İbanez grg 170 dx aldım. Gitarın oynar köprüsü var fakat eşiğinde bir kilit yok. Bunun dezavantajı veya avantajı nedir? İyimi yaptım kötü mü yaptım? Yeni başlamadım gitara ama elektro gitar ilk defa elime aldım.
Tel değişimi Floyd Rose'a göre çok daha kısa sürer, tabi en kısa ve kolayı kilitli tuner ve sabit köprü, ama two-point sistemler Floyd sistemlere göre çok daha basit tel değişimi ve tuning değiştirme konusunda.Peki two point tremolo sistemlerinde tuning yapmak tel değiştirmek floydlardaki gibi uğraştırıcı değil demi. Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Köprünün nasıl ayarlandığına bağlı. FR gibi havada asılı duracak şekilde ayarlandıysa, tel değişimi ve akort değişiminde FR'dan farkı olmaz pek. Ama köprüyü kasaya yaslanacak şekilde ayarlayıp tel yüksekliğini saddle'dan yapmışsa, dediğin gibi.ama two-point sistemler Floyd sistemlere göre çok daha basit tel değişimi ve tuning değiştirme konusunda.
Çok kısıtlı yapılabiliyor diye biliyorum. Ama FR'daki gibi dive bomb yapmak haliyle zor.Peki dive bomb yapılabiliyor mu FR gibi?