Tremolo ve floyd rose farkı

Selamm elektro gitara yeni başlayacağım ve bunun için jackson js11 elektro gitar aldım. Bugün biraz araştırma yaptım ve yeni başlayanlar için sabit köprü daha iyiymiş, oynar köprüyü yeni başlayanlara kimse önermemiş. Tremolo ve floyd rose farkını çok anlamadım ben metal müzikle ilgileniyorum sizce tremolo kolunu çıkartıp kullanabilir miyim öğrenme aşamasında zorluk yaşar mıyım, akort problemi vs bir sürü problemden bahşedilmiş siz ne düşünüyorsunuz

kolun takılı olması veya çekmeceye kaldırmak değil mesele... oynar köprü ve sabit köprü iki farklı mekanizma ve evet keşke önce sabit köprü alsaydın... illa sorun yaratacak diye bir şey yok ama ne kadar ekmek o kadar köfte... bu seviye gitarlarda olabilecek en vasat malzeme kullanılır ve sorun yaşama ihtimalin artar

Giriş seviyesi tremolo’larda genelde akort problemi olur. Tremol-no gibi bir parça takılabilir veya teller gevşetilir, yay mesnedi sonuna kadar sıkılır, tekrar akort yapılır. Böylece köprüyü bir anlamda kilitlemiş oluruz. Ama akort problemimiz çözülür mü? Hayır. Çünkü kalitesiz malzemeden imal edilmiş köprümüz telleri bir türlü yerinde tutamaz.
Floyd rose da bir tremolo markası.

Giriş seviyesi tremolo’larda genelde akort problemi olur. Tremol-no gibi bir parça takılabilir veya teller gevşetilir, yay mesnedi sonuna kadar sıkılır, tekrar akort yapılır. Böylece köprüyü bir anlamda kilitlemiş oluruz. Ama akort problemimiz çözülür mü? Hayır. Çünkü kalitesiz malzemeden imal edilmiş köprümüz telleri bir türlü yerinde tutamaz.
Floyd rose da bir tremolo markası.
Peki ben metal müzik çalmak istiyorum , bu gitarı iade etsem hem başlangıç seviyesinde hem de sonrasında kullanabilmem için bir elektro gitar önerebilir misiniz

kolun takılı olması veya çekmeceye kaldırmak değil mesele... oynar köprü ve sabit köprü iki farklı mekanizma ve evet keşke önce sabit köprü alsaydın... illa sorun yaratacak diye bir şey yok ama ne kadar ekmek o kadar köfte... bu seviye gitarlarda olabilecek en vasat malzeme kullanılır ve sorun yaşama ihtimalin artar
Sizden de fikir alayım, almış olduğum gitarı iade edip yerine hem başlangıç seviyesi hemde orta ve ileri seviye için de kullanabileceğim uygun fiyatlı bir elektro gitar önerebilir misiniz metal müzik çalmak istiyorum

JS11 baslangic icin yeter.Floyd rose cift tarafli oynar köprüdür alti bos olur bu yüzden dengesini yaylardan ve tellerden saglamaniz gerekir..JS11 de zaten köprünün alti bosluk degil alt kisimda yaylari sikar yada ekstra yay takarsaniz sabit köprü gibi kullanabilirsiniz,yapmaniz gereken köprü yaylarina biraz daha güc verip (cok abartmadan) köprünün gövdeye dayanmasini saglamak.

Geri