Merhaba herkese. MIM Stratocaster sahibiyim ve bugün gitarımın ayarını yapmaya çalışırken truss roddaki bir problemi fark ettim ve fikir almak için buraya yazmak istedim. Truss rod gerilimini alyanla arttırmaya çalıştığımda truss rod daha fazla sıkışmıyordu fakat truss rodu gevşetmek bir problem olmadı. Garip bir şekilde truss rodu gevşettikten sonra tekrar sıktığımda ise yine aynı problemi yaşadım. Truss rod sola rahat bir şekilde dönerken sağa kesinlikle dönmüyor.
Başta aklıma truss rod kısmının yalama yapmış olabileceği geldi fakat böyle bir şey olsaydı sola dönerken de problem olmaz mıydı? İkinci olarak da aklıma truss rodu sıkıştırabileceğim kadar sıkıştırmış olabileceğim geldi ama bu durumda truss rodu gevşettikten sonra tekrar sıkamamam garip değil mi?
Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
Başta aklıma truss rod kısmının yalama yapmış olabileceği geldi fakat böyle bir şey olsaydı sola dönerken de problem olmaz mıydı? İkinci olarak da aklıma truss rodu sıkıştırabileceğim kadar sıkıştırmış olabileceğim geldi ama bu durumda truss rodu gevşettikten sonra tekrar sıkamamam garip değil mi?
Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.