İnceleme Yamaha THR-II

Defalarca yazdım. THR serisi tek amfiniz olamaz ama alabileceğiniz en iyi ikinci amfiniz olur. THR10x yaptığım en iyi alışverişlerden biri oldu bugüne kadar. Efsane yenileniyor, fiyatı çok yüksek, muhtemelen bizde daha da aşırı olacak ama sanki çıktığında karşı koyamayacam gibi cezbetti beni şimdiden.

Son düzenleme:
Selamlar herkese, başlığı hareketlendirdiğim için kusura bakmayın😊. Bu konudaki yazdıklarınızı okuduktan sonra almak için nasiplendim, Kızılay'daki mağazaları gezip, deneyip THR-II 10 modelini aldım. Tavsiyeleriniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Müzikle ve sağlıkla kalın🤘.

Bu konudan gun itibariyle ben de faydalandim, tesekkurler detayli bilgiler icin. Ben THR5 dusunuyorum ama umarim az cok o model icin de gecerlidir yazilanlar 🙂

Nasilsa dijital, sesi kisarim gerekirse diye Fender Champion 40 edindim ama yine de apartman dairesi icin fazla geldi sesi. Surekli Volume 2’de kullanmak can sikiyor, amfinin tam sesini alamiyorum bariz sekilde. THR5 alip masaya koysam herhalde sen sag ben selamet goturur bizi.

Ek bir not olarak, gecenlerde bulundugum bir mekanda ufak capli bir canli muzik vardi iki gitar bir perkusyondan olusan. Baya iyi hos dinledik ettik otururken, sonra muzik bittiginde elemanlar toparlanirken bir de ne goreyim, gitarist THR serisinden bir amfi kullaniyormus. Mikrofonlama falan da yoktu uydurmuyorsam eger. Hic de siritmadi yani o ortamda, cok sasirdim. Bu da boyle bir animdir yani 🤓

Son düzenleme:
Ben de sonunda stoklara girince bir ''Line 6 RELAY G10TII Wireless Transmitter'' edinebildim, THR10IIW amfi ile artık güç veya ses kablosu derdi olmadan sadece elime gitar ve amfiyi alıp istediğim yerde çalışabiliyorum.

Transmitter'ı amfi INPUT'a taktığınızda da kendisi şarj ediyor. Direkt olarak Line 6 Transmitter'ı destekliyor.

Bu arada ortalama bir monitör kulaklık taktığımda da ses kalitesinde ve hissedilen output gücünde bariz bir iyileşme oldu, önceden kulaklık tecrübe etmemiştim düşünen varsa bir denemenizi tavsiye ederim. 👍

Ek bir not olarak, gecenlerde bulundugum bir mekanda ufak capli bir canli muzik vardi iki gitar bir perkusyondan olusan. Baya iyi hos dinledik ettik otururken, sonra muzik bittiginde elemanlar toparlanirken bir de ne goreyim, gitarist THR serisinden bir amfi kullaniyormus. Mikrofonlama falan da yoktu uydurmuyorsam eger. Hic de siritmadi yani o ortamda, cok sasirdim.
THR II ise zaten Line out var, PA'ye girmişlerdir. Tek başına canlı perküsyon kadar güçlü değil amfi aslında ama olabilir de ortamın büyüklüğüne ve kalabalığa göre.

Ben de sonunda stoklara girince bir ''Line 6 RELAY G10TII Wireless Transmitter'' edinebildim, THR10IIW amfi ile artık güç veya ses kablosu derdi olmadan sadece elime gitar ve amfiyi alıp istediğim yerde çalışabiliyorum.

Transmitter'ı amfi INPUT'a taktığınızda da kendisi şarj ediyor. Direkt olarak Line 6 Transmitter'ı destekliyor.

Bu arada ortalama bir monitör kulaklık taktığımda da ses kalitesinde ve hissedilen output gücünde bariz bir iyileşme oldu, önceden kulaklık tecrübe etmemiştim düşünen varsa bir denemenizi tavsiye ederim. 👍

Farklı marka Wireless Transmitter'ı destekliyor mu peki?

Kanal modellemeleri tam olarak şöyle....137829 eklentisini görüntüle
Kabinler de şu şekilde, yazmamışım zamanında...

