Şimdilik deneme amaçlı mevcut ses sistemimdeki kabloları değiştireceğim. Munitörlerim olmadığı için elimdeki 70 cm yüksekliğinde iki ayrı kabinden oluşan toplama hoparlörlerim ve bunları çalıştırmak için kullandığım subbofer amfim var. Ses kartı ile bağladığımda, ses kartı üzerindeki gain potunu yükselttiğimde gürültüde yükseliyor haliyle. Fakat gain potunu kısım volume potunu yükselttiğimde ise ses azalıyor. Anladım ki bu çözüm değil. Ses sistemimin, ses kartına bağlamak için kullandığım kablo ve konnektörleri (çevirici) değiştireceğim. Altın kaplamalı ucu olan kablolar alacağım (vatanda %30 indirim varken kaçırmayayım diyorum🙂 ) Bunların dışında param kalırsa şayet birde ups almayı planlıyorum. Evdeki 4-5 prizi kontrol ettiğimde toprak hattı görmediğim için evin tesisatının topraksız olduğunu düşündüm. Yakın zamanda evdeki tüm prizleri kontrol edeceğim.
Geçen gün, acaba bu dip gürültüsü kayıtlara nasıl etki eder diye düşündüm, kayıtta da normalde olduğu kadar gürültü yapar mı yoksa gürültü kesilir mi diye...
kullandığım porgramlar bozulduğu için kayıt yapamadım, tekrar silip yüklemeyi deneyeceğim.
Bir ihtimal efektör'de problem olabileceğini düşünüyorum yada efektörün adaptöründe... Bunun içinde deneme yanılma yöntemi kullanmalıyım yine 🙂
Tüm bunları denedikten sonra deneyimleri paylaşacağım.