Uefa Avrupa Ligi

• Konuyu açan Konuyu açan jason
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Levski Sofia - Sarajevo maçında hem maçtan önceki gün hem de maç günü olaylar çıkmış. Bu Levski'lilerin derdi ne bilmiyorum ama, "Ratko Mladic sizleri becerdi, şimdi sıra bizde" gibisinden bir pankart açmışlar. Sofya'ya deplasman yapan Sarajevo taraftarının kaldığı otele saldırmaya çalışmışlar filan... Rövanşta bütün Bosna onları bekler herhalde, baya gürültü kopmuş/kopacak.

Levski'nin derdi Bulgaristan'ın ve Sofya'nın en burjuva, pislik, en ırkçı, en götü kaşınan kitlesinin tuttuğu takım olmak. Bu adilerin Bosna'da dayak yiyeceğini bilsem üşenmem kalkar gider ben de dalarım. Kafa yapısı olarak, zihniyet olarak Alman dazlaklardan hiç bir farkları yok.
Halkın takımı, solun takımı CSKA'ya selam olsun.

not: Gökhan'dan gelecek şuku için reserved! 😀

😀
şuk nedir ya, bunun böyle isimlendirildiğini ilk kez burda gördüm ben, neyse 🙂
cska ile başlayan tüm takımlar gerek sovyet rusya'da gerek eski demir perde ülkelerinde ordu takımıdır aslında. bizzat askerler oynamışlardır bu gibi takımların ilk kurulum aşamalarında, tabii sonradan futbol kurumsallaşmaya başlayınca sivil yapılar da dahil olmuştur ama ordunun etkisi hiçbir zaman kaybolmamıştır taa ki bu ülkelerdeki sosyalist rejimler yıkılıncaya dek.
"halkın takımı" dediğinde bunu da belirtme gereği duydum 😉 halk ile orduyu aynı potada eritebiliyorsan yaptığın siyasi yorumunla, pekala halkın takımı diyebilirsin, yorum tamamıyla size kalmış, siyaset yapmak istemiyorum şimdi bu başlıkta 🙂

Aynı zamanda çocukken taraftarı olduğum takım CSKA. Bulgaristan'da çalışan kesimin, işçi sınıfının daha çok tuttuğu takım. Öteki ibneler burjuva kısmı. O yüzden en azından CSKA Sofya özelinde kullandım halkın takımı ifadesini eheh. Tabi ki renkleri kıpkırmızı ve tabi ki komüniks olayları da var 😀

"Şuku" tabirini de açıklattırıyorsun bana, helal olsun 😀 Sözlük jargonunda beğendiğin yazının altına verdiğin olumlu oya "şukela" diyorlar. O da inci sözlükle beraber "şuku" oldu işte.

Bulgaristan'da öyle bir algı varsa bilmiyorum tabii, sen benden daha iyi bilirsin o toprakları, ben de o topraklardan çıkmayım ama bi halt bilmem 🙂
ben genel geçer birşeyden bahsettim, yoksa bulgaristan'da "sosyalist rejim"in olduğu bile tartışmalıdır. bknz: 89 mübadelesi, bknz: "sosyalist" bir ülkede kendi vatandaşı olduğu insanları sırf türk diye kesip biçmeye kalkmak, sınırdışı etmek, falan fişman.
ha keza stalin'in rusya'da yaptıkları. o yüzden halk-ordu çelişkisine parmak basmıştım. neyse çok uzun konular bunlar 🙂

Bosna da baya sırp ve hırvat nüfusta var. kendi bölgelerinde ki maçlarda bu bayrakları açar,milli takım olarakta bosnayı tutmazlar. yani öyle birlik olupta bulgarı döveceklerini sanmıyorum maalesef. bulgarlara da şunu demek lazım: " ulan göt,ortodoks olunca slav aryan mı oldun? kafkasya dan Türk akınıyla geldin avrupaya,şimdi götünüz mü kalktı naziyiz diye?!".

