Amplitube'un ve bias fx'in (ikiside içinde çokça amfi ve pedal modelleri bulunduran programlar) ios uygulaması mevcut. Ses kartı yerine iRig alıp ipade takarak harcayacağın parayı oldukça azaltabilirsin (Performansı/Kalitesi konusunda herhangi bir fikrim yok, sadece bir yol olarak söylüyorum lütfen kullanan birisine bunu danış).
Senin gibi bütçesi kısıtlı birisine amfi değil de ses kartı önermemin nedeni; ses kartının bu tür amfi ve pedal modelleri barındıran programları kullanmana olanak sağlayarak ton yelpazeni genişletmesi. Aradaki temel fark bu. (Aynı zamanda ses kartı görevi gören amfiler de mevcut)
Ve evet, kulaklık neredeyse şart. Ortalama üstü bir müzik odaklı bir kulaklık işini görebilir ama gidipte lütfen ucuz oyuncu kulaklarıyla o gitarı çalmak gibi bir hata yapma. Git bir monitör kulaklık al.
Ayrıca beni yanlış anlama ama gitarını ALMIŞ birisinin hala ses kartı mı amfi mi gibi soruların cevaplarını bulamaması garibime gitti. Bunlar, gitar almadan önce yapılması gereken araştırmalar dostum. Gitar eline geçtikten sonra süs niyetine mi tutacaksın böyle soruların cevaplarını bulana kadar?