Tremolo Pedalı Ve Volume Pedalını Nasıl Beraber Kullanırız?

• Konuyu açan Konuyu açan coskukoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

C

coskukoz

Selamlar arkadaşlar,
Biraz araştırma yaptım internette ancak doğru düzgün bir şey bulamadım bu konu hakkında. Birkaç yerde gördüm kullanıldığını ama bir türlü çözemedim. Olay şudur: Tremolo pedalının 'rate' kısmındaki etkiyi yani hızını volume pedalıyla kontrol etmek istiyorum. Nasıl bağlamam gerekir? Her tremolo pedalıyla olur mu? Her volume pedalıyla olur mu? Önerilerinizi bekliyorum..

Bildiğim kadarıyla;
Volume pedalı değil de expression pedal o işi görür. Volume pedalı sadece kendi girişi ile çıkışı arasındaki volume sevyesi farkını ayarlarken, axpression pedal herhangi bir parametreyi ayarlayabilir. Bunun için şart kullandığınız tremolo pedalında exp. çıkışı olmasıdır.

Çilekeşin gitaristi Ali bu efekti çok fazla kullanıyor. Bildiğim kadarıyla Pulsar Tremolo kullanıyor ve bu videodaki bahsettiğim efekti kullanıyor. Ancak gördüğüm kadarıyla exp. çıkışı yok Pulsar'da.

@coskukoz yalnız orada o işi whammy kullanarak yapıyor gibi geldi bana. Efektin pitchinde değişme var ancak rate inde değişme yok. Expression pedallarları genelde o rate i değiştirmek için kullanırlar bu arada.

Edit: Özür dilerim rate olayını yazmışsın zaten görmemişim 🙂

@blueorangeflames sanırım haklısın videoda rate'inde değişme yok sadece pitch'te değişim var. Bende Add+ Tremolo var ve exp girişi yok sanırım bu ekipmanla istediğim şeyi yapamıyorum 😀

Geri