- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazdıktan sonra mesajını gördüm.Yavaş yavaş öğreniyorum 😀İyiymiş diyosun da Mastodon'un oltasına geldin. 😀
Yani o kadar hayvani resim olunca bir an direk o mesajı görebildim napiyim 😀
Yazdıktan sonra mesajını gördüm.Yavaş yavaş öğreniyorum 😀İyiymiş diyosun da Mastodon'un oltasına geldin. 😀
Valla az önceki mastodon örneği iyiydi durumu anlatmak için ama buralarda bol keseden millet birbirine sıkıyor gibi görünüyor 🙂Aslında trollük arada ortamı canlandırsa da genelde uzun vadede işlerin tadını kaçırtıyor. Bol trollemeli yabanci sitelerde bir süre sonra el birliğiyle trolleyenler tespit edilip dışlanıyorlar. 😀 İlk zamanlar bi canlanma yaratsa da sonra işlerin tadı kaçıyor genelde. Ülkemizdekileri pek bilmiyorum, ama aynıdır sanırım.
Vallahi arkadaşlar hemen anlıyorsunuz ya; size kimse kül yutturamaz kolay kolay 🙂
Trolluk tıpkı Aeonian'ın dediği gibi sanırım Türkçe'ye "olta atmak" olarak çevrilebilir ve yine emin olmamakla beraber balıkçılık terimi olduğunu duymuştum; zaten örnekler de genelde bu tanıma uyuyor. Genelde provokasyon amaçlı ve/veya sorunlu kişilerin forumlara dadanması şeklinde çok örneğini gördüm şimdiye dek. Bu insanlar karşı tarafın düşüncelerine tahammül edemediklerinde de bu ortaya çıkabiliyor, bazı kişisel/ruhsal problemleri olduğunda da.. Sebep ne olursa olsun bence rahatsız edici. En azından forumlardan birşeyler öğrenmeye, bilgisini arttırmaya veya gerçekten birşeyler paylaşmaya çalışanlar için..
İlk mesajımdaki resim trollüğün internet üzerindeki tanımı. Çoğu zaman trollere yazılı cevap bile verilmiyor ve bu resim ekleniyor altına direkt.. 🙂
Ayrıca en son bir sitede okumuştum, kısa bir süre önceydi yanılmıyorsam, Amerika'da 14 yaşında bir eleman ölen bazı gençlerin arkasından trollük yaptığı için hapis cezasına çarptırıldı.. Yani trollük genel olarak ciddi boyutlara ulaşmış mı bilmiyorum ama sonucunda hapis cezasının bile olabileceği unutulmamalı.. Özellikle troller tarafından 🙂
Ben de geçen paganizmi eleştirdim diye şakirt damgası yedim bi platformda. O kadar kolay demek tanımadığın kişiyi çat diye bi kategoriye oturtmak. Çok kolaylaştı bazı şeyler, herkes kendini insan sarrafı sanmaya başladı. 🙂