Yamaha PSR-36 midi bağlantısı

1987 yılında aldığım, uzun süre amatör gruplarda kullandığım Yamaha PSR-36 klavyemi bugün midi olarak kullanmaya karar verdim. Midi girişleri fotoğraftaki gibi eski sistem.
yamaha_psr-36_06.webp

Uygun bir kablo bulamadığım için böyle bir çevirici kablo aldım.
61c8ALU70bL._SL1200_.webp

Ancak biligisayarda çalıştıramadım. PC midi cihazı bulamadı.

Windows 10'da, Steam üzerinden Mixcraft 8 Home Studio kullanıyorum. Daha önce M-Audio midi klavye ile başarılı çalışmalar yaptım. Program çalışıyor yani.

Yardımcı olabilir misiniz?

1- Klavyenizde hardware olarak bir tuş veya kombinasyon gerekiyor mu midi iletimini aktifleştirmek için
2-Eski cihazların midi voltaj veya kablo direnci nedeniyle aktarım sorunları olabiliyor. Eski cihazlarda optoisolator olmayabiliyor veya sinyal usb için yeterince anlaşılır olmayabiliyor. mümkün ise bir osiloskop ile gerçekten kablodan yeterli ve kaliteli sinyal geliyor mu bakmak lazım.

Bunların yanında win 10 da midi konusunda problemler yaşadım ve sırf bu yüzden ikinci bir win 7 bilgisayar kullanmak zorunda kalıyorum.

Tavsiyem usb portu için sadece usb 2.0 olan bir portta veya windows 7 kurulu bilgisayarda denemeniz.

1- Klavyenizde hardware olarak bir tuş veya kombinasyon gerekiyor mu midi iletimini aktifleştirmek için
2-Eski cihazların midi voltaj veya kablo direnci nedeniyle aktarım sorunları olabiliyor. Eski cihazlarda optoisolator olmayabiliyor veya sinyal usb için yeterince anlaşılır olmayabiliyor. mümkün ise bir osiloskop ile gerçekten kablodan yeterli ve kaliteli sinyal geliyor mu bakmak lazım.

Bunların yanında win 10 da midi konusunda problemler yaşadım ve sırf bu yüzden ikinci bir win 7 bilgisayar kullanmak zorunda kalıyorum.

Tavsiyem usb portu için sadece usb 2.0 olan bir portta veya windows 7 kurulu bilgisayarda denemeniz.
Teşekkür ederim.
Siz yazdıktan sonra kılavuzu buldum. Bir sürü tuşa basmak gerekiyormuş yanılmıyorsam. Biraz daha uğraşayım.
M-Audio yeni model bir klavyeyle çalışırken her hangi bir tuşa basılmıyordu galiba.

1736165534492.webp

Geri