Selamlar, bu gün bağımsız bir geliştirici tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir yazılımdan bahsetmek istiyorum sizlere. Doğrudan TONEX, Kemper ve Quad Cortex gibi cihazlar ile rekabet ediyor gibi gözüküyor. Üstelik çok faydalı ve güzel bir topluluğu da var, insanlar kendi modellemelerini paylaşıyorlar.
www.neuralampmodeler.com
Eklenti kendi halinde detaylı değil, üzerinde basit bir EQ, Noise-Gate ve volume ayarları var. Diğer ücretsiz eklentiler ve IR paketleri ile birleştiğinde ortaya çok keyifli dakikalar geçirtebilen bir sinyal zinciri çıkıyor. Modelleme konusunda uzun bir öğrenim eğrisi olsa da öğrenildiğinde zevkli sonuçları var. Bir süre kullandım ve çok hoşuma gitti, sizlerin de hoşuna gideceğimi düşündüğüm için paylaşıyorum.
Karşılaştırma için bazı kaynaklar:
NAM vs ToneX vs Quad Cortex vs Kemper
Neural Amp Modeler vs Mesa/Boogie JP-2C
Is NAM the ToneX Killer?! (Neural Amp Modeler)
Neural Amp Modeler vs IK Multimedia TONEX
Neural Amp Modeler | Highly-accurate free and open-source amp modeling plugin
Neural Amp Modeler is a free and open-source technology for modeling guitar amplifiers and pedals using deep learning. Get started making music with NAM, contribute to the code, or build your own products using state of the art modeling.
Eklenti kendi halinde detaylı değil, üzerinde basit bir EQ, Noise-Gate ve volume ayarları var. Diğer ücretsiz eklentiler ve IR paketleri ile birleştiğinde ortaya çok keyifli dakikalar geçirtebilen bir sinyal zinciri çıkıyor. Modelleme konusunda uzun bir öğrenim eğrisi olsa da öğrenildiğinde zevkli sonuçları var. Bir süre kullandım ve çok hoşuma gitti, sizlerin de hoşuna gideceğimi düşündüğüm için paylaşıyorum.
Karşılaştırma için bazı kaynaklar:
NAM vs ToneX vs Quad Cortex vs Kemper
Neural Amp Modeler vs Mesa/Boogie JP-2C
Is NAM the ToneX Killer?! (Neural Amp Modeler)
Neural Amp Modeler vs IK Multimedia TONEX