Whammy 2 Için Adaptör Lazım + Edit: Whammy Muhabbeti Dönüyor Içerde

Sanırım adaptörü bozuldu, çalarken bir anda gidiverdi. 9V AC çıkışlı adaptör, ölçü cihazını AC 20v ayarına getirdim ve baktım 0 (sıfır) volt gösteriyor. Bu herhalde adaptör cortladı demek değil mi? Yenisini nereden bulabilirim, elektronikçiler bir el atıverin. Bunu da ebay'den almayayım artık. (geçenlerde kaoss pad için ingiltereden adaptör getirttim, neredeyse kaosspad fiyatına geldi)

Whammy II de neymiş ya, hiç kullanmadığım bir pedal, detune tonunu seviyorum sadece. Yine de çalışmaması hoşuma gitmiyor, çalışsın da ben kullanmayayım yine 🙂
 
Vay be bu pedaldan ülkemizde bir tane daha olduğunu öğrenmiş oldum böylece🙂 Adaptör bende var ama virmem 😀

Benim adaptörümün bilgilerini yazayım umarım bulman daha kolay olur abi elektronikçilerde.

9.75w, 800mA, AC.
 
Vay be bu pedaldan ülkemizde bir tane daha olduğunu öğrenmiş oldum böylece🙂 Adaptör bende var ama virmem 😀

Benim adaptörümün bilgilerini yazayım umarım bulman daha kolay olur abi elektronikçilerde.

9.75w, 800mA, AC.

RATM aldırdı bana bu pedalı 🙂 (3:48'de giriyor whammy)



sağolasın ama zaten adaptör geberik de olsa elimde var, oradan yazıyor değerleri. Online alabileceğim bi yer var mıdır güvenilir, onun peşindeyim ben 🙂
 
İstersen İzmirde Onur İşhanı var bakayım oradan geçerken, elimdeki adaptörü götürüp eş değerini ararım yarın.

Zahmet olmasın ya, güvenilir bir online satış sitesi de işimi görür. Öyle birşey yaparsan karşılığında benim de birşey yapmam lazım, yapmadan duramam. 🙂

Bu arada bende de bir koli adaptör var, hepsi DC ve 12 volt, ihtiyacı olanlara dağıtmak istiyorum ya da bir meydana bırakayım isteyen alsın.
 
şu midi şeysinden ülkemizde yok sanırım değil mi whammy sever arkadaşlar.

bu midi şeysini bilen var mıdır ki 🙂

bu hangi versiyon whammy? nasıl bir girişi var ki bunlar yapılıyor, midi girişi değil gördüğüm kadarıyla.

bu gibi efektler ve hatta daha güzelleri MIDI kullanmadan Axe FX'le ya da midi kullanarak g-major ve g-system familyasıyla çok rahat yapılır. Hatta her türlü prosesörle de yapılır da Axe-FX ya da G-family kadar başarılı olur mu bilemem. Bu tarz efektler ilgi çekiyorsa bir demo yapabilirim. Zamanında çok takmıştım kafayı bu konulara, hatta -abartıp- MikroKorg'a girip kasıyordum. Axe-Fx'le daha da manyak şeyler yapılır.
 
biraz MIDI bilgisi ile basit,
MIDI'de iki türlü control var biri P.C. (Program Change) diğer C.C. (Control Change)
P.C. : Preset seçmek için kullanılır. Prosesör, synthesizer, ses modülü vs gibi cihazlarda elle seçmek yerine, otomatik olarak preset seçmek istendiğinde Program Change bilgisi MIDI vasıtasıyla gönderilebilir. Tek numerik (sayısal) bilgiden oluşur. Yani 54 numaralı presete geçmek istiyorum dediğinizde, P.C. 54 bilgisini gönderirsiniz, cihaz hop diye 54 numaralı presete geçiverir. İşlem bu kadar basittir. Bu Whammy'de muhtemelen P.C. ile modunu seçebilirsiniz. Atıyorum 1 oktav yukarı moduna geç demek için P.C. 1 bilgisi gönderirsiniz, hop diye geçer.
C.C. : Bu ise -direkt bu konu üzerinden- gidersek; Whammy'nin pedalının kontrolüdür. C.C.'ler iki numerik parametreden oluşur. Birinci parametre neyi kontrol edeceği bilgisidir. İkincisi ise kontrol değeridir. Mesela synthesizer'larda 1 numaralı kontrol modulation wheel (yandaki tekerlek), 10 numaralı kontrol master volume ve adını numarasını hatırlayamadığım 128 tane kontrol vardır. (genelde hepsi kullanılmaz) Whammy'de muhtemelen pedal 1 numaralı kontroldür, zaten kontrol edilebilen tek değer odur. Yani midi aracılığıyla 1 numaralı kontrole 0-127 arası bir değer gönderdiğinizde pedalın pozisyonunu belirlersiniz.

Cubase ya da benzeri sequencer yazılımında bir midi kanalı açıp çıkışlarını whammy'yi kontrol edecek şekilde ayarladığınızda, P.C. ile hangi modu kullanmak istediğinizi C.C. (1) ile de pedalı ne kadar basılması gerektiğini çok hassas bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Gerisi zaman çizelgesinde ritmin üstüne oturacak şekilde kontrol değerlerini elle girmek ve yaratıcılığınıza kalmış.

bu yöntem her türlü prosesörler, dijital cihazlar için geçerlidir. Axe Fx gibi bir cihazda cubase ya da benzeri sequencer'a gerek duyulmaz, çünkü cihazın içinde gayet kullanışlı ama programlaması zor bir sequencer var 🙂

destan gibi yazdım okuyana helal olsun.
 
Son düzenleme:
okudum hocam teşekkür ederim.ayakla yukarı aşşağı gitme olayını yapmış birtanesi de.o kullanışlı bir şey mesela çok lazım oluyor bana.şarkıyı çalarken eğilip değiştirmem de mümkün değil.türkiye'de yok sanırım bu tarz whammy kontrol devreleri.
 
valla ben de yeni öğrendim gördüm, genelde evde takıldığım için pek ihtiyaç duymamıştım bu tarz bir şeye.
ama sahne için kullanışlı. ebay'de falan yok mu, getirtilebilir eğer çok lazımsa.
eğilip kalkmamak lazım sahnede, çalan için de dinleyici için de hoş değil.
 

Geri
Üst