emrekoca demiş ki:arkadaşlar 😀 elektro gitarla içiçe olmayan birisi olarak sormuş olduğum soruya gerçekten eminim güzel cevaplar verdiğinize ama ben dediklerinizden harbi harbi hiç bişey anlamadım 😀 ben genellikle iron maiden metallica tarzı müzikler yapmak istiyorm lütfen bana gitar ismi verin bütçem 1500 lira
Öyle iki grup söylemişsin ki, soundları, tarzları ayrı. Biri thrash kökenli bir hain, diğeri sound olarak Di Marzio Super Distortion kökenli bir heavy babası. İkisine birden yaklaşabilmen için benim aklıma Dimarzio Tone Zone destekli bir Gibson'dan (özellikle de Explorer, iki grupta da kullanıldı ama hangi manyetiklerle kullanıldığını hatırlamıyorum) başka gitar gelmiyor. Jackson desem, bazı modelleri Maiden'a uyar ama Metallica'nın son yıllarına hitab etmez. İbanez desem, ikisine de tam uymaz. ESP desem Metallica'ya uyar ama bu sefer Maiden'a uzak kalır. Adrian Smith'in kullandığı eski Dean gitarların soundu ikisini de karşılayabilir ama Türkiye'ye o modeller hiç girmedi. Kafan karıştı belki ama önce hangisinin soundu öncelikli ilk olarak ona karar vermelisin. Bu da yetmez, ona göre de amfi, pedal veya prosesör almalısın ki bu da ayrı soruşturma konusudur. Gördüğün gibi bu işin ayrıntısında yatan şeytan çok. Müzik sonu olmaya bir yolculuktur. Aramıza hoşgeldin, kolay gelsin :twisted: