Merhabalar, gitar geldi. Endonezya yapımı 2013 te üretilmiş bir gitar. Üst eşikteki kilidin kalın mi teline yakın bir yerinde ufak bir boya dökülmesi var diye fiyatını düşük tutmuşlardı almadan önce bunları görüşmüştüm. Fonksiyonel olarak hiçbir problemi yok. Tüm bakımları, ayarları yapılıp pırıl pırıl gönderildi. Klavyesi güzel kaygan bir abanoz klavye. Fretleri yepyeni hiçbir aşınma yok.
Manyetikleri de gıcır gıcır hiçbir paslanma eskime ibaresi yok. Volume ve tone pot larında coil tap var. üstteki sap, alttaki de köprü manyetiğini split coil yapıyor. neck'teki jazz manyetiği çok güzel hassas ve yuvarlak tonlar verebiliyor. Köprüdeki distortion modeli manyetik de güzel. Bu 4. gitarım önceki gitarlarım da fender/esp/epiphone les paul. Yani iyi bir değerlendirme yapabildiğimi düşünüyorum.
Potların dönüşü ve akışkanlığı çok güzel. Hiç zorlanmadan yap gibi dönüyor. Herhangi bir cızırtı yok. Floyd rose yaylarından ve diğer yerlerinden çalarken veya divebomb yaparken ses gelmiyor takılma olmuyor. Benim evdeki favori gitarım Dimarzio satch track ve mojoe manyetik modifikasyonlu bir fender. Bu gitarla o gitarda yapamayacağım hiçbirşey yok gibi. Sadece neck manyetiği satch track kadar single karakterli değil ama coil split yapınca fena olmuyor iş görüyor. Köprü manyetiği güzel hassas, pena dokunuşları ve tuşeyi güzel okuyor sutain ve harmonic ler güzel geliyor.
Gitarın en tuhaf yeri neck/body birleşim yeri. Elim gövdeye hiç takılmadan istersem serçe parmağımla 24. perde ince mi telindeki perdeye basabiliyorum. Elimdeki gitarlardan birisi fender USA, diğeri esp japan. Bu gitarlarla karşılaştırınca hiçbir kalite eksiği göremedim (tabiki japon esp fret işçiliği kadar kenarları pürüzsüz değil ama kötü etki edecek kadar da kalitesiz işçilik yok.) Endonezya yapımı bir gitardan böyle bir kalite inanın hiç beklemiyordum. Gitarın sapı incecik ve gövde birleşim yerinin alışılagelmemiş yapısından dolayı ben sustain ve tone olarak zayıf kalacağını düşünmüştüm. Fakat hiç öyle olmadı. Dünden beri çok şaşkınım durup durup bakıyorum bu gitardan bu sustain ve tone nasıl geliyor diye. Ayrıca washburn'ün böyle kaliteli bir gitar yapıp pazarlama/reklam konularına bu kadar az önem vermesine de şaşkınım.
Not: ben üründeki kozmetik kusurdan dolayı 4100 TL'ye aldım.
Özetle gidin bulun alın, parasına göre çok güzel bir gitar.
Selamlar,