Turkiye'de 50'ler Ve 60'lardan Kalma Vintage Gibson Les Paul Var Mi ?

Biraz eski konuyu canlandirmak gibi olacak ama.Vintage gitar satan var midir diye ararken dikkatimi cekti konu.

Kirsehir'de bir abide var 59 ya da 60 model bir Gibson Les Paul.Yaninda da birkac adet Fender'le beraber.Almanya'dan Turkiye'deki koyune goc ederken yaninda getirmis.Ben de bir gitar ve amfi almistim kendisinden.Gibson cok iyi durumda degildi ama yine de vintage bir Gibson iste.Istanbul'da bir degil baya bir vardir diye tahmin ediyorum collectible vintage gitar.

Var tabi ... olmaz mı?

Gür Akad'ı bul LP bulamazsın ama 57 Strat bulursun. Fuat abide (Güner) yanılmıyorsam '67 tele var. Bende '61 Gibson SG Std vardı ama geçmiş ola ...

Anadolu'da ne gitarlar, ne cihazlar var bilemezsin. Avrupalının uyanığı Azerbaycan'da, Anadolu'da gece klübü geziyor ....

Başlıkta sadece Les Paul sorulduğu için, cevabım çok çok büyük olasılıkla hayır. Les Paul modeli, zamanının ticari açıdan başarısız modelidir. Gitarlar piyasada tutunamadığı için 1961 yılında üretimi durdurulmuştur. 1968'de Norlin dönemi ile tekrar üretimi başlamıştır. Üretim bandındaki maaliyetlerin azaltılması amacıyla yapılan düzenlemeler, bu dönem Les Paul'lerin günümüzde çok tercih edilmemesinin sebebidir. Bir 1968 Les Paul, günümüzde üretilen R9 gitarlardan pahalı olmayabilir. Ancak 1960'a kadar üretilen Les Paul'ler, eğer refinished, sapı kırık, fret vb. parçaları stok değilse çok pahalıdır.
Eğer İstanbul'da 3-5 evi, arabası olan zengin biri olsaydım, herhalde yatırım amacıyla (çalmak için fazla pahalılar) bir adet 1950'ler LP kovalardım Chicago Music Exchange'den. Gerçi o gitarın bir de sigortası, koruması vs. var ama değeri hem de dolar üzerinden sürekli artan bir ürün bu. Güzel bir yatırım aracı bence. Çalımlık gitar değiller.

Çalıştığım üniversitede GSF çok sevdiğim bir Hocam da orijinal 60 lar Gibson LP var....Hatta geçen sene bakım vs.. için tavsiye istedi...Hiç aracı olmadım...Sürekli yazlıkta bırakıyormuş gitarı 🙂 EBay fiyatlarını gösterdim şaşırdı..Şakın bırakmayın araba parası dedim...Abisi USA den zamanında hediye getirmiş...Aslında özellikle yaşlı insanlar da var..Onlar da eğer internet vs bilmiyorsa kalıyor sağda solda..Geçen İzmir de bir antikacıya zamanında Erkin Koray'a bas çaldığını da söyledikleri birisini vefat edince 3 4 gitar gelmiş..Bas gitarist vefat edince ailesi yok parasına satmış..Plaklar amfiler..Arkadaşım haber verdi..LP vardı hatta beyaz..Bir ara sahibinden de gezdi...6500 gibi bir rakam istiyordu..O ara alamadım sonra satılmış...Bir kere de reprezant birisi adımı duymuş ..Bir gitar getirdi abi bak diye orjinal mi diye ..Bildiğiniz orjinal 68 Fender.Hatta kontrol için sapı söktüm..Cidden stres yaptım..Bayağı çatır çutur ses geldi....Ama o 68 in değeri ile tonu çalımı doğru orantılı değildi...

Geri