Şimdi teller birbirlerinden bağımsız olarak ayarlanabiliyor bildiğiniz gibi köprüdeki entonasyon vidaları ile. Elden çıkardığım bir usa deluxe stratım vardı. Entonasyonu tüm tellerde 0. perdeden 22. perdeye kadar akort aletinde "0" noktasında nota verecek şekilde ayarlıyken lanet sol telinde, perdeler çıktıkça son perdeye gelene kadar neredeyse yarım nota yukarı çıkıyordu ya da iniyordu yaptığım entonasyon ayarına göre, yani hiç bir ayarda tüm perdelerde tam nota vermiyordu bir türlü ortası olmuyordu.(sol telindeki bu nota kayması yüzünden sol ve si telinin hani beraber bend yapılması olayı var ya işte onun zevkini tam yaşayamıyordum ben bu gitarda notalar uyumlu çıkmadığı için)
Aklıma fretler yanlış çakılmış da kayma mı var(usa fender!), sap mı yamuk soruları geliyordu ancak öyle olsa diğer 5 telde de aynı sorun olurdu. Nasıl bir sorun buna sebep olabilir?(bu sorun yüzünden denemediğim tel markası kalmadı telden mi kaynaklanıyor acaba diye ama sorun hep devam etti tel kaynaklı değil yani.)
Edit. Tüm perdelerden 0 noktasında alıyordum derken 0-12. perdelerden demek istedim. Tabi ki aralarda bazı perdelerde ufak sapmalar vardı normal olarak.
Aklıma fretler yanlış çakılmış da kayma mı var(usa fender!), sap mı yamuk soruları geliyordu ancak öyle olsa diğer 5 telde de aynı sorun olurdu. Nasıl bir sorun buna sebep olabilir?(bu sorun yüzünden denemediğim tel markası kalmadı telden mi kaynaklanıyor acaba diye ama sorun hep devam etti tel kaynaklı değil yani.)
Edit. Tüm perdelerden 0 noktasında alıyordum derken 0-12. perdelerden demek istedim. Tabi ki aralarda bazı perdelerde ufak sapmalar vardı normal olarak.