NameBased On
American 4x12MB PLATE 4x12
British 4x121960A
American 2x12TRVB
British 2x12AC3
British Blues 2x12BBRKR
Boutique 2x12DC3
American 1x12DRVB
California 1x12MB Mk3
American 4x10TWEED
Boutique 1x12Boutique Japanese custom build cabinet
Brown 4x12PV 5150
Vintage 4x12BGNR 4x12
Mods 4x12HWT 4x12
Juicy 4x12ORG 4x12
Fuel 4x12DZL 4x12
Yamaha 2x12Yamaha F100-212

Bilmeyen arkadaslar icin bu gün kesfettigim bir sey paylasayim,android telefona usb ile baglayinca ses karti islevi görüyor.Loopify ile telefonu looper olarak kullanabilir veya fl studio mobile yada varsa muadili bir mobil daw ile direk telefondan en temizinden kayit alabilirsiniz.Fl de üstüne eq efekt benzeri ekstralar eklemek isterseniz gecikme ayarini native yapinca neredeyse sifir gecikme oluyor sonrasinda guitar audio'yu 0 alip sadece usb audio kullanmaniz yeterli.Cok hizli shred yapmadiginihz sürece gecikme sizi rahatsiz etmez.Yada video kaydi yaparken direk sesi usb den kayit alabilirsiniz.

Konu hortlasın... sürekli adı gündeme gelen bir amfiyi tekrar övelim. Hatta en son geçenlerde kendisine defalarca tavsiye ettiğim ama tam bir ton konosörü, gurmesi olduğu için çok seçici davranan ve bu tip amfilere hep mesafeli olan @Sapiens THRii 30 aldı ve bizzat pozitif şaşkınlığını bana iletti.
O günden beri konuşmadık, evine gidip bir köşede aç, susuz bayılıp kalmış olabilir mi diye kontrol edecem. Yenge erittin bitirdin dağ gibi adamı diye bana kızmasın 🙂

Bu serinin yeni modellerini bir yerden sonra takip edemedim. Ne önerilir bu seride şu an? Mesela ses yalıtımı berbat olan bir evde 30 çok mu gelir? Güç olarak kafamda canlandıramıyorum çünkü 10 bile çok tatminkardı.

çok konuşuldu bunlar uzun uzun anlatmak ... uzun olur 🙂 ... deprem şiddeti ve büyüklüğü hesabı gibi, dB değerleri, watt volume ilişkisi vs araştır vaktin varsa
10w ile 30w biri diğerinin 3 katı anlamına gelmiyor kısaca
modeller arasındaki seçim hoparlör çapı, fiziksel düğme farkı ve wireless kriterleri olabilir... sonuçta watt çok etki etmez hepsi masaüstü amfisi

Konu hortlasın... sürekli adı gündeme gelen bir amfiyi tekrar övelim. Hatta en son geçenlerde kendisine defalarca tavsiye ettiğim ama tam bir ton konosörü, gurmesi olduğu için çok seçici davranan ve bu tip amfilere hep mesafeli olan @Sapiens THRii 30 aldı ve bizzat pozitif şaşkınlığını bana iletti.
O günden beri konuşmadık, evine gidip bir köşede aç, susuz bayılıp kalmış olabilir mi diye kontrol edecem. Yenge erittin bitirdin dağ gibi adamı diye bana kızmasın 🙂
Yanarım yanarım, bugüne kadar THR'siz geçen yıllarıma yanarım.
Yiğidin hakkını yiğide verelim @solitude71 abim yıllardır Yamaha THR över durur. Ama eşşeklik ben de ki, bugüne kadar söylediklerine pek kulak asmadım.

Yani sonuçta ben yüksek headroom'u, hacimli tonları olan Vox, Laney, Blackstar, Marshall gibi lambalı amfilere alışmışım.
Bir yanı plastik bir yanı metal olan ufacık bir alet beni ne kadar tatmin edebilir ki diye düşündüm hep.

Özellikle son bir buçuk yıldır GAS olayından oldukça uzak durmayı başardım, elimdeki ekipmanları sadeleştirdim.
Geçenlerde bir anda durduk yere "bana bir practice amp lazım" düşüncesi geldi.
Malum iş, ev, aile, çoluk çocuk derken oturup hadi biraz gitar çalayım diyebileceğim zaman akşam saat 22:00 sonrası oluyor.

E haliyle o saatten sonra pratik birşey lazım, 500 tane amfi simulasyonu 2500 tane IR olan bir alet alsam, çalmaktan çok ayar yapmaya uğraşacağım.
Bir yandan ton konusunda hassasız, öyle her amfiyi her pedalı beğenmeyiz.
Ne alsak ne alsak diye düşünürken, bir kaç youtube taramasından sonra @solitude71 abime bir mesaj attım ve zaten daha yazarken bana THR al diyeceğinden emindim 🙂

Neyse sonra adam kaç senedir söylüyor, elinden en az 3 farklı THR modeli geçtiğini bizzat biliyorum (fazlası var eksiği yoktur), bu kadar uzun bir deneyimden sonra öneriyorsa vardır bir hikmeti dedim ve amfiyi aldım.

