İnceleme Vokal kayıt için yardım!

Merhabalar. Shure Sm7B mikrofon satın aldım. Ses kartım eski oldugundan Preamp alayım diyordum ama yeni ses kartlarında preampli modeller oldugunu öğrendiğimden dolayı Audient EVO 8 marka bir ses kartı aldım. Şimdi artık vokal kayıtlarını evde yapacağım. Daha önce bu mikrofon ve ses kartını kullanmış veya bu konularda uzman arkadaşların bana şuna dikkat et , şunu mutlaka yap vs dediğiniz birşey var mı? Ayrıca brutal/scream vokal yaptığım ve apartman dairesinde oturduğum için kayıt yaparken sesin dışarı gitmesini ve özellikle komşuları rahatsız etmesini nasıl engelleyebilirim bütçe dostu olarak ? En son artık yorgan altına girip söyleyeceğim sanırım 🙂 Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum lütfen teşekkürler.

Sm7B +60 dB gain ihtiyacı duyuyor.
Evo8 preampı ise (hatırladığım kadarıyla) +50dB gain veriyor (=58db diye belirtiliyor ama bunun açılımı -8dB / +50dB aralığıdır) yani olması gerekenden 10dB eksik. Yani sizin 60dB ve üstü gain üreten bir ses kartı ya da harici bir mikrofon preamp ihtiyacınız olabilir.

Araştırmış görünüyorsunuz ancak neden Sm7B tercih ettiğinizi merak ettim. özel bir nedeni var mı? Çünkü brutal vokaller için esasında en uygun etkili metod kalem kondanser mikrofondur.

Geri