HoiRat demiş ki:Bende sana bunu anlatmaya çalışıyorum senin ileri sürdüklerin şahsi fikir, benimse yaptığım bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkan makale ikisini teknik anlamda kıyaslama hatasına düştüğünde sana nasıl hitap edileceğini benim değil senin düşünmen gerekirdi.
İşletim sistemi 2002 de çıktı ve 2008 e az kaldı aradan 6 seneye yakın bir süre geçmiş ama sence en iyi sistem vistamı oluyor şimdi? Eğer bilişim okur yazarlığı hakkında bu kadar duyarlıysan sana araştırıp ne olduğu, nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi olmanın sana asla zararlı olmayacağı bir kelime vereceğim linux, bu kelimeyi araştır bakalım teknoloji nelere kadirmiş Türkiye'nin ulusal bir işletim sistemi var ama bazıları hala microsoftun ekmeğine yağ bal sürüyor okullarda bilgisayar dersinde çocuklara windows öğretiliyor büyük bir ayıptır bu. Devletin microsofta peşkeş çekmesidir. Windows öğretlmesin demiyorum öğretilin ama sadece windows öğretildiği zaman ortaya çıkan durum bu. Ben çalışmamı bu sistemi zaten kullananlar için yaptım kimseye xp kullanın demiyorum benim şahsi görüşüm ben bir linux kullanıcısıyım ve virüs gibi trojan gibi saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmadığım için bilgisayar başında geçen zamanımın tümünü işime kanalize edebildiğim için mutlu olan azınlığın bir üyesiyim.
Diğer taraftan hala bilinçsizce fikirlerini savunmaya çalışıyorsun xp sen 10GB ram kullansan bile sanal bellek yönetimini doğru düzgün yapamadığı için o ramdan bir performans beklememelisin yine makalemdeki sanal bellek optimizasyonunu yapmak zorundasın ama bu makale tek bir yada birkaç öneriye dayanmıyor hepsini aynı anda uygulamalısın hepsinin bir sebebi var boşuna yazılmadılar hepsi birbirini destekleyen ve tümünü uyguladığında PII bir bilgisayardan bilr xp ile son derece iyi performans alabilmeni sağlayan önerilerdir. Ayrıca sen tema olayına kilitlenmişsin "XP yi XP yapan" şeyin teması olduğunu düşünüyorsan zaten hala neyi tartışıyorum ki seninle!!!
Tema olayına kitlenmedim,
Mesela, sistem geri yüklemeyi kapatmak.. Bunu kapatmamak bi çok insanın iyiliğine olabilir.
Vista'yı kullananların ve hakkında yapılan yorumlar nedeni ile kullanma taraftarı değilim..
Pc'imde hem Windows Xp, hemde Pardus kurulu...
Hala PII Pclerden bahsetmek konu hakkında çok ve gerekli bilgiyemi sahip olmak demek...
Ben istiyorum ki insanlar doğru donanım ve program seçimi ile iyi pc lere sahip olsunlar.. Onu bunu kapamakla uğraşmasınlar.. Ki bu bişeyleri kapama olayı Ram overclock'una benziyor çoğu zaman, test programları dışında gözle görünür bir artış
sağlanmıyor..
Ama o yazıda dediklerini yapmakda Xp'yi tamamen yavanlaştırmak anlamına geliyor..
Ben grafikarlık yapıyorum ve Mac de kullanıyorum..
Söylediklerim bir tema olayından daha fazlası.
Teknik destek olarak açtığım çoğu pc'de salkım salkım pislik oluyor, yazdığım yazıda bunu söylüyorum.
Araştırmana saygı duyuyorum ve iyi bir araştırma.. Fakat 1gb drr2 ram'lerin 41$ olduğu bir dönemde fazla abartılı geliyor.
İşi bilen adam tabi ki Linux kullanır, istediği gibi yapılandırır.. Ben Xp 'yi birçok insandan daha verimli kullanıyorum, ama konu da bu da değil...
Telif hakkı sorununu kapatabildikse, bence bu konu tartışmaya değer bir konu...
Ve konuyu kapatırken, tek bir cümlem yüzünden tamamen yalnış anlaşıldığımı düşünüyorum.
Sadece donanım araşlarının hızlı gelişimden dolayı, yazının eskidiğini düşünüyordum... Emeğine saygısızlık olarak anlaşılmasın.