Konu hortlasın... sürekli adı gündeme gelen bir amfiyi tekrar övelim. Hatta en son geçenlerde kendisine defalarca tavsiye ettiğim ama tam bir ton konosörü, gurmesi olduğu için çok seçici davranan ve bu tip amfilere hep mesafeli olan
@Sapiens THRii 30 aldı ve bizzat pozitif şaşkınlığını bana iletti.
O günden beri konuşmadık, evine gidip bir köşede aç, susuz bayılıp kalmış olabilir mi diye kontrol edecem. Yenge erittin bitirdin dağ gibi adamı diye bana kızmasın
🙂
Yanarım yanarım, bugüne kadar THR'siz geçen yıllarıma yanarım.
Yiğidin hakkını yiğide verelim
@solitude71 abim yıllardır Yamaha THR över durur. Ama eşşeklik ben de ki, bugüne kadar söylediklerine pek kulak asmadım.
Yani sonuçta ben yüksek headroom'u, hacimli tonları olan Vox, Laney, Blackstar, Marshall gibi lambalı amfilere alışmışım.
Bir yanı plastik bir yanı metal olan ufacık bir alet beni ne kadar tatmin edebilir ki diye düşündüm hep.
Özellikle son bir buçuk yıldır GAS olayından oldukça uzak durmayı başardım, elimdeki ekipmanları sadeleştirdim.
Geçenlerde bir anda durduk yere "bana bir practice amp lazım" düşüncesi geldi.
Malum iş, ev, aile, çoluk çocuk derken oturup hadi biraz gitar çalayım diyebileceğim zaman akşam saat 22:00 sonrası oluyor.
E haliyle o saatten sonra pratik birşey lazım, 500 tane amfi simulasyonu 2500 tane IR olan bir alet alsam, çalmaktan çok ayar yapmaya uğraşacağım.
Bir yandan ton konusunda hassasız, öyle her amfiyi her pedalı beğenmeyiz.
Ne alsak ne alsak diye düşünürken, bir kaç youtube taramasından sonra
@solitude71 abime bir mesaj attım ve zaten daha yazarken bana THR al diyeceğinden emindim
🙂
Neyse sonra adam kaç senedir söylüyor, elinden en az 3 farklı THR modeli geçtiğini bizzat biliyorum (fazlası var eksiği yoktur), bu kadar uzun bir deneyimden sonra öneriyorsa vardır bir hikmeti dedim ve amfiyi aldım.
Daha ilk denememde amfi beni etkilemeyi başardı. Hergün içten çıksam, çocuklar uyusa da amfimle takılsam diye bekliyorum
🙂
- Bir kere tonları çok doğal ve organik
- Küçük boyutuna rağmen çıkan ses oldukça hacimli, sanki karşında 10-12 inç speaker'lı bir amfi varmış gibi
- Gitara ne veriyorsan amfiden onu alıyorsun, tuşe hassasiyeti beni olumlu anlamda şaşırttı
- Düşük volumelerde ton anlamında hiç bir kayıp yok
- Kullanımı oldukça pratik ama aynı zamanda sana bir çok seçenek sunabiliyor. Evet binlerce pedal ya da IR ve mikrofon vs seçeneği yok ama bir gitaristin bir practice amp'ten bekleyebileceği her şeye sahip ve bunların hepsini çok iyi yapıyor. Bu anlamda tam bir isviçre çakısı gibi amfi yapmış adamlar.
- Tek olumsuz yanı maalesef fiyatı... Bir AB vatandaşı aynı aleti 470 € yani bugünün kuruyla 17 - 18 bin TL'ye alabiliyorken, Türkiye'de mağaza fiyatı 38 bin TL civarında.
Bireysel ithalatın sınırlandırıldığı ve vergi yükünün yüksek olduğu bir ortamda maalesef iki katından fazla bir fiyata karşılık geliyor. Burası işin bütçe boyutu olduğu için iş herkesin kendi değerlendirmesine kalıyor.
Neyse yeteri kadar THR övdüysek dağılabiliriz... Sevgiler
🙂