İnceleme Yamaha THR-II

Defalarca yazdım. THR serisi tek amfiniz olamaz ama alabileceğiniz en iyi ikinci amfiniz olur. THR10x yaptığım en iyi alışverişlerden biri oldu bugüne kadar. Efsane yenileniyor, fiyatı çok yüksek, muhtemelen bizde daha da aşırı olacak ama sanki çıktığında karşı koyamayacam gibi cezbetti beni şimdiden.

Son düzenleme:
@solitude71 selamlar çok alakasız olacak ama katana gen 3 ile thr 10ii arasındayım, benim için portatif ve taşınabilir olması onemli fakat katanada cezbediyor beni, ekipman telecaster ultra, metal,soft rock,alternatif çok geniş yelpazeli çalıyorum.

Lambalısı, analog, dijital, modelleme şu bu derken kesenin ağzını açıp aldığım sevgili thr 10 ii hakkında ben de iki kelam edeyim.

Az biraz kurcalayınca harika tonlar alınabiliyor. Ama bu kadar düşük ses bandında (max 70db) bu kadar net ve doğru cevap veren başka bir amfim olmadı. Japon abilerimiz ablalarımız artık nasıl tasarlamışlarsa ev içerisinde şamata yapmadan o organik hissi verebiliyor. Gerçekten analog hissiyatı çok yüksek, yani garip ama gerçek bu kadarını da beklemiyordum. 70 75 db arası kullanabilme imkanı olanlar için ton avantajı ve hissiyat daha da büyüyor.

Katanada falan olan o fizzy hissiyat bunda yok. Sesi açınca da dağılmıyor amfi, yüksek seviyelerde iyi tutunuyor, geniş bir headroom u var. Önüne de sd1 koyunca yabancılamıyor, bildiğin analog set up gibi davranıyor. Gereksiz kompresyon yok. Amfiler iyi ayarlanmış, sadece special kısmı pek kurcalamadım.

App çok basit ve benim gibi kurcalamayı sevmeyenler için harika. Aslında app içinde şöyle yalandan da olsa 1 2 pedal iyi olurmuş yada böyle boost gibi birşey. Classic kanal boost istiyor çünkü.

Bluetooth ilk bağlandığında bir iki tekleme yapıyor sonra sıkıntısız. Modern butik ve classic seçimleri amfi üzerinde olsa daha iyiymiş.

Fiyat performans mı derseniz o ayrı bir konu. O paralara alınır mı derseniz kişiye göre değişir. Zaten yurtdışı fiyatı bizimkinin yarısı, thr ın suçu yok.

Velhasılıkelam, harika bir amfi. Yıllarca kullanırım hissini aldığım nadir cihazlarımdan.

valla harbi öyle.. özlemişim... şu mesajı okuyunca gidip kutusundan çıkardım (epeydir ses kartı vs takılıyordum) tekrar çaldım keyifle ... bu kadar mı iyi alet yapılır be Yamaha 🙂

Geri