gorona_85 demiş ki:her sesini yükselten kişi anarşist değildir. herşeye sesini yükselten kişi anarşisttir 😉
gorona_85 demiş ki:bende diyorumki zamanla insanlarımız daha fazla bilgili hale gelecek. okuma yazma oranı artmakta. artık 1 yıl öncesi kadar bağnaz değiliz.
bahsettiğin bilinçsiz toplum örneği eksik okumandanmı kaynaklandı diye sorsam diyeceğim ama sormayacağım. gerek yok sana 😉
gorona_85 demiş ki:"bende diyorumki zamanla insanlarımız daha fazla bilgili hale gelecek. okuma yazma oranı artmakta. artık 1 yıl öncesi kadar bağnaz değiliz."
Kendi kendime yazıp kendi kendime cevaplıyorum. Sıkıldım birilerine birşey anlatmaya çalışmaktan.Bazı insanlar vardır ki fiziksel olarak kör olmamalarına rağmen düşünsel olarak kördürler. Kendi basit avuntularıyla yaşarlar, ona buna ses çıkarmadan, -ki sesi çıkartmak için düşünmek de gerekir.- yaşamaya çaba gösterirler.
Abileri, amcaları, babaları onları basit cümlelerle avunmayı öğretmişlerdir. Bu kişiler bazılarının ittirmesiyle bir yere gelebilirler, o mevkiyi korumak içinse kendilerini o mevkiye getirenleri bile harcamaktan çekinmezler.
Ya 100 YTL olsaydı aylık? Rica etsem bir hesaplar mısın?😆Distopiker demiş ki:İyi rakam tabi.. Çuvalı taşımak 1 dakika alıyor yer değiştirmek, 1 dakika da geri dönmek olsa (fazladan fazladan), 50 kiloluk çuvallar sırtlanıyor..
Hmm bir hesaplayın, kaç ton var ayda 450 ytl içinde...
Çin işi işkence
Çin'de işçilerin üretim dramı
Ucuz Çin mallarının ardındaki trajedik üretim koşullarını anlatan Çinli işçi hakları savunucusu Han Dongfrang, "günde 12-14 saat çalışan işçiler hafta tatili bile yapmadan üretiyorlar ancak üç ayda bir gün dinlenebiliyorlar" diyor.
Çin Komünist Partisi'ne bağlı bir sendika var.
Ama buradaki sendikacılar Çinli işçilerin haklarını kısıtlamaktan başka bir işe yaramıyorlar.
Çünkü sendikacılar işletmelerin yönetim kurullarında görev alıyorlar.
Ve sadece üretimi ve kâr etmeyi düşünüyorlar. Çalışma koşulları onları ilgilendirmiyor.
Distopiker demiş ki:İnsanlara 3 çocuk sahibi 5 çocuk sahibi 40lı yaşlarında 50 kiloluk çuvallarla bir günde onlarca ton kaldıran işçilerin günde 10-15 ytl aldığını söyleyesim geliyor da, ne anlarlar diyorum..
30x15= 450 ytl ayda.. O süpermiş, bence ideal mesleklerden...
dennischambers demiş ki:Distopiker demiş ki:İnsanlara 3 çocuk sahibi 5 çocuk sahibi 40lı yaşlarında 50 kiloluk çuvallarla bir günde onlarca ton kaldıran işçilerin günde 10-15 ytl aldığını söyleyesim geliyor da, ne anlarlar diyorum..
30x15= 450 ytl ayda.. O süpermiş, bence ideal mesleklerden...
Ben bu konuya biraz takılayım amelelik diye tabir edilen bu iş ki hiç bir zaman hakir görmedim"amele" dediğimi bu şekilde algılamayın, işte her neyse sevgili arkadaşım o işi yapan ağır iş yapan günde 10-15 liraya çalışmıyor tam bir günlük için nafakası 30-50 arasında değişir. Nerden biliyorsan dersen gidin Ankara'da olanlar için geçerli bu tabi Dışkapı denilen mahalde bekleşmekte olan insanlara sorun 😉 sadece bunu düzeltmek istemiştim saygılar......
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=10097vym demiş ki:Son olarak yaptığın alıntının kaynağını verse idin biz de araştırırdık aynı kaynaktan. 😉
Nazım Alpman demiş ki:Han Dongfang ile sohbetimize tanık olan, Mao etkisiyle yetişmiş devrimci bir arkadaşımla sessizlik içinde birbirimize bakıyoruz.
Bugün dünyanın en ucuz mallarını üreten sistem , bundan 57 yıl önce paha biçilmez bir devrimle yola çıkmıştı. Bu tespitten sonra finali şöyle yapıyor:
-Ne diyelim, Çin işçi sınıfına geçmiş olsun!
aynı kaynak
Setheist demiş ki:Kendi kendime yazıp kendi kendime cevaplıyorum. Sıkıldım birilerine birşey anlatmaya çalışmaktan.Bazı insanlar vardır ki fiziksel olarak kör olmamalarına rağmen düşünsel olarak kördürler. Kendi basit avuntularıyla yaşarlar, ona buna ses çıkarmadan, -ki sesi çıkartmak için düşünmek de gerekir.- yaşamaya çaba gösterirler.
Abileri, amcaları, babaları onları basit cümlelerle avunmayı öğretmişlerdir. Bu kişiler bazılarının ittirmesiyle bir yere gelebilirler, o mevkiyi korumak içinse kendilerini o mevkiye getirenleri bile harcamaktan çekinmezler.
Soru 1. Bir cumhuriyetin 10 yaşında olması mı yeni bir cumhuriyet olarak sayılır, yoksa 84 yaşında olması mı?
Soru 2. Bir ülke insanlarının büyük bölümü, içinde bulundukları toplumsal koşullardan rahatsız oldukları halde, ses çıkartmıyorlarsa, bu ülke muz cumhuriyeti midir?
Soru 3. Bir ülkenin emniyetinden sorumlu adamlar, bir katil ile neden hatıra fotoğrafı çektirir? Geçmişte de böyle mi olmuştur?
Soru 4. Fuhuş yaşının 12'ye uyuşturucunun neredeyse 8 yaşına düştüğü, güvenlikten sorumlu adamların çeteleştiği, hergün gaspın, kapkacın binbir türlüsünün yaşandığı bir ülkede bir şeyleri acımasızca eleştirmemek olur mu?
Her soru 25 puandır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.