Tup Tup Sound - Gitar bakımı - tamiri (Kadıköy)

Tup Tup Sound, Kadıköy Altıyol'da KFC'nin arkasındaki pasajda küçük bir atölye.
Tesadüfen yerini öğrendiğim ve tanıştığım Yusuf Bey'e akustik gitarımı götürdüm. Üst eşikte problem vardı. (ince mi telinin yuvasından aşağısı kırıldı...)
Çok düzgün ve işinin ehli birisi. Bakım, eşik tamiri ve bir miktar tesviye (gitar 15 senelik filan, hiç bakım görmemişti) ile gitar adam oldu, çalımı da tınısı harika şu anda.
Tel hariç 900 TL verdim. Ancak yakında biraz zamlanacak muhtemelen, ben eski yılın fiyatıyla iş yaptım diyelim🙂
Oldukça popülermiş mekan, özellikle basçılar arasında.
Kadıköy'de merkezi bir mekanda luthiye arayanlara duyurulur.

burası ile ilgili kötü bir tecrübe yaşadım.

Normalde çalıştığım Luthier e gitari bırakıp bir hafta sonra aldığım için, elektrik gitarımı genel bakımı için bırakıp, birkaç saat sonra almak niyetiyle ilk kez tub tub sound Yusuf beye getirdim. Bakım, ayar, tel değişimi, fret tesviye derken işlem tamamlandı. Dükkanda kısa bir süre gitari denedim bir sorun görmedim.

Eve geldikten sonra da gitara pek bakamadım ta ki ertesi güne kadar. Ertesi gün gitari caldigimda belirli bir perdeden sonra perdelerdeki çizikleri fark ettim. Bend yapıldığında çıkan sürtünme sesi ve parmaklardaki hissiyatla zaten kolayca fark ediliyor.

Uzatmak istemiyorum. Sonrasında yaşadığım hayal kırıklığı ve öfke ile her zaman gittiğim Luthiere gitari bıraktım. Olayı anlattım ve o da şaşırdı tabi. Sonucun değişmeyeceğini bildiğim için ve sinirlerimi yıpratmamak adına tup tup sound Yusuf ile hiç muhatap olmak istemedim.

Sonuç olarak sıfır Elixir takım tel, üç bin tl den fazla param ve ve birkaç saatim çöp oldu.

Bırak gitara bakımı fretleri zarar gördü. Bu kadar profesyonellik dışı bir işe uzun zamandır yaşayarak tanık olmamıştım.

Kimseyi karalamak niyetinde asla olmam . Neyin ne olduğunu, muhakeme etmeyi bilen biri olduğumu düşünüyorum. Siz Fredleri çizik içinde bir gitar teslim alsanız ne hissedersiniz ? Sonuç ortada.

Son düzenleme:
Siz Fredleri çizik içinde bir gitar teslim alsanız ne hissedersiniz ? Sonuç ortada.
Ben fretleri çizik içinde bir gitar teslim alacak olsam aldığımda fark ederim büyük ihtimalle ve işi yapan kişiye sorarım. Belki ondan sonra da sağda solda yazmaya başlarım.

Karalamak niyetinde olmadığınızı idda ediyorsunuz, ama işi yapanla yüzleşmeyip direkt burada ve muhtemelen başka mecralarda karalama yolunu seçmişsiniz sanki?

Yusuf Bey'i de hiç tanımam bu arada.

Neyse.. Geçmiş olsun.. Müşteri her zaman haklıdır tabii..

Son düzenleme:
Çizikleri o an farketmedim evet, herkes sizin gibi çok yetenekli, becerili değil demek ki.

İşi yapanla yüzleşmedim çünkü anksiyetim ve öfkemi daha fazla yükseltmek istemedim, olan olmuştu artık. Ne yani luthier ile tartışıp buraya yazsam başka bir şey mi olacaktı? Gerçek değişecek miydi? Karalamak olmamış bir olay için kullanılır. Gitara bakım yapan kişi fretleri çizik geri verdi diyorum, inanmamak size kalmış.

Son düzenleme:
Belli ki siz sağlıklı iletişime ve sorun çözmeye değil, tartışmaya odaklanmışsınız zaten.

Ben uğraşmayacağım valla. Ağzımın payını verdiniz.. 😂

Tartışma ve polemikten kaçmaya çalışırım. Beni birini karalamakla itham ediyorsunuz, konu hakkında biraz daha detay vereyim belki odağınızı siz değiştirirsiniz.

Az önce Yusuf luthier'e telefon açtım.

Durumu anlattım. Özetle, "onu atladık demek ki, fret çiziği basit bir işlem aslında çok kafana takma ama tonun çok güzel oldu, keşke dükkanda farketseydik, keşke beni o an arasaydın, çok yoğundum, zaten o işlem sonrası %20 çizik kalır (!) belki seninkinde daha fazla kaldı " vs bağladı.

Özetle enstürmanını tuptup'a götürüp çok memnun olanlar olabilir ama benim yaşadığım deneyim malesef bu şekilde gerçekleşti.

birkaç saat sonra almak niyetiyle ilk kez tub tub sound Yusuf beye getirdim
Geçmiş olsun öncelikle hocam. Tam acele işe şeytan karışır durumu yaşanmış.

@aiyiadam Hocamın dediği gibi yapılması daha doğru olurdu. Her zamanki lüthiyeye dönmektense Yusuf'un dükkanının kapısını çalıp dükkanda durumu gösterseydiniz belki müdahale ederdi mahçubiyetle.

keşke dükkanda farketseydik, keşke beni o an arasaydın, çok yoğundum, zaten o işlem sonrası %20 çizik kalır (!) belki seninkinde daha fazla kaldı
Şunu dükkanına gittiğinizde yüzünüze kolay diyemezdi diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun öncelikle hocam. Tam acele işe şeytan karışır durumu yaşanmış.

@aiyiadam Hocamın dediği gibi yapılması daha doğru olurdu. Her zamanki lüthiyeye dönmektense Yusuf'un dükkanının kapısını çalıp dükkanda durumu gösterseydiniz belki müdahale ederdi mahçubiyetle.

Şunu dükkanına gittiğinizde yüzünüze kolay diyemezdi diye düşünüyorum.

Yok hocam gitarı daha kötü yapabilirdi. Lüks bir restoranda yemek yerken yemeğinizden sinek çıkarsa tekrar bir sipariş verme isteğiniz olur muydu? Benim olmazdı.

Acele işin özensiz olduğunu bilirim. Gitarı bırakmayı da en başında teklif ettim "ama hallederiz rahat ol" dendi.

Şuna da eminim yerimde bir başkası olsa çok daha agresif şekilde geri dönüş yapardı. Ben bayağı George Mcfly gibi davrandım.

Gitarda çizik vs oluşturmak kabul edilemez ya, sakin bile kalmışsınız. Başta bilgi verseydi bak böyle böyle olur ona göre yaptır ya da yaptırma diye, o zaman tamam da olan olduktan sonra zaten böyle olur demesi hoş olmamış bence.

Yani olay gerçek mi değil mi bilmiyorum ama..

Tonun çok güzel oldu ne demek ya, tamam güzel olsun da mesele bu değil ki?

özellikle %20 çizik kalır akıl almaz bir söylem. Geçmiş olsun.