Başlıktan alakasız olsa da daha önce de alakası olmayan konulara girildiginden yazmak istedim.. Bestelerimi çalar mısın, ya da beraber çalışalım diyen kaç kişi ile karşılaştığımı hatırlamıyorum bile..Söz yazıp aklındaki melodileri müziğe dönüştürmemi isteyen de oldu, yetersiz müzik bilgisi ile gelip yaptıklarını beğendirmek isteyen de.. Üniversite zamanı Beyoğlu'nda barlarda da çaldım, okul şenliklerinde de, eğlence mekanlarında akustik gitarla da.. Dinletilen demo ya da kayıtlardan hiçbir yerini beğenmediğim şeylerden tutun da, 10 şarkıdan belki 1-2 sini beğendiğim, hatta sadece 1-2 riff'ini beğendiğim şeyler oldu.. Vaaaayyy diyebileceğim pek bir şey hatırlamıyorum, ama bu sadece benim zevkime hitap etmediğini gösterir, kötü olduğunu ya da benim zevkimin çok elit olduğunu değil... Ekseri istenen bunların ilgili yerlerini yorumumla çalmamdı, sonra ufak düzenlemeler.. Ama bu işin sonu bedavaya bildiğim kadarıyla aranjörlük yapmak oluyor.. Acemi isen ve beste yapamıyorsan ya da yapmıyorsan tecrübe edinmiş oluyorsun ama vakıfsan biraz salak gibi hissediyorsun kendini.. Adam akor ve sözleri ayarlamış, 3 riff uydurmuş, gam, nota mezur yok, sözler prozodi den bi haber, sen akorları, riffleri, bazen sözleri devşirip dinlenebilir hale çeviriyorsun, adam bestem diyor, ya o bilgiyi, emeği eşek osuruğuna versem o da gayet dinlenir diyorsun sonra haliyle...
Her yaşımda grup kuracakken prensibim en az benim kadar emek veren, ilerleme gösteren, icrası beni etkileyen, çaldığına kulak kabarttığım, grup olmayı önemseyen adamlarla çalışmak.. Aynı müzik gruplarını dinlesen de, hatta tamamen aynı türleri dinlesen de insanların icra etmek istedikleri şeyler bazen bununla paralel olmuyor ama en azından aklındakini ifade ederken karşındaki daha hızlı kavrıyor dinlediklerinden örnekler verdiğinde..
Grupta amaç birliği şart ve grupta en azından iki kişi ya da üç kişi kafa dengi olacak, mümkünse hepsi.. Mesela ben iyi söz yazabildiğim halde yapılan bir besteye başkası şu sözleri yazdım dediğinde feci memnun olurdum, benim yerime de uğraşmış diye... onun üstüne yoğunlaşırdım.. Ya da altyapıyı beğenmedim, şuraya arpej yapalım, dim koyalım, 9'lu şeyedelim dendiğinde fikir yakışıyorsa bayılırdım..