Video enstrüman kaydı için en iyi cihaz

Merhabalar, iphone telefonum ile enstrüman çalarken video kaydı almak istiyorum. Ancak bunu yaparken ses dosyasını ayrı, videoyu ayrı yapıp birleştirmek yerine direk efektli sesi video kaydında almak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Örneğin Irig HD 2 gibi bir cihaz alıp enstrümanı telefona bağlayıp, alttan garageband, amplitube vb bir uygulama ile istediğim sesi ayarlayıp, uygulama arkaplanda çalışırken, bu sesin video kaydında kaydedilmesini sağlayabilir miyim? Hani sesi dışarıya vermesinin bir önemi yok. Ben çaldığım şarkıyı kulaklıkla duysam da olur. Önemli olan o işlenmiş sesin direk video kaydında da alınması. Bunun için ücretli/ücretsiz bir uygulama varsa ona da okeyim. Böyle bir kayıt mümkün mü?

Umarım kafamdaki projeyi anlatabilmişimdir 😅

Demek istediğinizi çok iyi anladım. Bunu yapabileceğiniz tek yol uygulama arka planda çalışıyorken video kısmına gelip ekran kaydı başlatmak. Video kaydına dokunmayacaksınız. Zaten ekran kaydı efektli sesi alacaktır, aynı zamanda da ekranı da kaydettiği için sizin kameradaki görüntünüzle beraber kaydedecektir. Bundan sonra da kenarları kırpıp kullanabilirsiniz.
Abartıp arkaya dosyalar bölümüne indirdiğim mp3 dosyasıyla backing track bile açmışlığım oldu....

Demek istediğinizi çok iyi anladım. Bunu yapabileceğiniz tek yol uygulama arka planda çalışıyorken video kısmına gelip ekran kaydı başlatmak. Video kaydına dokunmayacaksınız. Zaten ekran kaydı efektli sesi alacaktır, aynı zamanda da ekranı da kaydettiği için sizin kameradaki görüntünüzle beraber kaydedecektir. Bundan sonra da kenarları kırpıp kullanabilirsiniz.
Abartıp arkaya dosyalar bölümüne indirdiğim mp3 dosyasıyla backing track bile açmışlığım oldu....

Teşekkür ederim. İlginç bir yöntem ama cidden işe yarıyor 😄 Ozaman hiç amfi vs. alıp dış sesten kayıt yapmaya çalışmak yerine direk Irig alıp bu şekilde yapacağım kayıtlarımı. Tekrardan teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. İlginç bir yöntem ama cidden işe yarıyor 😄 Ozaman hiç amfi vs. alıp dış sesten kayıt yapmaya çalışmak yerine direk Irig alıp bu şekilde yapacağım kayıtlarımı. Tekrardan teşekkür ederim.
Rica ederim. Yani evet yapılabiliyor 😀 Orijinal olmayan bir irigim vardı o zamanlar ona rağmen işimi fazlasıyla gördü uzun zaman kullandım.
Garagebanddaki amfiler biraz kofti kalıyor ton konusunda. Amplitube da telefonda var mı bilmiyorum.
Benim kullandığım Mooer GeLabs vardı. Müthiş tonları vardı. Öneririm kesinlikle.

OTG bir cihaz alip kamerada mikrofon olarak secebilirsiniz.Bu özelligi olmasa da s24u telefonuma thr10ii amfiyi bagladigimda direkt ses karti olarak calisiyor ve yine video kaydi sirasinda mikrofon olarak secebiliyorum.Ayni zamanda telefonu looper yada mobile daw olarak da kullanma firsati sunuyor.

Geri