Prestige seri diye geçen Ibanez RG gitarlar genel olarak Japon'dur. S serilerinde bazı istisnalar gördüm, ama genel olarak RG'lerde durum böyledir.
Bahsettğin fiyat farkı, eski RG modellerinin daha makbul sayılması nedeniyle (ama öyle 2550 filan değil, eski 550-570 serileri...) oluşur daha çok.
Ama yıllarca Ibanez RG (RG550, Prestige RG1550, Prestige RG1570...) çalmış birisi olarak söylüyorum, hiç bir ikinci el RG 2550 öyle 2000 TL'lik filan bir gitar değildir. Hele hele son zamandaki bilhassa maple tuşeli RG'lerde işçilik ve malzeme berbat, çok dikkatli olmak lazım. Bir kaç ay önce 2000 TL'ye ikinci el Music Man Silhoutte aldım bu forumdan, RG 2550 gitar değil onun yanında. Eğer sert soundlar alacağın ciddi ve evladiyelik bir gitar bakıyorsan şansını ikinci el Music Man Petrucci ile filan denemeni öneririm. Ben olsam ikinci elde hiç bir RG 2550'ye 1500 TL'den fazla para vermem.
Bir de galiba "üzerine şu kadar masraf yaptım, şöyle manyetik taktım" filan diye ekstra fiyat çekenler oluyor. Bu arkadaşlar ile de manyetiksiz fiyat pazarlığı yapabilirsin. Sonuçta manyetik kişisel tercih, sen de istediğin tarza yakın manyetikler takabilirsin aldıktan sonra gitara.