Yamaha Pasifica 012 hangi kalınlıkta tel alınmalı?

• Konuyu açan Konuyu açan Berk01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba arkadaşlar. Gitarımın telleri paslandığı için değiştirmeye karar verdim fakat hangi kalınlıkta tel almam gerektiği konusunda biraz cahilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Gitarla telin bi alakası yok. Telin sese etkisi var sadece, çalmak istediğin şeye göre al. Ben de yamaha kullanıyorum şu ana kadar gitarı "çalamadığım" bi numara olmadı

Gitarın skalasına ve kullanılacak akort düzenine göre tel seçilir. 25,5 skala bahsettiğiniz gitar. E standart düzenine göre kullanacaksınız 9 veya 10luk teller kullanabilirsiniz. Kişisel tercihlere göre değişebilir tabi

Gitarla telin bi alakası yok. Telin sese etkisi var sadece, çalmak istediğin şeye göre al. Ben de yamaha kullanıyorum şu ana kadar gitarı "çalamadığım" bi numara olmadı

Gitarın skalasına ve kullanılacak akort düzenine göre tel seçilir. 25,5 skala bahsettiğiniz gitar. E standart düzenine göre kullanacaksınız 9 veya 10luk teller kullanabilirsiniz. Kişisel tercihlere göre değişebilir tabi

Standart akorda kullanıyorsanız ve bend yaparken zorlanıyorsanız 09-42 teli tercih edebilirsiniz.

Bunu nasıl silioz .d
Merhaba, kusura bakmayın uzun süre geri cevap veremedim. Daha çok metal parçalar çalmak istiyorum, ama daha öğrenme aşamasında olduğum için jazz'dan blues'a ve soft rock vs. bütün türleri sorunsuz çalabilmem lazım. Yani metal istiyorsan kesinlikle bunu al istediğin diğer şeyleri de çalarsın dediğiniz bir ürün varsa öyle bir şey önerebilirsiniz. Ayrıca 9-42 standart mı oluyor?

Merhaba, kusura bakmayın uzun süre geri cevap veremedim. Daha çok metal parçalar çalmak istiyorum, ama daha öğrenme aşamasında olduğum için jazz'dan blues'a ve soft rock vs. bütün türleri sorunsuz çalabilmem lazım. Yani metal istiyorsan kesinlikle bunu al istediğin diğer şeyleri de çalarsın dediğiniz bir ürün varsa öyle bir şey önerebilirsiniz. Ayrıca 9-42 standart mı oluyor?
Öğrenme aşamasında isen .09-.042 kalınlıkta tel takımı alman ve sap ayarın ile manyetik yükseklik ayarını da bu tellere göre yaptırman senin için yararına olacak.
Ne gibi yarar dersen BEND atman ÇOK DAHA KOLAY olacak. Vibration yaparken daha az zorlanacaksın. Gerekli tecrübeyi kazandığın zaman da ileride istediğin müzik ve tona göre tellerinin kalınlığını değiştirebilirsin.

Marka model de dersen ben ELİXİRciyim. Uzun süre dayanıklılık ve stabil bir ses tonu veriyor. Evet PAHALI lakin gerekli özen ve bakımı gösterirsen günlük çalım sürene ve ellerinin ne kadar terlediği ile alakalı olarak seni 5 ay götürebilecek bir teldir. Tabi burada çalma tekniğin (parçalarcasına sert vuruşların varsa üzerindeki kaplama daha çabuk deforme oluyor) ve penanın da sertlik derecesi de etkili.

Geri