Toplama Kasaya Mac Os X Kurulabilir Mi?

  • Konuyu açan Konuyu açan Wasp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ne gibi sıkıntılar oluyor? Çünkü kasam iyi ve mac os kursam canavar gibi çalışır. Ama bu konuda pek bilgi yok bu yüzden acaba diyorum verimsiz falanmı çalışıyor gereksiz mi görülüyor vs
 
Ne gibi sıkıntılar oluyor? Çünkü kasam iyi ve mac os kursam canavar gibi çalışır. Ama bu konuda pek bilgi yok bu yüzden acaba diyorum verimsiz falanmı çalışıyor gereksiz mi görülüyor vs
benim babamdan gördüğüm kadarıyla hiç bir sorun yok ve bazı programlar (photoshop corel painter vs vs) gibi programlar mac os xte windowsta çalıştığından kat kat daha iyi çalışıyor.
fakat mac os x genel tüketime hitap etmedğinden pek tercih edlilmemesi dolasıyla bahsedilmiyodur kanımca
 
Hackintoshun sitesinde uyumlu komponentlerin listesi olması lazım. Donanımınızı orayla kıyaslayın sorun yoksa kurun geçin.Ayrıyetten bir Mac gereken kurulumlar da var, direk kurulan da var. Ayrıca Nvidia ekran kartlarıyla daha stabil olduğunu da ekleyeyim.
 
ben bir dönem bu hackintoş olayını denemiş ve donanımsal olarak sıkıntı çıktığına şahit olmuştum. Logic pro için böyle bir ihtiyacım olmuştu. Lakin şu unutulmamalı windowsu çalıştıran 8gb ram ile macin istediği 8gb ram mantıken aynı olmayabiliyor. Bahsettiğim donanımsal sıkıntılar bu bağlamda olmuştu. Drive yüklemeleri falan da bazen bu eksende sıkıntı oluyor. Ama bilgisayardan iyi anlayan kişilerin yapmışlığı var. Youtube dan da bir kaç video ile sabittir.

Nasıl kurtuldun dersen ımac aldım kurtuldum 😀
 
İşletim sistemi seçimi tamamen keyfi ise Linux tabanlı sistemler ve kesinlikle Ubuntu tavsiye ederim. Son sürüm stabil bir şekilde çalışmakta ve torrent ortamından ücretsiz edinebilirsiniz. Hele ki kod işine adım atıp kendi işletim sisteminizi tasarlamaya başladığınızda daha bir keyif verici oluyor. Driver, virüs, çöken sistemler, hatalar, sürekli performans kayıpları vb. gibi problemlerin tarih olduğunu görebilirsiniz. Eğer bilişim işlerine merakınız varsa da kendinizi geliştirmek için güzel bir tecrübe olur. Aklınızda olması açısından ufak bir tavsiye sadece 🙂 Virtualbox ile 3 işletim sistemi kullanıyorum kendi bilgisayarımda ve Linux vazgeçilmezim her daim. Tercih Mac'ten yana olacaksa da yine doğru tercihler arasında diyebilirim. Microsoft işletim sistemlerinin yükünden kurtulmanın keyfi bambaşka 🙂
 
Mümkün ama Windows kurmak kadar kolay değil elbet. Zira, PC'ler için standart hale getirilmiş bir kurulum yok.

Dolayısıyla, gerekli dosyaları indirip, kurulumu kendi PC'nizin donanımına uygun hale gelecek şekilde tasarlıyorsunuz (...gibi bir durum söz konusu).

Basitçe gerekli olanları sıralayayım:
  1. Sabır.
  2. İngilizce.
  3. Donanımın Mac OS X'e uyumlu olduğuna dair sağlam bilgi (forumlardaki "success story"ler).
  4. Terminalde kod/komut yazma tecrübesi.
  5. Çalışan bir Mac OS X (herhangi bir bilgisayar üzerinde, bu da bir hackintosh olabilir)
  6. Flash disk. (16 gb yetiyor sanırım, dosya boyutları ezberimde değil)
  7. Kurulum için gerekli bilgi ve diğer dosyalar (MultiBeast.com hack! 😛unch: )
  8. Ve en önemlisi, kurmak istediğiniz işletim sisteminin kurulum dosyası (Yosemite vs).
Kurulum sırasında bilimum problemlerle karşılaştım. Ancak bu sorunları çok da detaylı hatırlayamıyorum.

Ama ilk karşılaştığım bariz hata, kurulumun bile açılmaması oldu :happy:: Tüm ekranda glitch şeklinde (noise) görüntü vardı ama mouse'u hareket ettirdiğimde bu görüntüde değişiklikler oluyordu. Buradan ekran kartıyla ilgili bir sorun olacağını düşünüp, ekran kartını söktüm ve onboard ekran kartından görüntü almayı denedim ve başardım. Kurulum tamamlanıncaya kadar da bu şekilde devam ettim.

Bu aşamada da ufak tefek problemlerle karşılaştım ama çözmek için defalarca forumları hatim edip yeni kurulum dosyaları oluşturdum ve tekrar tekrar kurup denedim. (kurulum yaklaşık 20-25 dakika sürüyor)

Kurulum bittikten sonra tekrar ekran kartını takıp bu defa "safe mode"da başlattım ve (yine saatlerce hatim ettiğim bilgiler doğrultusunda) ekran kartını tanıtacak bilimum konfigürasyonlar yaptım, denedim, göçerttim, baştan kurdum... Böyle üç gün uğraştım; inatçı ve sabırlı olmam işime yaradı. Sonunda çalıştı...

Yaklaşık 9 aydır kullanıyorum, herhangi bir ciddi sorun yaşamadım. PC'mi dört yıl önce toplamıştım, i7 işlemci 16gb ram ve asus main board, Nvidia GTX 560 ekran kartı var. On-board ses kartını ve firewire kartını tanıtamadım (fair enough). Ancak zaten kurulum sırasında USB ses kartımı bile tanımıştı. Şu anda Focusrite Forte ile çalışıyorum. Farklı kartlar da denedim.

Şu anda Logic Pro X, Adobe CS 5 , Team Fortress 2 (oynadığım yegane oyun) ve diğer her şey sorunsuz çalışıyor.

Ama her daim bir macbook pro elimin altında yedekte. Ne olur ne olmaz. 🙂
(Not: bilgisayarcılıktan çok iyi anladığım söylenemez.)

Screen Shot 2015-07-06 at 12.12.20.webp
 
Son düzenleme:
Yabancı forumlarda lion sürümünün kurulumunun kolay olduğunu ve bütün driverları tanıdığı yazıyordu yanlış çevirmediysem kötü ingilizcemle 😀 Bu sürümler arasında fark nedir?

Kasa;
i7 2600
HD6950 ekran kartı
8 gb 2*4 corsair ram
Gigabyte H77-DS3H Anakart (Daha iyi anakartım var fakat işlemci soketi bozuk)
Güç kaynağı modelini unuttum ama baya iyi bişeydi wattıda yüksek.
 
Donanım kalitesi, donanım yazılım uyumluluğu, aldığınız üründen sadece 3 aylık bir parti değil baya bir üretiliyor olması, buna bağlı olarak spesifik bir aletin sorunları ve çözümleri hakkında bol çevrimiçi bilgi derken ürünün kullanım süresi çok artıyor. gerçi şuan ben de alamam, geçen sene 3800 e almışım bu sene 5000 etiket var. allah korusun, muska nazar boncuğu falan takayım.
 

Geri
Üst