Yamaha Pasifica 112V en üst telde cızırtı var

Selam arkadaşlar;
Sıfır aldım enstrumanı. En üst tel cızırtı yapıyor, Doremüzik'ten satın aldım. Satış elemanı denemek için çaldı ben satın alırken, fretten değil, alyan anahtarla yükseltti hatta teli, çözülmedi sorun, telden ses yapıyor 1 hafta sonra kendine gelir dedi.
Böyle bir tecrübesi olan var mı ? Ses yapması normal mi yeni telin ? Diğer tellerde sorun yok.

aynı sorun bende var doremüzikten sipariş ettim bugün geldi gitar ve en üstteki kalın teli çaldığım zaman cızırtı demek hata olur zangırtı gelıyor siz çözeblidiniz mi 1 haftayı geçmiş konuyu açalı sanırsam,çözdüysenız nasıl çözdünüz

1753469987431.webp

Hangi perdelerde cızırtı var? 12'den sonrakilerde varsa, tel yatağını (ing. saddle) yükseltmek gerek.

Üst perdelerdeki cızırtı çözülmesine rağmen halen 1-5 arasında net cızırtı varsa sapı salmak (içbükeyleştirmek) gerekecek.

Perdelere basıldığında vermiyor, sadece boş telde veriyor ise, eşik düşüktür. Şeffaf yoğurt kapağından eşik genişliğinde 3-4 mm uzunluğunda bir slit kesip eşiğin üst tarafına koymak sorunu çözer. 1 kat yetmiyorsa 2-3 kat koyman gerekecek.

Perdelere basıldığında vermiyor, sadece boş telde veriyor ise, eşik düşüktür. Şeffaf yoğurt kapağından eşik genişliğinde 3-4 mm uzunluğunda bir slit kesip eşiğin üst tarafına koymak sorunu çözer. 1 kat yetmiyorsa 2-3 kat koyman gerekecek.
bu sorun 1 telde daha vardı ustteki arkadaşın dediğni yaparak halletim diğer en ustteki tel için olan yuva aşınmış bu yüzden alyan girmedi bunun için bi çözüm var mı yoksa değişim mi talep edeyim alyan hiçbir şekilde oturmuyor çevirsem de boşa çeviriyomuşum gibi oluyor

Sıfır aldıysan alyan yuvasının için bu kadar sürede aşınmış olamaz. Bence küçük anahtarla çevirmeye çalışıyorsun. Şunu da belirteyim, tel yatağını yükseltmeden önce telin 3-4 yarım ses bolla. Sonra yükselt.

aynı sorun bende var doremüzikten sipariş ettim bugün geldi gitar ve en üstteki kalın teli çaldığım zaman cızırtı demek hata olur zangırtı gelıyor siz çözeblidiniz mi 1 haftayı geçmiş konuyu açalı sanırsam,çözdüysenız nasıl çözdünüz
Yeni başladığım için pek gidesim gelmedi sonuçta ufak tefek egzersizler yapıyorum, Dore Müzik'e tel değişimine gittiğim zaman söyleyeceğim halletsinler, ben anlamıyorum gitar ayarından. Anlayan biri vardır herhalde diye düşünüyorum Dore Müzik'te.

Geri