Tremolo sistemli kilitsiz gitarın kilitliden ne farkı var?

İbanez grg 170 dx aldım. Gitarın oynar köprüsü var fakat eşiğinde bir kilit yok. Bunun dezavantajı veya avantajı nedir? İyimi yaptım kötü mü yaptım? Yeni başlamadım gitara ama elektro gitar ilk defa elime aldım.

Dezavantaj ya da avantaj değil ikisi de farklı sistemler. Birisi kilitli tremolo dediğimiz sistem, sizin gitarınızdaki ise two-point tremolo sistem. Kilitli tremolo sistemlerin köprüsü daha geniş bir oynama alanına sahip ve köprüyle daha ekstrem manevralar yapmanızı sağlıyor, bu yüzden bu ekstrem köprü hareketlerini yaparken gitar akort kaçırmasın diye üst eşik kısmı kilitli, ama bu sizi ''Tüh keşke kilitli tremolo gitar alsaydım.'' diye düşünmeye itmesin çünkü aldığınız gitarın fiyat aralığında alacağınız kilitli tremolo sistemler akort kaçıracak, çok hızlı degradasyona uğrayacak, ve çok fazla bakım gerektirecek. Üstüne üstlük çalmak istediğiniz bir şarkı eğer gitarı setupladığınız tuningden farklıysa şansınıza küsün, çünkü akort değiştirmek için kilitli eşiğin kilidini açıp gitarı tekrar setuplamanız gerekiyor. 8 senedir çalıyorum, çaldığım en soft tür thrash metal, ancak ne kadar kaliteli olursa olsun sırf bu kadar karmakarışık bir sistem olmasından kaynaklı bir kere bile kilitli tremololu sistem kullanmadım. Bir hafta kadar önce Ibanez Prestige serisi bir gitar aldım, Ibanez gitarların çoğunda kilitli tremolo sistem olmasına rağmen, ve aldığım gitar Japon yapımı olmasına rağmen yine de sabit köprülü versiyonu tercih ettim.

Ben şahsen ilk gitar olarak her zaman sabit köprülü gitar tercih edilmesi gerektiği kanaatindeyim ama two-point tremolo sistemler de çok üzmez. Kilitli tremolo sistemlerin yeni başlayan ve öğrenen birisi için sadece dikkat dağıtmak ve gitarın setupını ve bakımını zorlaştırmaktan başka herhangi bir işlevi yok.

Eğer ileride çok denemek isterseniz, asla tuningini değiştirmeyeceğiniz bir ikinci gitar olarak tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Peki two point tremolo sistemlerinde tuning yapmak tel değiştirmek floydlardaki gibi uğraştırıcı değil demi. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Two-point tremolo konusu geçmişken sorayım. ("Benim hiç two-point tremolom olmadı abi" vurgusuyla). Bu köprülerin gövdesi strat köprülerindeki gibi kasaya direkt vidalanmış olmadığı için daha fazla pesleştirmeye izin veriyodur diye tahmin ediyorum. Peki dive bomb yapılabiliyor mu FR gibi?

ama two-point sistemler Floyd sistemlere göre çok daha basit tel değişimi ve tuning değiştirme konusunda.
Köprünün nasıl ayarlandığına bağlı. FR gibi havada asılı duracak şekilde ayarlandıysa, tel değişimi ve akort değişiminde FR'dan farkı olmaz pek. Ama köprüyü kasaya yaslanacak şekilde ayarlayıp tel yüksekliğini saddle'dan yapmışsa, dediğin gibi.

Son düzenleme:

Geri