Selamlar.
Benim derdim bu arkadaşlar. Yaratıcılık noktasında çok sıkıntılar çekiyorum. Yazdığım rifflerden tutun, kısacık en ufak bir melodiye kadar her şey kendini tekrar ediyor. Güzel şeyler üretemiyorum. Bu yetenekle alakalı bir şey mi? Zamanla geliştirilebilir mi yoksa? Neler önerirsiniz?
Üzgünüm, bu mesele böyle bir forum başlığında kısaca ele alınabilecek bir şey değil.
Yetenekle alakası yok. Bilgi ve beceriniz sınırlı kaldığı için böyle.
Size basit bir egzersiz önereceğim. Ben bu konuda ders veriyorum ve bunu normalde öğrencilerime anlatıyorum. O nedenle her şeyi burada paylaşmam da doğru olmaz.
Ancak farklı tınılar üretip ilham almak için şöyle bir şey deneyebilirsiniz:
1)Basit bir C power chord (La telinde 3., re ve sol tellerinde 5. perdeler) basın.
2) Bu akorun içerisindeki her bir sesi sırayla C majör içerisindeki en yakın komşu ses götürün. Tabii bunun için C majördeki sesleri bilmeniz gerekiyor
🙂
Örneğin, önce C power chord çalın. Arkasından, la telinin 3. perdedeki C notasını, 2. perdedeki B notası ile değiştirin ve öyle çalın. Aynı şeyi, C yerine 5. perdedeki D notası ile de çalarak deneyin. Sol el parmaklarınıza da biraz egzersiz yaptırmış olacaksınız
🙂
Bütün bunları C majördeki bütün akorlar ve bu akorlar içindeki bütün sesler için de deneyebilirsiniz. Riffleriniz bu şekilde farklı farklı yerlere gidebilir. Ama açık fikirli olmalısınız.