Tuşe! (Rock) - Ankara

• Konuyu açan Konuyu açan Bijen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bijen abicim ve tüm TUSHE elemanlarina bi teklifim var. 21 mayis cuma gününde yapilacak olan Haci Omer Tarman Anadolu Lisesi senliklerinde sahne alir misiniz? Ses Sistemini merak etmeyin. Ravendan gelicek gecen sene oldugu gibi. Rock Station festivalindeki sistem işte 🙂
ne dersiniz?
bu arada bijen abicim seni kesin bekliyoruz festivale. olmadi konferans verirsin gitarla ilgili 🙂

Arkadaşlar, şöyle bir durum ortaya çıkmış bulunmakta.

Tushe son durum itibariyle, CUMARTESİ günü saat 23:00 da BİZİZ Rock Barda.

Bu hafta sonunda ya Cuma yada Cumartesi bizim günümüz kesinleşecek, artı diğer bütün günlerin programları da belirlenmiş olacak.

Biz bu hafta CUMARTESİ günü 23:00 da BİZİZ'deyiz.Herhangi bir değişiklik olması durumunda, buradan duyurularımızı yapacağız🙂

🙂Bu arada iyi hatırlatma oldu teşekkürler.

Tushe 5 Mayıs Çarşamba günü Bilkent Main Fest kapsamında 16:30 da sahne alacaktır.

Yatahaze , repertuar hard rock, hard'n heavy, rock ağırlıklı. Örnek vermek gerekirse; whitesnake, queen, europe, cutting crew, bon jovi, extreme, dream theater vb. grupların parçalarını çalıyoruz.Tabi ki bununla sınırlı değil aralarda değişik tarzlarda; funky,pop jazz, heavy metal, pop rock tarzlarında da parçalar çaldığımız oluyor.Ancak genel ağırlık queen whitesnake gibi 80's rock, glam, hard rock , rock gruplarında. Bazense dream theater finally free arkasından, banarama Venus onun arkasından still loving you girdiğimiz de oluyor.Genelde nabza göre şerbet olayı mevcut Tushe'de🙂

Bu arada Onurcum saygılar selamlar🙂

Yarın bol bol eğlenmek üzere görüşürüz millet.

"Tushe" 21 Mayıs 2004 Cuma Günü Saat 17.00'de Hacettepe Üniversitesi Bahar Şenliklerinde sahne alacakatır. Herkesi Bekleriz...
Hacettepe Üniversitesine girişte sanırım çok fazla problem çıkmaz geçen sene hacettepeden olmayanlardan girişte 2 milyonmuydu hatırlamıyorum ama bir miktar para alınmıştı.
Görüşmek üzere.

Hacettepe Üniversitesi Bahar Şenlikleri programı değişti!

Tushe ''21 Mayıs 2004 Cuma günü saat 15:00'da Beytepe Kampüsü ana şenlik alanında(stadyum) sahne alacaktır.

Ya tebrik ettim ama burdanda edeyim çok iyiydiniz ya (Gerçi o kadar alkışladık eşlik ettik ama bizim tarafa bakan olmadi )
En yakın zamanda yeniden dinlemek dileğiyle 😉

Çok teşekkür ederiz arkadaşlar,bizde isterdik biraz daha geç bir saatte sahne almayı ama işte maalesef bir takım çevreler ?? bizim daha geç saatte çıkmamızı istemediler böyle oldu umarım daha sonraki konserler daha güzel ve eğlenceli olur görüşmek üzere...
Müzikle Kalın.

Ben de son zamanların tushe'cilerindenim.

İlk bu sene Bilkent mayfest'de dinledim "nooluyoruz" oldum. Gayet guzel bir repertuar secimiydi bence, grubun butun elemanları da ayrı ayrı yetenekli, ama yukarda Caner arkadasımızın da belirttiği gibi, Bijen faktörü çok öldürücü bir faktördür.

Walla sizi dinlerken bi tebessüm oluştu yüzümde, gayet gaz, gayet güzel parçalar ve çok iyi performans... Hatta hiç yapmadığım iş, konser bitişinde üşenmeyip gidip bijeni kutlamışlığım, "hangi 7 telli gitar daha iyi?" diye sormuşluğum bile vardır.. Bijen'in o kadar manyak gibi çaldıktan sonra, sahneden inince göstermiş olduğu alçak gönüllülük ve güleryüz de ayrıca takdire şayandır.