burda bulgarlara genelleme yapmak ta yanlış, ordan mı geldin burdan mı geldin deyip te mezhepsel farklılıklardan ötürü herhangi bir hor görme veye mensubu olduğun halkın sayesinde bişiler olduklarını ima etme de yanlış. kısacası milliyetçiliğin, mezhepçiliğin, şovenizmin olduğu her yerde ırkçılık tetikte bekleyen sinsi bir kurşun gibidir, ortamını bulduğu zaman hemen hortlar.
insanlık ne zaman ki bu şovenist tutumlardan kendini alıkoyar, her halkı her milleti kendi halkının karşısında eşit görür o zaman ırkçılık tamamıyla ortadan kalkmasa bile büyük adımlar atılmış olur kardeşlik adına. tamamıyla ortadan kalkmamasının sebebi ise sosyal ve ekonomik düzlem, halkların düşmanlığından nemalanan düzen oyuncuları.

Valla birlik olmalarına gerek yok, Boşnaklar kendileri bilenecek zaten bu işe, nitekim daha maça günler var fakat dün Saraybosna'da Sarajevo ve Zeljeznicar takımlarının tribün gruplarının şehirdeki Bulgarlara saldırdığı söyleniyor. Polis geniş önlemler almazsa pişmanlık duyulacak olaylar çıkacak, ki şimdiden çıkmaya başladı.

Ulan Bursa ve Trabzon da elendi. Vallahi kötü olacak bu işin sonu, gerilere düştükçe daha az takımla daha çok eleme turu oynamamız gerekecek. Yarın da kura çekimi varmış. O kel piç Infantino hakkında topların üstüne oturup ısıtıyor diyorlar ama bakalım kimleri çekecek bize Mr. Bean kılıklı ibne.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ne katılması çok iyi oldu bence. Yanlış anlaşılmasın; bize gelen ekstra para dışında bir alıp veremediğim yok ŞL'ye gidip gitmemeleri konusunda. Ancak kanımca Aykut Kocaman'ın yetersizliği ve vasat teknik direktörlüğüyle orada büyük sıkıntı yaşayabilirdi takım. Orta sahada bariz bir eksiklik var. Alex yaşlandı, Krasic sakatlandı şimdi de. Avrupa Ligi ise Fenerbahçe gibi bir takımın rahat rahat götürebileceği bir turnuva. Aykut Kocaman'a rağmen gruplardan çıkabileceklerini düşünüyorum. Daha ilerisi de olabilir gayet. Bu bağlamda bence en iyi ihtimal gerçekleşti Fenerbahçe ve Türk futbolu adına. Özellikle Trabzonspor ve Bursaspor'un yedikleri bokları da göz önüne alınca. Bunu söylerken de içimde bir nefret değil, kızgınlık hissediyorum. Zira iki takımın da Avrupa Ligi'ne katılma şansları hayli yüksekti. Resmen aptallık ettiler. Üzüldüm yani..

d9kqy.jpg

Kafa dagitmak icin Sevilla&Benfica macina bakiyorum.

Avrupa'da en tiksindigim iki takim bunlar. Sebebine gelince; 'Fenerbahce' desem, anlasilir diye dusunuyorum. Her ikiside mac boyunca surekli cirkeflik yapip yerden kalkmamisti. "Keske ikiside kaybetse" diyecegim ama oyle bi imkan da yok. Sevilla'yi eleyince ne kadar sevindiydem, Benfica'ya elenince de bi o kadar uzulmustum.

Abicim bu merhum teknik direktörleri nasıl bir beddua etmiş bu kulübe, yani inanmayan adamı imana getirir cinsten tövbe yarabbi; herifin bedduasının ardından çıktıkları yanılmıyorsam 8. Avrupa kupası finalinden de eli boş ayrıldı Benfica. İnanması güç gerçekten yahu, olacak iş değil. Ben maçın dün olduğunu bilmiyordum da kesin Benfica alır diyordum...

Geri