Merhaba,Bu konuyu ciddi araştıracağım. Tanıdığınız birileri var mı? Ya da siz kullanıyormusunuz?
Kanunda tutar degilde devamlilik esastir. Youtubedan kazanc elde edenler gelir vergisi oduyorlar. Ama genel olarak bir denetim eksikligi mevcut sahibinden vb. Platformlar icin. Ben hala kisisel olarak durumunuza hakim bir mali musavir ile konusmanizdan yanayim. Zaten kazanciniz vergiden muaf bile sayilabilir. Denetime gireceginizi cok sanmiyorum ama vergi isini bos gecerseniz, vergi kacakciligi sucu dolayisiyla 3 kat vergi ziyai cezasi hatta hapis cezasina kadar gidebilir. Risk almaya hic gerek yok. Lutfen durumunuzu anlayabilecek isin ehli biriyle konusun.@sylfaril
Detaylı mesajınız için çok teşekkür ederim.
Kazanacağım meblağ yüksek olmayacak, Yılda 3 seferi geçecektir elbette ama her seferindeki meblağ 20$ -50$ ı geçmez. Bunun senelik 3 defa değil de; toplam limiti şu kadarı geçerse diye tanımlanması daha doğru olurdu. Şu durumda bir vergi levhası alıp, yaptığım iş karşılığında sabit vergilerin masrafların, bankada kuşa dönecek ödemelerden sonra bana kalacak para ile üstesinden gelebilecek kadar önümü açık görmüyorum. Hobi olarak yapılan bir durumun mesleğe dönüştürme zorunluluğu çok adil gelmiyor 🙁
Diyelim ki youtube da bir kanal açtık ve izlenme sayılarına göre ödeme alıyoruz. E bu durum da aynı şey değil mi? youtuba da kanal açan herkes Vergi levhası ile mi bunu yapıyor? Hepimiz 2. el enstrüman / pedal / cihaz alıp satıyoruz misal bunlar denetleniyor mu?
Merhaba,@sylfaril
Detaylı mesajınız için çok teşekkür ederim.
Kazanacağım meblağ yüksek olmayacak, Yılda 3 seferi geçecektir elbette ama her seferindeki meblağ 20$ -50$ ı geçmez. Bunun senelik 3 defa değil de; toplam limiti şu kadarı geçerse diye tanımlanması daha doğru olurdu. Şu durumda bir vergi levhası alıp, yaptığım iş karşılığında sabit vergilerin masrafların, bankada kuşa dönecek ödemelerden sonra bana kalacak para ile üstesinden gelebilecek kadar önümü açık görmüyorum. Hobi olarak yapılan bir durumun mesleğe dönüştürme zorunluluğu çok adil gelmiyor 🙁
Diyelim ki youtube da bir kanal açtık ve izlenme sayılarına göre ödeme alıyoruz. E bu durum da aynı şey değil mi? youtuba da kanal açan herkes Vergi levhası ile mi bunu yapıyor? Hepimiz 2. el enstrüman / pedal / cihaz alıp satıyoruz misal bunlar denetleniyor mu?