Yamaha Pasifica 112j Modifiye Yapılır mı ?

Arkadaşlar merhaba.Yamaha pasifica 112j model gitarımı blackstar v3 10w amfi ile kullanıyorum ve Sert tonları istediğim gibi alamıyorum.Hiç tatmin etmiyor.Manyetikleri değiştirmek istedim ve aklımda düşündüğüm manyetikler:

Seymour Duncan SH-4 JB 1 adet​

Seymour Duncan SSL-5 2 adet​

Gitar modlama da yüksek bilgim yok.Araştırdığım kadarıyla gitarın elektrik aksamı ve ağacı önemliymiş.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Gitara bayılmıyorsan modifiye yapma bence. Sonra satıp başka gitar alabilirim diye bir düşüncen varsa modifikasyonların gitarı satarken pek geri dönüşü olmuyor. Ayrıca tonun çoğu amfiden geliyor zaten.

7 ay oluyor.Sert tondan kastım metal değil ama daha sert rock diyebilirim.Pilli bebek bak şarkısı gibi.Onu çalarken humbucker da sesi tam net hissedemiyorum.

Gitara bayılmıyorsan modifiye yapma bence. Sonra satıp başka gitar alabilirim diye bir düşüncen varsa modifikasyonların gitarı satarken pek geri dönüşü olmuyor. Ayrıca tonun çoğu amfiden geliyor zaten.
Gitarı seviyorum hosuma gidiyor.Satmayı pek düşünmüyorum alıcak olursam ikinci gitar olarak alırım belki o da çok daha ilerde olurdu.

Bence ekipman arayışına girmeden önce, ampli karakteristiği, bas-mid-treble değerlerinin sese etkisi, çalım teknikleri gibi konulara odaklan, şu an full lambalı ampli, bir sürü pedal vs da alsan o tona ve çalış stiline 7 ayda ulaşamazsın, senin gibi çoğu genç arkadaş gitar ve ekipmanını bilgisayar parçasıymış gibi düşünüyor (ben de senin gibi o yaşlarda ilk aldığım gitarın köprüsüne Dimarzio Breed takınca herşey süper olacak diye düşünüyordum🙂, daha "iyi"ye upgrade ettiği zaman kafasında yada dinlediği parçadaki tona ulaşabileceğini düşünüyor. Bence önce kendi tekniğini, gitara hakimiyetini, tuşeni geliştir sonra ekipmandaki eksiklikler üzerine düşün. Ses-kartı konusu da böyle, daha ampli karakterlerini, pedal ton zincirini, hoparlör karakteristikleri gibi bir sürü konuyu bilmeden seskartı ile istedikleri tonları duyacaklarını düşünüyorlar, vstlerdeki presetler evet duymak istediğin parçadaki gitar tonunu bire bir veriyor olabilir ama o parçayı doğru şekilde çalamadıktan sonra neye yarar, sadece çaldığını zannedersin (hele noise gate kapamadan kullanıyorsan yıllarını boşuna yer 🙂

Bence kendini geliştirdikten sonra hoparlör çapı daha büyük olan daha iyi bir ampliye geç. Kayıt, beste vs işleri yapmaya başlarsan ses kartı düşün.

Geri