melihbozkurt84 demiş ki:arkadaşlar ben bu aleti aldım gt-8 ile bağladım.kabin simülasyonu güzel fena değil ama.bana çok fazla bir atrı kattığını söyleyemem.yani tonlarımı acayip etkilemedi abartıldığı gibi.sadace tek fark ton biraz daha kain sesine yaklaştı.ama çok çok az fark var.bendemi sorun var. yoksa bu aleti öve öve bitiremeyenlerdemi?kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀
Olabilir, ancak drive pedalının sertliğine bağlı olarak sonuç farkedebilir. Sert bir pedalsa preampın Fender olması çok farketmez. GDI21 sadece preamp. Clean preampa drive girmek pek güzel olmayabilir. (Ben hala böyle kullanıyorum ama :? )telecaster52 demiş ki:gitar=> dist pedal(drive için)=> behringer gdi21(ampli sim. mesela fender clean karakteri için) => behringer ultra g( 4X12 kabin sim. için) kullanmayı düşünüyorum, sorum bilenlere, gdi21den fender karakteri kullandıgım için ,dist pedalı devreye soktugumda fender ampliden cıkarmışcasına bi ton elde edermiyim?
GDI21'imi satmadan önce denedim birçok şeyi. Sonuç çok esnek olmuyor ton yönünden açıkçası. Ultra-G'de kabin simulasyonu üzerine bir ayar olmaması büyük eksiklik. Olsaydı buraya kesin olarak güzel şeyler yazabilirdim. Ama Ultra-G'den memnunum bu konuda, GDI21'i karakter olarak sevemedim ve sattım. Ultra-G'ye alıştım. Sen sever misin bilemiyorum, modelleme miktarı çok fazla gelebilir. Ayrıca GDI21'i kafa olarak kullanacaksan tek kanallı bir kafa olarak kullanmış olacaksın. Sanırım sadece Fender (Clean) olarak kullanacaksın. Driveları başka pedaldan alacaksan sorun olmaz. GDI21 o modda oldukça sessiz ve drivesız. Diğer modlarda gürültü artıyor ve Marshall ve Mesa modellemelerinde clean modda bile bariz drive var...telecaster52 demiş ki:yani gdi21 i kafa niyetine, ultra g yi de kabin niyetine kullanmak nasıl olur? deneyen varmı?
XLR kablo kullanmazsan balanslı sinyal alamazsın. Yani DI Box fonksiyonu ortadan kalkar, sadece simulasyon ve açıksa gain reduction kalır.telecaster52 demiş ki:ayrıca şu XLR kablo olayında , pc me baglı bi miksere sahip oldugum için sıkıntı çekmem fakat, mikserin olmadıgı bir mekanda (örnek; iş yerinde) onboard ses kartına girmek için bi dönüştürücü kablonun ne gidi dezavantajı var?
Evet böyle de kullanılabilir. Farklı alternatifler için Ultra-G'de bir giriş iki çıkış var. Gitarı girişten giriyorsun, sonra iki tane çıkış alternatifin var ve aynı anda kullanabiliyorsun. Birisi XLR out, bu balanced out oluyor ve mixera giriyorsun. Bir de Direct Link to Cabinet çıkışı var, bunda da sinyal Ultra-G'de işlenmeden çıkıyor, amfiye veya kabine girebiliyorsun.telecaster52 demiş ki:bir de laney tf 50 amplim var, onun speaker outundan miksere giderken araya ultra g yi baglasam buyuk bi ampliden çıkıyormuş gibi sound alırmıyım? clean ve drive kanal için.
melihbozkurt84 demiş ki:arkadaşlar aleti yine denedim.biziz rock barın sahnesinde denedim bu sefer.sonuçlar gene aynı.tabii ki DI box olması sayesinde çok kirli ve hi-fi sesleri kesiyosunuz.ama gt-8 den kabin simülatörünü kapattım.dediğiniz gibi gt-8 in çıkışını line dan anfi moduna çevirdim.sound oldukça kötü oldu.sonra tekrar line yaptım.bu arada bişet fark ettim.dün ultra g yi 10 watt lık anfime bağlayarak çalıyordum ve gary moore un kullandığı tona yakın bi ton yazmaya çalışıyodum.gt-8 in kabinini kapattım ultra g yi açtım olmadı.ultra g yi kapattım gt-8 i açtım olmadı.ikisini aynı anda açtığımda oldukça gerçekçi ve istediğim tona yakın bişeyler elde ettim.ama bu biraz garip geldi bana.üst üste 2 tane kabin simülatörü kullanmak ne kadar doğru. ikincisi bu aletin pilinin bittiğini nasıl anlıyoruz.ses çıkmamaya mı başlıyo?yoksa ses çıkıyoda alet devreden çııyo işlem yapmıyo mu?çünkü çabuk pil bitirdiği söyleniyo.duracell pil koydum bayadır kullanıyorum.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