Mümkün ama Windows kurmak kadar kolay değil elbet. Zira, PC'ler için standart hale getirilmiş bir kurulum yok.
Dolayısıyla, gerekli dosyaları indirip, kurulumu kendi PC'nizin donanımına uygun hale gelecek şekilde tasarlıyorsunuz (...gibi bir durum söz konusu).
Basitçe gerekli olanları sıralayayım:
- Sabır.
- İngilizce.
- Donanımın Mac OS X'e uyumlu olduğuna dair sağlam bilgi (forumlardaki "success story"ler).
- Terminalde kod/komut yazma tecrübesi.
- Çalışan bir Mac OS X (herhangi bir bilgisayar üzerinde, bu da bir hackintosh olabilir)
- Flash disk. (16 gb yetiyor sanırım, dosya boyutları ezberimde değil)
- Kurulum için gerekli bilgi ve diğer dosyalar (MultiBeast.com hack! 😛unch: )
- Ve en önemlisi, kurmak istediğiniz işletim sisteminin kurulum dosyası (Yosemite vs).
Kurulum sırasında bilimum problemlerle karşılaştım. Ancak bu sorunları çok da detaylı hatırlayamıyorum.
Ama ilk karşılaştığım bariz hata, kurulumun bile açılmaması oldu :happy:: Tüm ekranda glitch şeklinde (noise) görüntü vardı ama mouse'u hareket ettirdiğimde bu görüntüde değişiklikler oluyordu. Buradan ekran kartıyla ilgili bir sorun olacağını düşünüp, ekran kartını söktüm ve onboard ekran kartından görüntü almayı denedim ve başardım. Kurulum tamamlanıncaya kadar da bu şekilde devam ettim.
Bu aşamada da ufak tefek problemlerle karşılaştım ama çözmek için defalarca forumları hatim edip yeni kurulum dosyaları oluşturdum ve tekrar tekrar kurup denedim. (kurulum yaklaşık 20-25 dakika sürüyor)
Kurulum bittikten sonra tekrar ekran kartını takıp bu defa "safe mode"da başlattım ve (yine saatlerce hatim ettiğim bilgiler doğrultusunda) ekran kartını tanıtacak bilimum konfigürasyonlar yaptım, denedim, göçerttim, baştan kurdum... Böyle üç gün uğraştım; inatçı ve sabırlı olmam işime yaradı. Sonunda çalıştı...
Yaklaşık 9 aydır kullanıyorum, herhangi bir ciddi sorun yaşamadım. PC'mi dört yıl önce toplamıştım, i7 işlemci 16gb ram ve asus main board, Nvidia GTX 560 ekran kartı var. On-board ses kartını ve firewire kartını tanıtamadım (fair enough). Ancak zaten kurulum sırasında USB ses kartımı bile tanımıştı. Şu anda Focusrite Forte ile çalışıyorum. Farklı kartlar da denedim.
Şu anda Logic Pro X, Adobe CS 5 , Team Fortress 2 (oynadığım yegane oyun) ve diğer her şey sorunsuz çalışıyor.
Ama her daim bir macbook pro elimin altında yedekte. Ne olur ne olmaz.
🙂
(Not: bilgisayarcılıktan çok iyi anladığım söylenemez.)