selamlar . . .
bende bu alet var. kullandım ve kullanmaktayım.
ilk aldığınız zaman kesinlikle dandik ve verilen paraya değmeyeceğini düşünmüştüm ancak zamanla padlere ve onların karakterine, vurma açılarına ve şiddetine alışınca, alet mükemmel oluyor bence. eksikleri çok tabi. fiyatını göz önünde bulundurarak konuşuyorum. bir çalışma seti bile 200 dolardan başlıyor. alet hiç değilse çalışma pedi olarak kullanılabilir. her ne kadar elemanların yeri sadece bir tepsi üzerine toplanmış gibi olsa da reflex açmak için bire bir. her yerde çalınır bu alet. hoparlörleri de tatmin edici, ses çıkışı yüksek. pille de çalışıyor. üstelik her pade istediğiniz sesi istediğiniz ses seviyesinde atayabiliyorsunuz. ses kalitesi güzel. altolarda istediğiniz kadar hızlı gezinin. hepsini yakalıyor. hatta bazen baget titreşiminin frekansını bile yakalayabiliyor. ayrıca handpercussion seçildiğinde pad hassasiyeti artıyor. bu durumda davulu bateri kitine çevirdiğinizde padler artık daha hassas olmuş oluyor. ayrıca yankı açıp kapatma, tuş hassasiyeti ayarı, parça kaydetme, içindeki parçaların davulunu kapatıp üzerine kayıt yapma gibi çeşitli özellikleri de var. davul pedalı da hassas, iki kademeli.
kötü yönleri ise biraz caydırıcı. en kötüsü, bazen 3-4 elemana aynı anda vurduğunuzda birinden ses gelemeyebiliyor. buna kullanma klavuzunda açıklandığı üzere, şöyle bir çözüm getirmişler: tuş hassasiyetini arttırmak. o zaman yapmıyor, grind bile kaçırmıyor. hand percussion hassasiyetindeyken, kopup da padlere sert vurursanız yakındaki diğer elemandan ses geliyor. hi-hat ziline bir türlü alışamadım. zilden ses bazen az, bazen çok geliyor. diğer bir kötü yanı da zillere "sssssSSS" olayı yapmak imkansız. aleti kapatıp 2dk bekleyince her şey resetleniyor. davul pedalına ikinci bi giriş yapıp twin yaparım diyenler boşa heveslenmesin, bunun için bir dizi elektronik işlem gerekiyor. davulun zaten twinpedal seçeneği var ama o zaman da hi-hat pedalı iptal . . . hi-hat hep açık veya kapalı modunda bırakılmalı.
bu arada bi de, aletin içinde hazır ritimler var. siz düzenli aralıklarla, rasgele padlere vursanız bile o gerekli pade vurulmuş olarak kabul ediyor ve bir ritim takip ediyor. ayrıca bir pade ses ataması yapılabildiği gibi, istediğiniz metronomda hafızada bulunan "atak"ları da atayabiliyorsunuz. böylece tek bir baget vuruşuyla atak tamamlayabiliyorsunuz.
bi de, bir konserde kullanan birini gördüm. cd'den izledim, adam eksiksiz çalıyordu. çaldığı da türküydü gerçi. ama bateri solosunu bile geçiyor.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
ilgilisine . . .
sigara arar gibi stüdyoya çağıracak arkadaş arıyorsanız, haftada ortalama 1 saat stüdyoya giriyorsanız (parasını hesaplayın), ev çalışmaları istiyorsanız, kesinlikle çare bu alet.
tüm krizinizi alacaktır.
sadece biraz sabır . . .
niketnac