fiyat konusunda haklılar biraz.. yani 1500$ lık ibanez'i 1800-2000$ a satıyolar.. ama adam bu gitarın parasını cebinden peşin veriyor gümrük+kargo vss...ve gitar peynir ekmek değil satılsın da para kazanıp dükân kirası,çalışana maaş,elektrik vss.. örnk: Gitar türkiye ye 5tane gelir ve 1yıl adamın sermayesi vitrinde yatar.. yani satış stratejisi pahalı ürüne %50 kâr koyar.. ucuz ihtiyaç olan ürüne %100-200 kâr koyar.. (%700 diye bi saçmalık olamaz.. duydunuz mu hiç yurtdışında 70$ olan zoom 505'i Türkiye de 500$ a satanı..)
fiyat konusunda katılmıyorum kısaca..
ama çalışanların ikinci el ürünü 0 gibi satma çabaları.. dolandırıcılıktır.
ha tavırlar ukalâ olabilir ama günde 100.lerce ciddi olmayan tip gelip hepsi 1000$ lık gitarları deniyim demeleri çileden çıkartıyo onları da.
ha anlamıyosanız, çalışan kişi kendisine en çok kâr-pirim getirecek satışı yapmak isteyecektir size.. bu kaçınılmaz..
ya bilen birisiyle gideceksiniz.. ya da intrnetten araştırıp cebinize parayı koyup gidip oraya şunu istiyorum diyip alıp gideceksiniz..
ama pazardan domates almıyorsunuz.. ciddi bir enstruman alıyorsanız.. onu gerçekten anlayan bilen birisi deneyip almalı.Sonuçta %80 ağaç.. biri diğerini tutmaz tonu.
ben de Avrpa.yakasndyım ama Kıvılcım,SRV ve Stage benim favorim.. zuhal i oldum olası sevmem,laylaylom da ihtiyaçlarıma hitab etmiyor.. 😉
neyse kalın sağlıcakla benim fikirlerim bunlar..
fiyat konusunda katılmıyorum kısaca..
ama çalışanların ikinci el ürünü 0 gibi satma çabaları.. dolandırıcılıktır.
ha tavırlar ukalâ olabilir ama günde 100.lerce ciddi olmayan tip gelip hepsi 1000$ lık gitarları deniyim demeleri çileden çıkartıyo onları da.
ha anlamıyosanız, çalışan kişi kendisine en çok kâr-pirim getirecek satışı yapmak isteyecektir size.. bu kaçınılmaz..
ya bilen birisiyle gideceksiniz.. ya da intrnetten araştırıp cebinize parayı koyup gidip oraya şunu istiyorum diyip alıp gideceksiniz..
ama pazardan domates almıyorsunuz.. ciddi bir enstruman alıyorsanız.. onu gerçekten anlayan bilen birisi deneyip almalı.Sonuçta %80 ağaç.. biri diğerini tutmaz tonu.
ben de Avrpa.yakasndyım ama Kıvılcım,SRV ve Stage benim favorim.. zuhal i oldum olası sevmem,laylaylom da ihtiyaçlarıma hitab etmiyor.. 😉
neyse kalın sağlıcakla benim fikirlerim bunlar..