" Bence Line 6'i alarak Yamaha; sırf markası"Yamaha" olduğu için satamadığı cihazları, üzerine "Line 6" markası basarak satmayı hedefliyor ve gerçekten böyleyse çok güzel taktik; zira hem Yamaha kazanacak hem de müzisyenler. "
Bu kısım, ABD malı en süperidir uzakdoğu malı haramdır diyengiller özellikle; Geneli için konuşuyorum, Türkiye, Güney Amerika/Latin ülkeleri/Eski ve hala durumları aynı olan Doğu Avrupa bloğu ülkeler gibi bu konuda USA aşığı milletler için çok uygun.
Üretilen ülkeyi ve markayı bırak kenara; al gitarı eline ve bi çal di mi? Bırak forumlarda yazılanları, review'ları, ön yargıları, bağla gitarı amfiye, bi duy sesini. Gözle değil, kulakla karar ver. Eline oturuyor mu, mutlu ediyor mu.
Marka vermeden konuşayım (ki kimse alınmasın), çok bilindik x grubunun gitaristinin "signature" gitarıyla o çok beğenilen övülen Z marka bir amfiye girerek bir test sürüşü tecrübem oldu. Açıkçası kucağıma ne gitar verdiklerine bakmadan (direkt amfiye yoğunlaşarak) çalmaya başladım ki baktım ellerim gitmiyor, sürekli frenaj:
- "Güzel kardeşim, adam gibi bir gitar ver de çalalım" dedim şaka yollu,
- "Abi o signature gitar" dediler.
Dedim; "signature ama dandik versiyonu herhalde?"
- "Yoo dediler, seni bildiğimizden güvendik, orjinalini verdik baya bildiğin 3694 (sallıyorum) euro'luk signature bu abi, beğenmediysen değiştirelim?"
Dedim; "olm manyak mısınız, benim gibi adama bu gitar verilir mi, al şunu çizilmeden etmeden koy kenara, başına bişey gelmesin aman..."
Oradan çıktık, zaten "o çok övülen" amfiyi de beğenmedik, başka bir dükkana geçtik ve Randall combo (50 watt modeli aklımda değil, gayet ucuz ama "all tube") bir amfiyle Fender Roadworn (evet single manyetikli) Meksika gitarı elime aldım ve bir vurdum tellere; yanımda arkadaşım var "offff" dedik. Ton geldi, gitar sesi duymaya başladık, üstelik single manyetiklerden geliyor.
Bir önce denediğimiz setup'ın maliyetinin resmen 10'da biri fiyata alınır... Üstelik orada bana amfi için öyle güzel bir indirim yaptılar ki, neredeyse hediye ediyorlardı. O Randall amfi ve o gitar aylarca durdu o dükkanda ve ben her gittiğimde çaldım. İhtiyacım yok ama yine de imkanım olsa alırdım. O ton, o gitar, o amfi, yazık... Üstelik ikisini toplasan öbür dükkandaki amfiye bile yaklaşamıyor fiyatı.
Tanım: Yamaha'nın beğenilmemesine şaşırmıyorum...