Web sitesini pdf yapmak

Dijital kitap olarak satın aldığım bir ürünün sadece internet sitesi üzerinden görüntülenebilmesi canımı sıkıyor.
Vaktiyle bir Acrobat yazılımında bütün siteyi pdf olarak görüntülediğmi hatırlıyorum, ama bu seneler önce idi.
Online çevrim denedim ama onlar tek bir sayfayı (o andaki ekran içeriğini) görüyor. Oysa benim (aşağı doğru kayan) bütün metni görmem lazım.
Bunu yapmak mümkün mü? Bilen/anlayan var mıdır?

Eskiden Httrack diye bir yazılım vardı, siteyi indirip offline açmak için.
Bu devirde online olmak artık sorun olmadığı için bu çok önemli değil aslında. Benim derdim, format kullanıcı dostu değil, sayfa sayfa görüntülemek ve çıktı almak da mümkün değil. O nedenle pdf yapmak istiyorum. Hal Leonard'ın uyanıklığı işte. Mel Bay basbayağı pdf olarak kitabı veriyor oysa.

Bu devirde online olmak artık sorun olmadığı için bu çok önemli değil aslında. Benim derdim, format kullanıcı dostu değil, sayfa sayfa görüntülemek ve çıktı almak da mümkün değil. O nedenle pdf yapmak istiyorum. Hal Leonard'ın uyanıklığı işte. Mel Bay basbayağı pdf olarak kitabı veriyor oysa.
Hocam Lightshot indirip ekran görüntüsü alsanız çok mu uzun sürer o programın faydası direkt ekranı değil de istediğiniz yerin ekran görüntüsünü alıyor.

Özelden link paylaşırsanız vaktim olduğunda yardımcı olmaya çalışırım. Nasıl bir arayüzle karşılaştığınızı bilmeden bir öneride bulunabilirim ;
- Akla gelen ilk öneriyi arkadaşlardan biri yapmış denediniz mi ?
- Google chorme ile açtığınızda sağ tıklayıp "Sayfa Kaynağını Görüntüle" diyerek eğer direk Pdf link varsa buradan indirme şansınız olabilir.
- Eğer online pdf viewer tarzı bir eklenti ise eklentiye özel indirme seçeneğine bakmak gerekebilir.

Özelden link paylaşırsanız vaktim olduğunda yardımcı olmaya çalışırım. Nasıl bir arayüzle karşılaştığınızı bilmeden bir öneride bulunabilirim ;
- Akla gelen ilk öneriyi arkadaşlardan biri yapmış denediniz mi ?
- Google chorme ile açtığınızda sağ tıklayıp "Sayfa Kaynağını Görüntüle" diyerek eğer direk Pdf link varsa buradan indirme şansınız olabilir.
- Eğer online pdf viewer tarzı bir eklenti ise eklentiye özel indirme seçeneğine bakmak gerekebilir.
Teşekkürler.
Siteyi kopyalamak çok da pratik değil benim için. Sayfa Kaynağında pdf linki çıkmadı. ml reader gibi bir şey diyor adreste, siteye entegre gibi (Hal Leonard Digital Book... diye gidiyor). Ne yazık ki indirme seçeneği yok.
Siteden yazıcı çıktısı almak dışında (ki bu da format açısından problemli olacaktır) seçenek bırakmamışlar.
Chrome için "Yazdır" seçeneğinden pdf yapmayı denediğimde tek sayfa olarak görünüyor; sadece görüntülediğim kısım var önizlemede.

Dijital kitap olarak satın aldığım bir ürünün sadece internet sitesi üzerinden görüntülenebilmesi canımı sıkıyor.
Vaktiyle bir Acrobat yazılımında bütün siteyi pdf olarak görüntülediğmi hatırlıyorum, ama bu seneler önce idi.
Online çevrim denedim ama onlar tek bir sayfayı (o andaki ekran içeriğini) görüyor. Oysa benim (aşağı doğru kayan) bütün metni görmem lazım.
Bunu yapmak mümkün mü? Bilen/anlayan var mıdır?
Linki gönderebilirseniz veya aynı sitedeki başka kitap vs varsa ben bakarım. Çözüm bulursam buraya yazarım.

Ben sayfaları PDF yapmak için PrintFriendly diye bir Chrome eklentisi kullanıyorum. Bazı sitelerde güzel iş yapıyor. Hatta kaydetmeden önce metin boyutunu değiştirme, resim silme gibi bazı ek özellikleri de var.

Bunun çalışmadığı yerlerde Full Screen Screenshot alıyorum Google araçları içerisinden.

Screenshot.webp

Ben sayfaları PDF yapmak için PrintFriendly diye bir Chrome eklentisi kullanıyorum. Bazı sitelerde güzel iş yapıyor. Hatta kaydetmeden önce metin boyutunu değiştirme, resim silme gibi bazı ek özellikleri de var.

Bunun çalışmadığı yerlerde Full Screen Screenshot alıyorum Google araçları içerisinden.
Print Friendly'yi blokluyor site. Adamlar kasmış belli ki...

Print Friendly'yi blokluyor site. Adamlar kasmış belli ki...
Merhaba,
Kitabın ismini iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Günümüzde satın alır gibi görünsek de bir şeyleri sadece bir süreliğine kiralıyoruz. Eskiden aldığımız ürün bir kenarda üzerinde toz birikmiş şekilde dursa dahi elimizde olurdu. Ancak günümüzde, sahip olduğumuz ürünler çoğunlukla satın aldığımız internet sitelerinin açık kalıp kalmamasına bağlı hale geldi. Gerçekten hiç hoşuma gitmeyen bir durum.

S
Merhaba,
Kitabın ismini iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Günümüzde satın alır gibi görünsek de bir şeyleri sadece bir süreliğine kiralıyoruz. Eskiden aldığımız ürün bir kenarda üzerinde toz birikmiş şekilde dursa dahi elimizde olurdu. Ancak günümüzde, sahip olduğumuz ürünler çoğunlukla satın aldığımız internet sitelerinin açık kalıp kalmamasına bağlı hale geldi. Gerçekten hiç hoşuma gitmeyen bir durum.
Sağda-solda bulunan bir kitap değil, o yüzden satın aldım. Hal Leonard bu anlamda gerçekten çok büyük uyanıklık yapmış, sinir oldum.

Jazz Guitar Improvisation Strategies - Steven Kirby

Biraz inceleme yaptığımda site yönlendirme yapıp her bir sayfa için ayrı bir istek yapıyor. Bu amaca uygun bir yazılım ve uzantı yapılmadığı sürece PDF olarak dosya almak biraz zor gibi gözüküyor. JavaScript yardımı ile belki tüm sayfalara tek tek istek atıp bunları PDF'ye çevirecek bir araç yapılabilir ancak uğraşmaya değer mi bundan emin değilim. Benim elime geçen kaynakta PDF görüntüleyici olarak Issuu kullanıyorlar. Eğer sizde de aynı görüntüleyici kullanılıyorsa belki indirmek için bir çözüm yöntemi veya araç bulabilirim.

Geri