Cakewalk ile yapıyorum ama +-2 ton sonrası sesler cıvıyabiliyor biraz.
Evet, Reaper ile de oluyormuş sanırım. Ancak muhtemelen bir kaç farklı ton ile yetineceğim. Aslında gitar için yarım ton aşağı-yukarı ve tam dörtlü filan yeterli, 12 tonda bir şeyi çalışmak anlamlı değil. Fakat davulu ayıklamak mümkün olmayacaktır. Belki tam dörtlüye (2,5 ton) kadar idare eder, bir denemem lazım.Herhangi bir DAW sorunsuz yapar. Sadece vurmalı grubunu işleme sokmamak lazım.
Davulu moises.ai gibi online toollar iyi ayıklıyorlar bence, deneyebilirsiniz.Evet, Reaper ile de oluyormuş sanırım. Ancak muhtemelen bir kaç farklı ton ile yetineceğim. Aslında gitar için yarım ton aşağı-yukarı ve tam dörtlü filan yeterli, 12 tonda bir şeyi çalışmak anlamlı değil. Fakat davulu ayıklamak mümkün olmayacaktır. Belki tam dörtlüye (2,5 ton) kadar idare eder, bir denemem lazım.
Evet ismi düzelttim, sağolun. Ben de kullanıyorum ücretlisini, özellikle davul ve bas ayırmada çok başarılı buldum, gerisi daha zor iş zaten.moises.ai, ücretlisini kullanıyorum ben 100lira falandı sanırım, şarkıyı 5 parçaya bölebiliyoruz(vokal, davul, gitar, bas ve diğer diye bölüyor) tek tek çıktısını da alabiliyoruz, tempo değişikliği ve transpoze yapılıyor, otomatik metronom eklenebiliyor, devamlı yeni şeyler ekliyorlar bu arada. Çalışmak ve eğlenmek için mükemmel sonuçlar veriyor. Örnek olarak şarkı yazmaya çalıştığım bir dönem vokal yazarken zorlandığım için aynı gamdan başka bir şakının vokalini(teoman - dursun dünya) yavaşlatıp transpoze edip şarkıya eklemiştim tam oturmuştu.
1 dk arayla yazmışız bu arada ben sizinkini görmeden yazmıştım 🙂 Backing track olarak çok kullanıyorum ben, otomatik olarak sectionlara bölmesi de mükemmel özellik, zorlandığım kısımların üzerine tekrar tekrar çalıyorum, yavaşlatıp hızlandırıyorum, enstrümanları tek tek dinliyorum ne çalmış diye, inanılmaz iyi gerçekten.Evet ismi düzelttim, sağolun. Ben de kullanıyorum ücretlisini, özellikle davul ve bas ayırmada çok başarılı buldum, gerisi daha zor iş zaten.
Bu da işime yarar aslında.Soru bu değil ama browser için bulduğum bir eklenti:
Transpose ▲▼ pitch ▹ speed ▹ loop for videos
Transpose ▲▼ pitch ▹ speed ▹ loop for videos - Chrome Web Store
Pitch shifter, speed changer and looper for online videos like YouTube. Musician's toolbox for practicing and rehearsing.chromewebstore.google.com