Tür olarak esnek bir gitar arıyorum: Indie-punk, indie-rock, rock, alternatif rock, funk...

Selam, 6 senedir Cort Evl K-6 çalmaktayım, baya da memnun sayılırım çünkü canavar gibi manyetikleri ve sert tonları var ancak müzik zevkimin değişmesi ile gitar değişmek kararı aldım. Yumuşak ve mid tonlarda daha iyi bir gitar arıyorum. Aslen de daha atmosferik parçalar için yarattığım tonlardan alabildiğim kadar iyi ses alma derdindeyim. Kullandığım tonlar tek bir türe yanaşık değiller dolayısıyla yaratabileceği ses tipi konusunda (görece) esnek bir gitar ile devam etmek istiyorum. Kendi kayıtlarımı ve çalımımı dijital yapmaktayım. Aklımda hiç kasmadan Fender Strat mı alsam düşüncesi var. Ek olarak, squire classic vibe'lar veya Jazzmasterlar hatta Jaguar da düşündürmüyor değil. Son günlerde de Yamaha Pacifica serisine dair iyi yorumlar duyuyorum ancak fiyatı sebebiyle aslen yeni başlayanlar için bir seri benim bütçem bandında olan gitarları. Ancak tamamen konudaki bilgisizliğimdir bu düşüncem. Aslen sorularım:

- Bütçem 30 - 35 bin kadar. Elimdeki cort'u ve amfim line six spider 4'ü satmayı düşünüyorum.
- İkinci el strat ve tele gitarları bolca gezdim bazı ilanlar iyi durumda ve Fender beni çekiyor.
- Yamaha konusunda bilgili arkadaşların önerilerini rica edeceğim. Indie, indie punk, indie rock, alternatif rock vs. türler için pacifica 112v ve aynı seri gitarlar nasıllar? Elimdeki emg manyetiklerin kalitesinde bir ses alabileceğimi zaten zannetmiyorum gitar değiştirdikten sonra ancak içereceği humbucker ile gereken kuvvetti en verimli şekilde versin istiyorum elimdeki gitar (Bu yüzden diğer markalardan HHS gitarları da araştırdım ancak içime bir şey sinmedi).
- Fret board rahatlığı çok mühim olduğu için bunu göz önünde bulundurmak istiyorum.
- Tuning konusunda serbest olmak ancak tremolo kolundan vazgeçmek istemiyorum. Biraz araştırdığım kadarıyla vintage tremolo köprü tipi bu durumda floyd rose köprüden daha iyi olacaktır, gene de bilen arkadaşların bu konuda da yorumunu merak ediyorum. Gitarı aldıktan sonra vintage köprü için ayarlamalar yaptırmam gerekebilirmiş tek veya iki yöne hareketlenebilmesi için.

Biliyorum uzun oldu, teşekkürler şimdiden.

30-35 bandına alacağın hss Fender strat (Player ya da Meksika, Meksika yapımı olanların yenisine Player diyorlardı sanırım) tam istediğin şey gibi geldi bana. Naçizane

telecaster veya p90'lı gitarlar daha tatminkar olacaktır. hatta tek p90'lı junior modeller indie, punk ve rock için biçilmiş kaftan. Daha esnek, deneysel yoğun reverblü delayli fuzzlı efektleri sırtlasın diyorsan jazzmaster o konuda çok başarılı. gretsch veya epiphone'un semihollow modellerini de düşünebilirsin bence. tavsiyem equipboard.com sitesine girip bu türlerde sevdiğin grupların ekipmanlarını bir incele. bir çoğu bu tür gitarlar kullanıyor zaten.

sonuç olarak bir tane yetmiyor, on tane de yetmiyor.

Geri