlar. Bunlarla bir yere varmak anlamsız bu insanlar için. O soloları çalan insanların da her şeyden önce emek vererek oraya geldiğini anlamıyor işte.
Hal böyle olunca da iletişim kopuyor, geriye mizah kalıyor.

Havalı değiliz de, biraz tecrübeliyiz diyelim🙂
Siz o soloyu gerçekten çalabilecek düzeye gelin, elinizdeki ekipmanla da gayet iyi sonuç alınır.
Ha tabii bunu anlamak benim için 20 sene filan sürdü🙂
Tamam sagolun. Bir de bir sorum olacak ama,
gitari amfiye baglamadan sekilde teli cekince tel surtup cizirti cikariyor, sorun olur mu? Bir de bir teli akort ederken hemen diger telin akortu kaciyor, gitarim yeni. Sorun olur mu?

Son düzenleme:
Tamam sagolun. Bir de bir sorum olacak ama,
gitari amfiye baglamadan sekilde teli cekince tel surtup cizirti cikariyor, sorun olur mu? Bir de bir teli akort ederken hemen diger telin akortu kaciyor, gitarim yeni. Sorun olur mu?
İlk soruyu anlamadım.
İkinci soru önemli olabilir. Teller yeni ise ilk 1-2 gün akort kolay kaçabilir, ama bir yerde oturması gerekir. Bir telin akordu esnasında diğeri kaçıyorsa ... Acaba köprü nasıl duruyor? Gitar yüzeyine paralel olmalı. Köprü havalanmış veya geriye yatmış ise bu durumda kolay kolay akort tutmaz.
Akort kaçırma problemleri başka şeylere de bağlı olabilir.

İlk soruyu anlamadım.
İkinci soru önemli olabilir. Teller yeni ise ilk 1-2 gün akort kolay kaçabilir, ama bir yerde oturması gerekir. Bir telin akordu esnasında diğeri kaçıyorsa ... Acaba köprü nasıl duruyor? Gitar yüzeyine paralel olmalı. Köprü havalanmış veya geriye yatmış ise bu durumda kolay kolay akort tutmaz.
Akort kaçırma problemleri başka şeylere de bağlı olabilir.
telleri bilmiyorum ama gitar yeni. Birinci sesi nasil ifade edebilirim bilmiyorum

Geri