Aman abi çok teşekkür ederim o senin güzelliğin vallahi , bende kendi çapımda dıngırdatıyorum.Hepimiz dıngırdatmıyor muyuz ki🙂Bu arada bugün sokakta karşılaşmamız acaip bir olaydı vallahi, sonradan bizim eskiden malmsteen konserine birlikte gitmişliğimiz falan ortaya çıktı.Yaw bu camia aslında he büyük hemde bir okadar küçük bizim Fıratların gruba bizim has kankalardan Beren girmiş onu öğrendik.Umarım birgün şöyle hoş beş güzel uzun bir muhabbet çevirebiliriz.🙂

Dave'im Berkay'ım bırak şimdi ortalığı yarıyosun be üstad, en sevdiğim gitarcılardansın, unutmadım ODTÜ şenliğini🙂

Arkadaşlar biz son durum olarak BİZİZ'de çaldığımız gün konusunda tam birşey söylememişiz.

Tushe grubu olaraktan, BİZİZ Rock Bar'da her cumartesi 23:00-23:30da sahne alıyoruz ve sabah 03:30'a kadar inmiyoruz.Yaklaşık 4-5 haftadır çalıyor olmamıza rağmen tam bir açıklık kavuşturmamış olmamıza hayret-i alem ettim yani.Herkesi bekler, saygı ve hürmetlerimizi sunarız.

Aynı gitaristten mi bahsediyoruz?

Biziz'de Tushe'yi iki kere dinledim. Biri sanıyorum bir ay kadar önce bir Cuma akşamı idi, biri de dündü.

İlk dinlediğimde hakikaten çok beğenmiştim. Grubun sağlam bir ritmi vardı (davul, bas + klavyeye teşekkür etmeli burada), solist son derece makuldü. Hatta hiç huyum olmamasına karşın grup sahneden inene kadar orada kalıp zevkle dinledim.

Dün gittiğimde ise ben grubun ismini yanlış almışım herhalde, gitarist aynı ama grup değişmiş herhalde diye düşündüm. Sonra solistin de saçlarını kestirmesi dışında aynı olduğunu farkedip toparladım.

Dün gece... hakikaten çok kötüydüler. Hele ilk yarıda bir ara çıksam gitsem mi diye düşündüm. Daha önce düzgün çaldıkları parçalarda bile doğru düzgün parçanın omurgasını oturtamadılar. Sadece gitarist sürekli anlamsız sololar atıp duruyordu parçaların olmadık yerlerinde. Onlar da sürekli dam üstünde saksağan kalıyordu. Hele "Living on a Prayer"da bir ara yuhalayasım bile geldi. Grubu ilk dinlediğimde o kadar beğenen birisi olarka sahneden indiklerinde ve DJ devreye girdiğinde "oh sonunda adam gibi müzik dinleyeceğiz" diye hissetmiş olmaktan üzüldüm.

İkinci yarıda biraz daha dengeli çalıyorlar gibilerdi eskisi kadar olmasa da.
İşin acıklısı, ilk yarıda sürekli gitarıyla mastürbasyon yapan gitaristin "Johnny Be Good"un pek meşhur solo bölümünde nal toplaması ve klavyenin girerek durumu kurtarması idi. Solo atılmayacak yerde kafasına göre doğaçlama yapıyordu ama esas lazım olacağı yerde yoktu. O şarkının sonunda da kalkıp gittim zaten. Sadece kötü bir günleridir, umarım fazla ilgi görmekten dolayı sermemişlerdir çalışmayı diye düşündüm.

Başka bir problem de, bir önceki dinlediğim zamanki parçaların %80 aynılarını çalmaları idi. Yani bir ay geçmiş olmasına karşın aynı parçaları dinlemek biraz hayal kırıklığı yarattı. Böyle uzun süreli çalmaya alışık olmayabileceklerinin farkındayım ama o kadar geçen zaman diliminde çalışarak repertuvarlarını geliştireceklerini umuyordum.

Umarım foruma sıkça yazan gitarist (ve saz arkadaşları) alınmazlar ama durum benim (ve eşim) tarafımda böyleyken böyle.

Ha, ben süper-hiper bir müzik eleştirmeni miyim? Hayır, sadece dinleyicilerden biriyim. Benim gibi çok kişi de olabilir, kimse de olmayabilir. Değerlendir(me)mesi size kalmış. Ama umarım söylediklerimin bir gram bile artı katkısı olabilir gruba, çünkü ilk dinlediğimde hakikaten iyidiler.

PS : Grubun genel sounduna (ve solistin sesine) Dio'nun Holy Diver parçası çok çok iyi giderdi. Onlardan dinlemeyi pek isterdim.

Düşüncelerin için grubum adına teşekkür ederim.

