Grup içerisinde bulunmadım daha önce daha farklı yollardan para kazanmak elbette mümkün. En azından yaşadığım şehir için konuşabilirim (Kocaeli). Ben de geçen yaz birkaç gece yaptım, gecelik performans gösterebileceğiniz yerler var. Canlı müzik yapan yerler. Ama klasik gitar ve akustik gitar çalabiliyorsunuz sadece. Özellikle benim çevremde bırakın metal müziği rock çalabileceğiniz yer yok. Ama geceliği 50-200 lira arası değişen fiyatlara çıkabiliyorsunuz ki yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce bir kafe geceliği 500-600 liradan keman çalacak kişi arıyordu ve bulamadığı için istanbuldan geceliği bin liraya bir bayan ile anlaşmıştı. Onun dışında enstrüman dersleri verebilirsiniz bu da para kazanmak için bir yol. Ekipman bakımları ile ilgileniyorsanız bu da para kazanmak için bir yol. Gruplarla iletişime geçip ıvır zıvır işleri ile ilgilenebilirsiniz mesela albüm kapağı hazırlamak, afişlerini yapmak gibi. Menajerlik oluyor bu sanırım ama gruplar için mekanlarla anlaşıp siz de payınızı alabilirsiniz. Grubunuz varsa da sanırım konser vermek haricinde para kazanmanızın çok imkanı yok. Kendinize ait bir ürün oluşturup satmayacaksanız tabii.