Yamuk humbucker manyetik

Arkadaşlar herkese merhaba, ben yaklaşık 15 gündür elektro gitar çalıyorum, cort x100 opbb marka gitarım var. Şu an amfi için para biriktiriyorum ve şu manyetik yamukluğu içimi yiyip bitiriyor, endişelenmeli miyim amfiye taktıktan sonra bir sorun çıkar m?
IMG_20210215_173238.webp

Çıkarmaz da yuh yani 🙂 nasıl bir işçilik bu, teller manyetik üstündeki çivilerin üstünden geçiyorsa problem yok, sağa sola kaymış olsa bile ses alırsın. Okadar da odyofil olmaya gerek yok, ne kadar ekmek okadar köfte 🙂

Çıkarmaz da yuh yani 🙂 nasıl bir işçilik bu, teller manyetik üstündeki çivilerin üstünden geçiyorsa problem yok, sağa sola kaymış olsa bile ses alırsın. Okadar da odyofil olmaya gerek yok, ne kadar ekmek okadar köfte 🙂
Dostum çok sağ ol, şu an içime bir su serptin vallahi. Bir daha gitar alacak olursam elden alacağım bu sefer.

şöyle kendinden yamuk olan modeller de var,bunun nedeni tellerin kalından inceye doğru olan gerginliğini tam olarak algılayabilmek olarak açıklayabilirim, ama seninkindeki durum huckbucker çerçevesinin deliklerini yanlış açtıkları için yamuk monte etmişler, dediğim gibi humbucker ortasındaki çivilerin üstünden geçtiği sürece teller fark edebileceğin bir durum olmaz.

şöyle kendinden yamuk olan modeller de var,bunun nedeni tellerin kalından inceye doğru olan gerginliğini tam olarak algılayabilmek olarak açıklayabilirim, ama seninkindeki durum huckbucker çerçevesinin deliklerini yanlış açtıkları için yamuk monte etmişler, dediğim gibi humbucker ortasındaki çivilerin üstünden geçtiği sürece teller fark edebileceğin bir durum olmaz.

Peki ben ileride biraz daha iyi bir duruma gelince, manyetik değişiklikliği yapmayı isterim, bu mümkün olabilir mi şu anki manyetik çerçevesine göre?

Bu gitar suhr, nereden baksan 4000$ ı vardır neck manyetiğine bak teller polelların üzerinden tam geçmiyor.
Hocam, hepsinin üzerinden geçiyor aslında. Sadece neck singleın 1. ve 6. teller ortalı değil ancak ikisi de merkeze eşit uzaklıkta, tek yöne doğru bir kayma yok. Muhtemelen orta ve sap manyetikleri farklı genişliklerde modeller, bundan kaynaklanıyor durum.

Yoksa bahsedilen durum orta segment gitarlarda bile belki denk gelinecek bir üretim hatası. Suhr gibi markada bile oluyor demek pek olmuyor sanki. Gibson vb gibi markalarda böyle hatalar görüldü mü zaten dönemsel bir kalite kontrol sistemi hatası oluyor, dünyanın her yerinden benzer şikayetler yaşanıyor. Yoksa kabul edilir, göz ardı edilir iş değil.

Arkadaşlar herkese merhaba, ben yaklaşık 15 gündür elektro gitar çalıyorum, cort x100 opbb marka gitarım var. Şu an amfi için para biriktiriyorum ve şu manyetik yamukluğu içimi yiyip bitiriyor, endişelenmeli miyim amfiye taktıktan sonra bir sorun çıkar m? 146517 eklentisini görüntüle
Çalımı veya ses konusunda herhangi bir sıkıntı yapmaz o konuda rahat olun da çok ilginç cidden. Acaba resimden mi oyle kaynaklı diye düşündüm bir an ama bariz bir yamukluk var.

Hayır bende de cort x100 var ama böyle bir sorun yok, hatta gayet de temiz işçiliği.

Çalımı veya ses konusunda herhangi bir sıkıntı yapmaz o konuda rahat olun da çok ilginç cidden. Acaba resimden mi oyle kaynaklı diye düşündüm bir an ama bariz bir yamukluk var.

Hayır bende de cort x100 var ama böyle bir sorun yok, hatta gayet de temiz işçiliği.
Aslında bu benim hatam, intetnetten birçok şey aldım sorun yaşamadım. Ancak gitar alırken elden alsam daha iyi olurmuş sadece.

Aslında bu benim hatam, intetnetten birçok şey aldım sorun yaşamadım. Ancak gitar alırken elden alsam daha iyi olurmuş sadece.
20210215_194122.webp

Gitar perdesiyle arası düz benim gitarda neck manyetiğin. Işık iyi olmadığından flashla çektim, pek iyi çıkmadı tabi ama görülebiliyor.

Belki de hatalı seridir, fabrikasyon olarak.
Bazen üretim bandında olabiliyor. Bu arada ben de internetten almıştım. Hangi siteden alışveriş yapmıştınız ?. Eğer canınızı çok sıkıyorsa bence bir mail vs atın. Hatta yasal süreç içerisinde değişim talep edin.

Tüm manyetik polepiecelerin üzerinden geçmesi için eşik genişliğinin köprü genişliğiyle aynı olması lazım. Ya da manyetiği merkez ekseninden bir miktar döndürüp açılı koyacaksın ya da manyetik kutup başı aralıkları farklı olacak. Diğer türlü fiziksel olarak mümkün değil her manyetiğin her polepiece'inin üzerinden geçmesi. Gitarda teller dümdüz ilerlemiyor ki bir miktar açılı zaten. Köprüdeki tel aralıkları ile eşikteki aralık aynı değil.

Canını çok sıkıyorsa, gitarı iade etmeyeceksen çözüm basit.
Kibrit çöpü + tutkal, bir miktar rötuş boyası ve şarjlı vidalama seti.
Mevcut delikleri doldurup, çerçeveyi istediğin konuma getirip vida deliklerini tekrar açacaksın. Açıkta kalan delik varsa orayı da doldurduktan sonra boyarsın.
En azından sorunum bu olsaydı ben böyle çözerdim.

Canını çok sıkıyorsa, gitarı iade etmeyeceksen çözüm basit.
Kibrit çöpü + tutkal, bir miktar rötuş boyası ve şarjlı vidalama seti.
Mevcut delikleri doldurup, çerçeveyi istediğin konuma getirip vida deliklerini tekrar açacaksın. Açıkta kalan delik varsa orayı da doldurduktan sonra boyarsın.
En azından sorunum bu olsaydı ben böyle çözerdim.
Yok görünüşten öte performansı önemli benim için kötü etkiler mi ki bu durum böyle?

146520 eklentisini görüntüle
Gitar perdesiyle arası düz benim gitarda neck manyetiğin. Işık iyi olmadığından flashla çektim, pek iyi çıkmadı tabi ama görülebiliyor.

Belki de hatalı seridir, fabrikasyon olarak.
Bazen üretim bandında olabiliyor. Bu arada ben de internetten almıştım. Hangi siteden alışveriş yapmıştınız ?. Eğer canınızı çok sıkıyorsa bence bir mail vs atın. Hatta yasal süreç içerisinde değişim talep edin.
Dostum, gittigidiyor'un gencmüzikistanbl mağazasından aldım ancak 20 25 gün oldu alalı ve yeni yeni öğrenmeye başladığım için gitara çok bakamadım. Eğer bu durum performansı etkilemezse böyle kullanırım zaten.

Geri