Daha ilk denememde amfi beni etkilemeyi başardı. Hergün içten çıksam, çocuklar uyusa da amfimle takılsam diye bekliyorum 🙂

- Bir kere tonları çok doğal ve organik
- Küçük boyutuna rağmen çıkan ses oldukça hacimli, sanki karşında 10-12 inç speaker'lı bir amfi varmış gibi
- Gitara ne veriyorsan amfiden onu alıyorsun, tuşe hassasiyeti beni olumlu anlamda şaşırttı
- Düşük volumelerde ton anlamında hiç bir kayıp yok
- Kullanımı oldukça pratik ama aynı zamanda sana bir çok seçenek sunabiliyor. Evet binlerce pedal ya da IR ve mikrofon vs seçeneği yok ama bir gitaristin bir practice amp'ten bekleyebileceği her şeye sahip ve bunların hepsini çok iyi yapıyor. Bu anlamda tam bir isviçre çakısı gibi amfi yapmış adamlar.

- Tek olumsuz yanı maalesef fiyatı... Bir AB vatandaşı aynı aleti 470 € yani bugünün kuruyla 17 - 18 bin TL'ye alabiliyorken, Türkiye'de mağaza fiyatı 38 bin TL civarında.
Bireysel ithalatın sınırlandırıldığı ve vergi yükünün yüksek olduğu bir ortamda maalesef iki katından fazla bir fiyata karşılık geliyor. Burası işin bütçe boyutu olduğu için iş herkesin kendi değerlendirmesine kalıyor.

Neyse yeteri kadar THR övdüysek dağılabiliriz... Sevgiler 🙂

Sadece 10w ve 30w modellerinde amfi varyasyonları (classic, butique ve modern) cihaz üzerinde düğme ile seçilirken 10 modelinde bunu app'ten yapmak gerekiyor. User preset'e atınca sorun yok ama zırt pırt elle değiştirmek isterseniz app lazım.

şuraya bir katkı sunabilirim: Thr 10 ve 10w modellerinde amfi modelleri cihaz üzerinden değiştirilemiyor sadece app üzerinden yapılabiliyor.
30W modellinde hem cihaz hem app üzerinden yapılabiliyor.

Thomann'da 15000 TL (394 euro) olan Yamaha THR30IIW'nin Türkiye'de 40000 TL olması Do-Re'nin şakası mı?

Yahu Belgrad'a uçakla gidip, 2 gün airbnb yapıp, amfiyi alıp tekrar uçakla gerisin geriye dönmek 40000 TL etmiyor.
Uçak git - gel 9000 TL, Airbnb 2 gece 5000 TL, amfi 15500 TL (kargo ile 16500) TL. Totalde 30500 TL ediyor. Hadi yedin içtin, kargoyu orada kargo merkezine yönlendirdin onun parasıydı derken 35000 TL. 5000 TL cepte, üstüne 2 gün de Belgrad gezisi yaptın, rakija içtin =)

Anladık ekonomi çok kötü, vergisidir cartıdur curtudur çok kötü de; 15000 TL nereye, 40000 TL nereye...
Yazıktır ya. Sonra müzik "pahalı bir hobi"...

Son düzenleme:
Thomann'da 15000 TL (394 euro) olan Yamaha THR30IIW'nin Türkiye'de 40000 TL olması Do-Re'nin şakası mı?

Yahu Belgrad'a uçakla gidip, 2 gün airbnb yapıp, amfiyi alıp tekrar uçakla gerisin geriye dönmek 40000 TL etmiyor.
Uçak git - gel 9000 TL, Airbnb 2 gece 5000 TL, amfi 15500 TL (kargo ile 16500) TL. Totalde 30500 TL ediyor. Hadi yedin içtin, kargoyu orada kargo merkezine yönlendirdin onun parasıydı derken 35000 TL. 5000 TL cepte, üstüne 2 gün de Belgrad gezisi yaptın, rakija içtin =)

Anladık ekonomi çok kötü, vergisidir cartıdur curtudur çok kötü de; 15000 TL nereye, 40000 TL nereye...
Yazıktır ya. Sonra müzik "pahalı bir hobi"...
burda aynı şeylerden bahsettim hocam 😀,daha sonra thr ii 20'yi 13bin liraya aldım 2.el ama sıfır gibi cihazdı, sarı siteyi kollamak lazım

Ben bu thr10ii den biraz sikilmaya basladim acikcasi.Sürekli telefona baglamak zorunda kaliyorum.Reverbler keza plate disindakiler cok kötü,hele ki üstündeki knobdan ayarlanacaksa düsük seslerde duymak imkansiza yakin.Chorus güzel diger efektler yine uygulamaya bakiyor.
Sanirim paraya kiyip HT5R kafa almak en mantiklisi olacak.

Geri