İşyerinde boş boş dururken vakit geçsin diye ben de yazayım birşeyler istedim ve kendi gözlemlerimler puanlama yaptım.
Öyle sürekli Tünel'de veya Kadıköy'de dolaşma imkanım hiç olmadı bugüne kadar dolayısı ile ziyaret ettiğim belli başlı mağazalar hakkında fikirlerimi yazayım.
SRV Müzik Kadıköy: Burada Özlem diye bir bayan arkadaş var 10 numara bir insan. Fiyatlara itiraz edenler bilsinler ki, fiyatları o belirlemiyor, entrüman sahiplerinin istediği fiyatların üzerine kendi kar marjını koyuyor ki, kazancı o kadar da fazla değil. Ondan Fender almayı çok istedim olmadı ama dükkandaki kırmızı Lucille aklımı oynatıyor. Kaç kez gittiysem ahanda bu ampli, ahanda bunlar gitarlar, sana bir de pena vereyim, sen istediğin kadar takıl ben içerideyim rahat rahat istediğin gitarı dene demiştir, sanki dükkan benimmiş gibi. Özlem'e 10 puan.
TNT müzik: Sanrımım Özgür Kartal diye bir arkadaş işletiyor burayı. Bu arkadaşın muhabbetide çok süper, otur abi çay içelim felan vaziyetleri, tanışmıyoruz oysa, sadece arada bir vitrinine bakmışımdır, belki 1-2 kez tel almışımdır kendisinden ama bak gitarlar var dene, çal, yorum yap, bilgilen vs. vs. Bu çocuk daha büyük bir dükkanı hakediyor. Bu arkadaşa da 10 puan.
Pera Müzik: Fiyatlar konusunda bir yorum yapmayacağım. Fakat ilgi alaka konusunda arkadaşlara 10 puan veriyorum. Belki yaşımız geçtiği için, tipimiz artık iş adamı tipine dönüştüğü için (evlilik yıpranması 😛 ) ve rocker tipim olmadığı için herhalde ama, pena bile almaya gitsem en pahalı gitarları denemişimdir rahat rahat. Bir yaşlı bayan ve biri kız iki genç vardı orada galiba, bana profesyonel insanlar olarak göründüler. Pera çalışanlarına da 10 puan.
Guitar İstanbul: Burayı çok az ziyaret ettim. Bir ara 40th anniversary beyaz bir Fender strat vardı, gitar çok iyiydi ama fiyatta anlaşamamıştık. Herneyse, orada uzun saçlı bir ağbimiz var, şahsen kendisinin müşteriye yaklaşımı olsun, ilgisi alakası olsun gözüm tuttu. Ama dediğim gibi alışverişim olmadığı için sadece yaklaşımını dikkate alarak 9 veriyorum.
Zuhal Müzik: Vasat diyorum ama orada çalışan saçları dökülmüş arkadaş var onu hariç tutuyorum, sadece o arkadaşa 9 veriyorum.
Kadıköy pasajındaki dükkanlar (viski hariç) ve çalışanları, Lay Lay Lom, Zuhal, Tünel'de köşedeki ilk dükkan, özellikle ve özellikle Kıvılcım bana göre alışveriş yapmayacağım dükkanlar.
Cebimde dolarlarla giriyorum Kıvılcım'a, artık Fender alıcam, para cepte, birader bakar mısın? hö... Şu ve şu gitarla ilgileniyordum ama? hö...
(... &%@(/)('^^&/%/&... senin satacağın gitara)
- Aloo, runemagick666 mı? Arkadaşım tamam, o bahsettiğin Turkrock sitesini ziyaret ettim, evet hakikatten de hakkında sayfalarca entri var, sanal alem, internet, minternet sakat işler hiç sarmaz beni ama, tamam arkadaş şu bahsettiğimiz Fender'i getir alıcam senden. Sonuç: Fender American Deluxe 50's soft "V" neck, tinted maple neck, two color sunburst stratocaster, evde keyfince çal babam çal... Runemagick666'a 10 üzerinden 100 veriyorum 😉
Bunlardan sadece Kadıköy'deki viski ve Tünel'de Aria satan mağazaları vasat kabul edebilirim. Saydıklarım haricinde dükkanlarla da zaten hiç ticaretim olmadı bugüne kadar.
Yazdıklarım sadece basit, gayet vatandaş tipli, dışardan hadi len bu mu gitar çalıyomuş denilebilecek tipte sade bir müşterinin gözlemleridir 🙂 🙂 🙂
Saygılar, sevgiler