Umut Kuzey'in çabasını takdir ediyorum ama bence ya şarkı söylemeli ya da sunuculuk yapmalı. Yani programın formatına sadık kalınmalı bence.
Şarkı söyleme kısmında, gruplarla yaratılmaya çalışılan samimiyet bozuluyor bence.
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim. Yüksek Sadakat'in olduğu programı örnek vereceğim; onlarla ben de röportaj yaptım daha önce. (Sorularımı çok da beğendiler, sağolsunlar.) Umut Kuzey, gruplara hazırlanmıyor bence. Yani Yüksek Sadakat'a sorduğu sorular gerçekten artık herkesin bildiği ve muhabirin hazırlanmadığı zamanlarda ortaya attığı klasik sorulardı. Ki zaten soru yerine genelde şöyle bir kalıp geçti:
"Cemil Bey Ankara'daymışsınız eskiden?"
yani ortada zeka parıltısı barındıran (zeka parıltısı sözü Cemil'e aittir tamamen.), grubu zorlayacak (bu da Yüksek Sadakat'in bayıldığı soru tipidir.) sorular yoktu. Şahsen ben internet sitelerine girdiğimde Umut'un sorduğu soruları rahatlıkla bulabilirim. Oysaki muhabir grubu düşündürmeli, farklı olmalı.
Ayrıca Umut yayında hiç rahat görünmüyor. Çok kasıyor ve çok gergin. Biraz rahatlaması lazım. Bazen elini kolunu nereye koyabileceğini bilmiyor. Bu da zamanla düzelir sanıyorum.
naçizane eleştirimdir.