Yalnız anlayamadığım birkaç nokta var, lütfen maruz gör.Yanlış anlamışta olabilirim.
-Neden böyle bir mesaj yazmak için foruma üye oldun?(bknz. mesaj:1)
-Neden bukadar saldırgan bir tutum sergiliyorsun?Maruz görürsen, bu saldırgan tavrın bana eleştrinin doğruluğundan ziyade başka bir grubun elemanı olduğunu yada birşekilde çamur atma amacında olduğunu düşündürttü(?)Umuyorum ki bu benim kuşkuculuğumun ötesinde birşey değildir.

Son olarak bizi yuhalamadığın için teşekkür ederim.Sevgi ve müzik ile kal.Yorumların için tekrar sağol.

öncelikle forumu okuyunca biraz şaşırdım çünkü 2 gece önce yani 4 Haziran gecesi en iyi programlarımızdan birini yaptığımızı düşünüyorum ufak tefek hatalarımız çalarken olmuştur ama bu her grubun yapabileceği ölçülerde hatta çok daha azdır TUSHE için bunu bi tarafım1z kalkık olmasından değil müzisyen arkadaşlarımızın yapıcı eleştirilerine dayanarak yazıyorum ayrıca son 1 ay içinde repertuara 7-8 şarkı eklenmiştir bu rakam az bir sayıdır ama bunun TUSHE grubu için elbette nedenleri vardır grubun tüm elemanlarının Üniversite öğrencisi olduğu düşünülürse ve mayıs finaller ayı ise sonuç itibarı ile elimizden birşey gelmemiştir ama şuan hepimiz tatile girdik ve repertuar zenginleşmesini herkes farkedecektir. Dobi arkadaşın Bijen için yaptığı yorumlara gelirsek Bijen herşeyin ötesinde en iyi dostlarımdan birisidir belkide en iyisidir gerek kişilik olarak gerek müzisyen kimliği ile harika bir insandır ve o gördüğüm en iyi gitaristlerden birisidir biz cover şarkıları çalarken o bizim şarkımız olmamasına rağmen özüne sadık kalarak ona bir "TUSHE" yorumu -imzası- atıyoruz ve bu imzayı sanırım en güzel Bijen atıyor belkide sayın Dobi; bu imzalardan hoşlanmamış olabilirsiniz ama bundan sonrada imzalar devam edecektir...

Müzikle Kalın...

tushe,türkiye genelindeki -amatör yazmaya elim gitmiyor- grupların en iyilerinden biridir.yakın bir zamanda kurulmuş olmasına rağmen oldukça başarılı bir sahnesi olduğunu düşünüyorum.öncelikle belirtmek isterim ki,bijen hakkında dobi tarafından yazılanlar beni hayrete düşürdü,çünkü bijen gerek müzik konusundaki tecrübesiyle gerekse yaptığı işe olan saygısıyla gelecek vaad eden,örnek alınacak bir elemandır.
bu nedenle yazılanlar benim gözümde gruba yönelik bir yapıcı eleştiriden çok,bijenin şahsına yönelik saldırgan bir ifade taşıyor.lütfen kişisel sorunlarımızı kendi içimizde çözelim,foruma taşımak istediğimiz fikirlerimizi de saygı çerçevesini aşmadan dile getirelim.Son olarak;bir grubu iki kere dinlemeyle hakkında söz sahibi olmaya kalkmaktansa daha iyi bildiğimiz konular hakkında fikir vermeyi öneriyorum,fakat dobinin "gitarla mastürbasyon yapmak" hakkında başlık açmasından korkuyorum.

Birkaç soruya birden toplu cevap vereyim :

- Evet, foruma o mesajı yazmak için üye oldum, çünkü grup üyelerinin forumu okuduğunu farkedip mesajımın onlara ulaşacağını düşündüm. Çünkü eleştirilmeye değecek, seyirci geri beslemesini hak eden bir grup olduğunu düşündüm. Forumun gediklisi değilim, genelde forum özürlüyümdür. Forumu da "yaw Biziz'de güzel bir grup dinlemiştim, hala çalıyorlar mı, ne zaman çalıyorlar" diye gugullarken buldum. Hatta onun üzerine Cumartesi akşamı Biziz'e gittik hesapta yokken. Grubun bir sayfası varsa, oraya da yazabilirdim yazacaklarımı.

- Ben Tushe'yi başka bir (amatör) grupla değil, kendisiyle karşılaştırdım. Şu grup daha iyi çalıyor, o grup daha doğaçlama, vs gibi bir karşılaştırmam olmadı. Daha önce dinlediğim Tushe'ye oranla çok daha kötü bulduğum için yazdım. x grubu, y grubu ile değil, kendinizle yarışmanız gerektiğini düşünüyorum.

- Bijen'in kişiliği ile, iyi bir insan olması ile ilgili söylediğim bir şey yok. Gitar tekniği ile ilgili de söyleyecek bir şeyim olamaz, zira gitarist değilim. Parçalar içinde yaptığı çıkışların dinleyiciyi dağıtıcı, parçanın özünden uzaklaştırıcı bulduğumu söyledim.

- Basçı arkadaş için -- 4 Haziran değil 5 Haziran akşamı dinledim sizi, hem Cuma hem Cumartesi akşamı çalıyorsanız dinlediğim Cumartesi idi. Tushe imzası konusunda ise... 1-1.5 ay önce imza atmazken, şimdi atmaya başladıysanız (ya da değiştirdiyseniz) bence imzanın içeriğini bir daha gözden geçirin. Cover parçaları olduğu gibi mot-a-mot çalmanızı kimse bekleyemez (öyle olsa CD'sini dinlerdik zaten) ama imzanın da parçayla uyumlu olması gerekir diye düşünüyorum. İlla kendi parçalarınız olması gerekmiyor, güzel cover yaparak da iyi bir grup olursunuz.

- Tushe'yi ilk dinlediğimde ne kadar beğendiğimi anlatmak için kıstas olsun diye söylüyorum : En az bir 7-8 senedir barlara canlı müzik dinlemek için gitmişliğim yoktur. İlk gittiğimde, bir dostun kutlaması için oradaydım, şans eseri dinledim. İkinci kez ise sırf Tushe'yi dinlemek için gittim. Üçüncü kez de gideceğim umarım.

Ben hala anlayamıyorum bazı konularda yanlışlarınız var biz Biziz'de Cumartesi Geceleri çalıyoruz,Cuma gecesi ise sadece 1 kere çaldık oda dediğiniz gibi 4-5 hafta önceydi ama sizin müzik konusunda inanılmaz bir hafızaya sahip olduğunuzu anlıyorum(!) biz bir gecede 35 şarkı çalıyoruz ve siz o 35 şarkının herbirinin her detayını aklınızda tutabilmişsiniz hemde sadece 1 cuma akşamı ile sizi tebrik etmek istiyor ve bu konuyuda burada kapatıyorum "Tushe" bu şarkıları bu şekilde çalıyor siz ister beğenin ister beğenmeyin imza değişikliği vb. tabirler sizin benim yazdığım bir önceki mesajımıda tam olarak anlayamadığınızında bir göstergesi zaten ve sizinle ya da başkası ile bir polemiğe girmeyede "TUSHE" nin hiç niyeti yok. Genelde bir grup biraz başarılı olup yükselmeye başladığı zamanlarda bu tür şeyler mutlaka olduğundan sizi anlayabiliyorum aslında.Sayın Dobi yazdıklarınızın art niyet içerdiğinden hiç şüphem yok! Bijenin şüphelerine aynen katılıyorum.
her neyse uzatmıyorum ben gene her zaman bitirdiğim gibi bitiriyim...
Müzikle Kalın...
P.S : bir önceki mesajda haklısınız tarihte bir hata olmuş C.tesi işte 4 ya da 5 i 🙂

Dobi'ninde aslında bukadar(ilk mesajında) ağır ithamlar içeren bir mesaj yazmak amacında olmadığını düşünüyorum; sanırım forumlarda yazışmanın kötü yanı bu; mimik, vurgu vs olmadığından yanlış anlamalar mümkün.Keşke ikinci mesajında ki üslup ile yazmış olsaydın ilk mesajını diyorum ancak illa ki o üslupla konuşmak isterim diyorsan da keşke yüzyüze konuşmayı deneseydin çünkü internet ortamında yanlış anlaşılıyor, yanlış anlamıyorsun diyorsan da ben yanlış anlamış olmayı istiyorum buda bir dipnot olsun.

Yanısıra Rıfat arkadaşımın ki kendisi benim en en has arkadaşımdır, beni korumak için sinirlendiğini biliyorum, kardeş gibiyiz ve biraz da bana düşünmeden yazarak dokundurma yapıldığını görünce dayanamamış, sinirlenmiş🙂Teşekkür ederim Rıfatım🙂Canımsın.

Şimdi burda bir mesaj var, bakınız has grup TUSHE diyorum.Niye diyorum; birimize yada birkaçımıza laf gelince biz toplanıp adamı dövüyoruz abi🙂), şaka bir yana dobi dile getirdiğin ve özellikle benimle alakalı olduğuna inandığım ikinci mesajını dikkatle kaile almaya çalışacağım🙂

Son olarak TUSHE adına herkese teşekkür ederim.

çayyolu tarafında konseriniz varmış... işallah maşallah geliyorum 😀 öte yandan 19 haziranda da toplanıp geliyoruz Biziz'e göktuğ+berkay+taklacılar olaraktan.... görüşmek üzere 😀 😀

Geri