Yok sorumun arkasındayım.Ben turkiye şartlarında sordum.Yabancı gitaristler tabiki kıyaslanamaz🙂İlerde bu konuyu açtığın için kendinden utanabilirsin 🙂
Tebrikler. insanalrı rencide ederek çok "kuul" oldunuz da ne gereği vardı ? Sonuç olarak Türk rock gruplarından biri ve bu sayfada olması da gayet doğal. Tabii onca yabancı sanatçı varken kendi müzisyenlerimize neden bakalım(!) bence hede hödö yapmaya hiç gerek yoktu...İlerde bu konuyu açtığın için kendinden utanabilirsin 🙂
Yok hocam bence saçları iyi. 🙂Saçtan kaybediyor.
Türkiye'de de bu soruyu bir kenara itecek o kadar çok "iyi gitarist" var ki 🙂 sana tavsiyem grup odaklı olma. İnsan bir grubu sevdiği zaman normal olarak gruptaki müzisyenleri de benimsiyor. Ancak işin içine enstrüman ve enstrümana hakimiyet girdiği vakit olay grup kapsamından çıkıyor daha çok kişisel kabiliyetleri yüksek ve bunu alenen ispatlayabilen bir sanatçı profili giriyor. Yağmur'un illaki gitar konusunda yeteneği var, iyi bir gitarist ama neye göre kime göre? Metin Türkcan'ı pek çekici bulmam ama örneğin Yağmur onun yarısı kadar etmez. Bijen Rahimi, Demir Demirkan, Serdar Öztop, Akın Eldes... Şöyle hızlıca bir düşündüğüm zaman ilk aklıma gelen isimler. Bunların içinde iyisi de var, çok fazla kendisini gösterememişi de var. Ama bunların en kötüsü bile Yağmur'u cebinden çıkarır. Çünkü işin içine teknik-hız-yaratıcılık-tonlama vs.vs. bir çok parametre karışıyor. Bence biraz grup müziğini incelemeye ara verip "gitar müziği" kapsamında özellikle gitarda hüner göstermek adına bestelenmiş parçaları incelemeye çalış, o vakit ufkunu genişletecek çok fazla gitarist olduğunu göreceksin ve bakış açın değişmeye başlayacak.Yok sorumun arkasındayım.Ben turkiye şartlarında sordum.Yabancı gitaristler tabiki kıyaslanamaz🙂
Sanki ben yazmışım sen yollamışsın abicim +1 .Türkiye'de de bu soruyu bir kenara itecek o kadar çok "iyi gitarist" var ki 🙂 sana tavsiyem grup odaklı olma. İnsan bir grubu sevdiği zaman normal olarak gruptaki müzisyenleri de benimsiyor. Ancak işin içine enstrüman ve enstrümana hakimiyet girdiği vakit olay grup kapsamından çıkıyor daha çok kişisel kabiliyetleri yüksek ve bunu alenen ispatlayabilen bir sanatçı profili giriyor. Yağmur'un illaki gitar konusunda yeteneği var, iyi bir gitarist ama neye göre kime göre? Metin Türkcan'ı pek çekici bulmam ama örneğin Yağmur onun yarısı kadar etmez. Bijen Rahimi, Demir Demirkan, Serdar Öztop, Akın Eldes... Şöyle hızlıca bir düşündüğüm zaman ilk aklıma gelen isimler. Bunların içinde iyisi de var, çok fazla kendisini gösterememişi de var. Ama bunların en kötüsü bile Yağmur'u cebinden çıkarır. Çünkü işin içine teknik-hız-yaratıcılık-tonlama vs.vs. bir çok parametre karışıyor. Bence biraz grup müziğini incelemeye ara verip "gitar müziği" kapsamında özellikle gitarda hüner göstermek adına bestelenmiş parçaları incelemeye çalış, o vakit ufkunu genişletecek çok fazla gitarist olduğunu göreceksin ve bakış açın değişmeye başlayacak.
Tebrikler. insanalrı rencide ederek çok "kuul" oldunuz da ne gereği vardı ? Sonuç olarak Türk rock gruplarından biri ve bu sayfada olması da gayet doğal. Tabii onca yabancı sanatçı varken kendi müzisyenlerimize neden bakalım(!) bence hede hödö yapmaya hiç gerek yoktu...
Bu arada bilmeyenler için ( bende dahil) hayatını kısaca wikiden bi kopyalayayım. Kaçımızdan daha kötü kaçımızdan daha iyi yeri belli olsun en azından.
Yağmur Sarıgül, sanatsever bir ailenin tek oğlu olarak Antalya'da dünyaya geldi. Ailesinin müziğe olan yeteneğini farketmesiyle, henüz ilkokul yıllarında müzik eğitimine başladı. Özel derslerin yanı sıra, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda Yrd. Doç. A. Oya Ünler'den piyano, ve sonrasında üçüncülükle kabul edildiği Bilkent Üniversitesi Müzik bölümününde Prof. Leda Cenaz'dan keman eğitimi aldı.
Orta öğrenimini Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde tamamlayan Sarıgül, Doç. Dr. Süleyman Tarman ile başladığı klasik gitar eğitimime daha sonra Güneş Apaydın’la devam etti. Bu süre zarfında bir yandan da çeşitli popüler müzik gruplarıyla çalışmalar yapmaya başladı. Ardından girdiği Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde Yrd. Doç. Dr. Selçuk Bilgin'den caz ve pop gitar eğitimi aldı.
maNga'yı 2001 yılında kurmadan önce Laterna ve 6/8 gruplarının gitaristiydi. 2002 yılında maNga'nın katıldığı "Sing Your Song" yarışmasında "Siemens En değerli grup elemanı" ödülünü aldı.
2007 yılında Cort gitar firması ile destek anlaşması yaparak Cort sanatçısı olmuştur. Halen kayıtlarında ve canlı performanslarında Cort Viva-7 model yedi telli elektro gitar ile Cort Turkish Edition model elektro gitar kullanmaktadır.Müzisyen kişiliğini yanı sıra maNga lle olan "Şehr-i Hüzün"de yardımcı prodüktör olarak yer almıştır."Büşra" adlı 2010 tarihli filmin de müziklerinde emeği vardır.maNga grubunun gitaristi Sarıgül, grubu ile ingilizce bir albüm planları vardır.
17.05.2012 tarihinde dansçı ve koreograf Nathalie Marrable evlendi ve evlilikleri halen devam etmekte.
Tarz meselesi aslında biri alternatif rock biri heavy metal yapıyorSelim IŞIK varken Yağmur babanın pabucu dama atılır gibi. Tamam, Manga kadar geniş çaplı değil bir hayran kitlesi yok ama 80Kalibre ayrı olay abi ya. Ki hani daha popüler gitarisstlere bakınca Batu&Batuhan Mutlugil birlikteliği,Serdar Öztop, Akın Eldes'in solo ve deneysel olarak çıkaracağını Hane-i Akustik albümü, Nejat Yavaşoğulları'nın kurduğu Bulutsuzluk Özlemi gibi bi bunun 20-25 katı kadar gitarist ve gitaristler var. Açıkça Manga'nın "Vokal" üzerine kurulduğunu düşünüyorum. Ama "We could Be the Same" parçasının uluslararasındaki başarısıda grubun başarılı olduğunun apaçık örneklerinden biri. Ama sana tavsiyem 7 telli kullanmayacağın Blues müzik yapman. Bulutsuzluk Özlemi ve Duman bu konuda başarılı gibi geliyor bana 🙂 Şahsen Duman'ın rifflerine de bayılırım 🙂 " Eski Köprününaltındaaaa!! "