Tonex One acemi soruları

Arkadaşlar tonex one cihazı mac bilgisayara nasıl bağlarım? UAD Apollo ses kartı ve ona bağlı 2 referans monitörü var.

Gitarı ses kartının Hi-Z inputundan giriyorum. Analog pedal bağlarken de bu girişi kullanıyorum normalde ama bu tonex one sanki oradan normal analog pedal gibi bağlanmıyor gibi düşünüyorum.

Acemiye anlatır gibi açılarsanız sevinirim.

Tonex one ı içine ton atmak dışında neden bilgisayara bağlamak istiyorsunuz önce onu sorayım?

Tonex one kendi ses kartı olarak daha rahat kullanılır, aradan apollo yu çıkarın, tonex one type c ile mac bilgisayara bağladıktan sonra tonex editor ile de kullanılabilir...tonex çıkışından tek referans monitörüne ya da kulaklığa ses alarak kullanabilirsiniz...

ben normal tonex yazılımda yazdığım tonları ya da reaper ile capture ladığım diğer yazılımlardaki tonlarımı tonex editor ile one pedalının içine atıyorum, konserlerdeki back up pedalım olarak hep yanımda taşıyorum, ses kartı önüne bağlamanın faydasını gerçekten anlayamadım bu arada...

Yanıt için teşekkürler.

Tonex one'ı Mac' e bağlayıp hem cihazla hem de yazılımındaki pluginlerler bir çeşitlilik oluşturmak düşüncesindeydim.

Tek referans monitörüyle kullanmak ve Apollo'yu tak çıkar yapmak pek pratik değil. En verimli şekilde amfi ve diğer pedallarla mı kullanmak lazım diyorsunuz?

Ben biraz daha kurcalayayım sorularım olunca buraya yazarım. Teşekkürler.

tonex one ın 2 modu var, birisi A-B modu, A'da bir ton B'de başka bir ton model var, ben mesela yedekte o şekilde tutuyorum bir gain tonu bir de üzerine reverb delay eklenmiş solo tonu beni idare ediyor, diğer modu on off şeklinde bir analog pedal capture ı ile ses kartından önce bağlayabilirsiniz...içine bir centaur klon capture ı attınız mesela kapalıyken true bypass olur açıkken klon benzeri drive olarak zenginleştirebilir ton zincirini...

Çok versatil bir pedal o yüzden büyüğünden daha kıymetli bana göre, illa amfiyle ya da diğer analog pedallarla kullanmak gerekir diyemem ama o işlevi de var, mesela amfiniz var önüne drive olarak koyabilirsiniz, kabin simülasyonunu kapatıp fx return den farklı bir amfi capture ı ile girebilirsiniz, bende evh lbx s var ama mesa tadında amfim yok, tonex one a dual rectifier capture ı yükleyip kabin sim i kapatıp returnden kullanabiliyorum, sadece efekt pedalı olarak da preamp olarak da kullanılabilir kısaca...

siz kurcalayın mutlaka işinize yarayacak bir yere oturacaktır...

Geri