Merhaba arkadaşlar. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra sonuç bulamadığımdan bu konuyu açmayı uygun görüyorum. Yaklaşık bir hafta önce sıfır bir Godin Session satın aldım. Ufak bir sap ayarı yapmam gerekiyordu ve truss rod'u gerdiğimde ilginç bir şekilde truss rodun çok kolay döndüğünü gördüm. Yani truss rodu sağa çevirdiğimde çok çok az direnç göstererek döndü. Normalde deneyimlediğim kadarıyla truss rod sıkılırken zor dönen, gevşetirken daha rahat dönen bir mekanizmadır. Sonrasında çok hafif gevşetmeyi denedim ve bu sefer truss rod sanki sıkıyormuşum gibi hafif bir direnç gösterdi. Sorum şu: Truss rodun sıkılırken çok rahat dönüp gevşetirken biraz direnç gösterip daha zor dönmesi garip bir durum mudur, bir problem olduğuna işaret eder mi?
Ayrıca ilk çevirmeye başladığımda kısık bir ''çat'' sesi çıkardıktan sonra döndü truss rod. Bu da alışılmış bir şey mıdır?
Not: Sap ayarını başarılı bir biçimde yaptım, sorun yaşamadım fakat bu durum biraz kafamı kurcaladı.
Ayrıca ilk çevirmeye başladığımda kısık bir ''çat'' sesi çıkardıktan sonra döndü truss rod. Bu da alışılmış bir şey mıdır?
Not: Sap ayarını başarılı bir biçimde yaptım, sorun yaşamadım fakat bu durum biraz kafamı kurcaladı.
Son düzenleme: