Ücretsiz Preset nerden bulabilirim

XenoVia

XenoCore
Guitar rig 7 ücretsiz sürümü kullanıyorum bu işte biraz yeniyim bilinen bazı türk rock müzikleri için preset bulabilirmiyim tek başıma henüz yapamadım ses ya çok kirli ya da hiç kirli değil programım değişebilir deniyorum halen en azından gitarın sesini alabiliyorum🙂

ekrandaki potansı ayarlamak ile amfinin üzerindeki potansı ayarlamak arasındaki fark nedir?
ikisinide bilmiyorum ama işin dijital kısmı daha kapsamlı olduğundan içinde 5 tane effekti olan bir amfi ile ilerlemek daha kolay olur öğrenmek için ayrıca madem bir yerden başlamalıyım en azından doğru düzgün ses alabildiğim yoldan gitmek istiyorum

ekrandaki potansı ayarlamak ile amfinin üzerindeki potansı ayarlamak arasındaki fark nedir?

O esnada "-ekrandaki..."

1784912526297.webp

hiçbirşey. sadece bilmediğin şeyi b*kla yeter.

10 ay önce gitara başlayıp, 2 ay sonra hiç bir ekipman bilgisi yokken, yardım talep ettiklerine posta koyacak kadar bilgili / tecrübeli hale gelmiş. Gençlerin hızına yetişilemiyor. Helal !

Son düzenleme:
O esnada "-ekrandaki..."

184578 eklentisini görüntüle

10 ay önce gitara başlayıp, 2 ay sonra hiç bir ekipman bilgisi yokken, yardım talep ettiklerine posta koyacak kadar bilgili / tecrübeli hale gelmiş. Gençlerin hızına yetişilemiyor. Helal !
tam olarak bundan bahsediyorum 😀

Tamam da DAW ne alaka? Guitar Rig ya da çoğu benzer yazılım için DAW'a ihtiyacınız yok, standalone çalışıyor zaten hemen hepsi. Guitar Rig ekranı da aşağıdaki gibi. Pedal ve amfilerde ne potans görüyorsanız burada da onları görüyorsunuz. Yukarıda da yazdığım gibi burada pedal dizip potansı ayarlayıp tonlama yapamıyorsanız gerçek pedal ve amfiyle de yapamayacaksınız muhtemelen.

Tercih meselesine bir itirazım yok kim neyle isterse onla çalsın, istersen gitarını kaşar peynirine takıp onunla çalmaya çalış kişisel tercih. Ama 35 kanal kayıt yapılmış mikseriyle EQ'su ile DAW ekranını açıp, yazılımlar böyle işte kullanması zor diyorsanız bu biraz zorlama oluyor.

1784919502176.webp

O esnada "-ekrandaki..."

184578 eklentisini görüntüle

Estağfirullah amacım size posta koymak değil, her daw vs amfi konusunun altındaki daw'ı öcüymüş gibi göstermenize bir isyan sadece.
Amfinin yanına 10larca pedala para harcamak var, tek bir uygulamaya harcama yapıp yüzlerce amfi ve pedala erişmek var.

Hala tecrübeli değilim ekipman konusunda ama yavaş yavaş ve tecrübe ede ede öğreniyorum, bunları fiziksel amfi ve pedallar ile yapsam da aynı tecrübeyi edineceğim tek fark yapılan harcama.

Tek tuşla başka amfiye,pedala,kabine,tona geçmek cidden çok büyük bir nimet size de tavsiye ederim.

Başlangıçta rig değilde. Tonex veya dsp gibi daha minimalist ve efekt zincirinin sabit olduğu yazılımlar daha mantıklı. Mesela en baştan reverb delay overdrive amfi diye sıralama yaparsanız çok büyük ihtimalle çamur gibi ton elde edeceksiniz.

Geri