Yardımlaşma..

Geçenlerde bir başlıkta yazmıştım,elimde kullanmadığım kablolar xlr vs,irig hd2 mic,Dunlop temizlik vb ürünler bulunmakta,hiç biri hurda olmadığı için hurdalık başlığına yazmadım.

İhtiyacı olanlara vermek isterim,yılbaşına kadar eklemeler yapacağım fotoğraflar ile.

Öğrenci olması ve forumda aktif olması tercihimdir..

Akşama fotoğraflarını da ekleyeceğim.

Tüm kargoları da kendim karşılayacağım.

Son düzenleme:
Bu 3 metrelik xlr kablodan 2 adet var.
IMG_5299.webp

Bir kaç farklı kablo,ürün vs ekleyeceğim.

Hatta yeğenimin 2 sene önce aldığı yenisini aldığımız,çok giriş seviye elektro gitar var onu da koyacağım.

Çok güzel bir düşünce de odadaki filden bahsedersek... nasıl güvenecez? Daha önce 1-2 kez benzer şekilde hediye etme girişimlerim oldu ama alanın gidip sahbinden'de satmayacağını ya da parasıyla alabilecek durumdayken buradan bedava toplamadığından nasıl emin olacağız... ihtiyacı olana helal ederim de salak yerine konmak da istemem... ha giden mal olsun para olsun önemli değil de gerçekten verebileceğim biri mahrum kalacaksa kötü

Çok güzel bir düşünce de odadaki filden bahsedersek... nasıl güvenecez? Daha önce 1-2 kez benzer şekilde hediye etme girişimlerim oldu ama alanın gidip sahbinden'de satmayacağını ya da parasıyla alabilecek durumdayken buradan bedava toplamadığından nasıl emin olacağız... ihtiyacı olana helal ederim de salak yerine konmak da istemem... ha giden mal olsun para olsun önemli değil de gerçekten verebileceğim biri mahrum kalacaksa kötü
Zor biraz maalesef
Yurtdışı bir siteden ilan açmıştım. Evde işime yaramayan Orjinal Ibanez akustik gitar Gigbag vardı. Boş duruyor, zaten ev küçük, boşa kalabalık yapmasın, ihtiyacı olan birine bedava vereyim dedim.
Ilanı açar açmaz onlarca kişi nerdesiniz hemen gelip teslim alacağım diye mesaj attı. Doğrulamadan teslim etmeyeceğimi söyledim. Bunu yapmak için de hepsine benzer sorular sordum. Gitarınız ne, modeli kasası ne...gibi sorular. Yarısından çoğu alakasız gitara sahipti, ya klasik gitar ya da elektro. Yani uymuyor (büyük ihtimalle ihtiyaç da yok ama ne de olsa beleş - solitude71 in de dediği gibi, bunu alıp ilan açıp satacak büyük ihtimalle), ama hâlâ istiyor. Bu şekilde az çok doğrulayarak eledim onları. Akustik gitarı olup da kılıfa ihtiyacı olan birkaç kişi kaldı geriye. Onlara da gitar boyutlarını sordum iyice. Uyacak birkaç kişi kaldı. Onlar arasından ilk gelecek kişiye teslim ettim. Gelen kişi gitarını da yanında getirmişti hatta. Cuk diye oturdu gitar kılıfa mükemmel oldu.
Ben de böylece hak eden birine vermiş oldum kılıfı.
Malesef tam kontroli sağlamak zor. Ama en azından ihtiyacı olmadan atlayanlarin bir kısmı elimine edilebilir. Ya da bazen sembolik bir ücret yazıyorum. Beleşçi tayfayı bu şekilde kendimce eliyorum (beleşe alıp satacak kişiler! - yoksa gerçekten ihtiyacı olanı tenzih ederim).

Kendimden örnek vereyim 2 aydır jak kablosu almadım lise ikiye gidiyorum ve harçlığım belli durumla alakalı değil aileme zorluk çıkarmamak için. Tel parasınıda babam veriyor sağolsun zaten birinin gerçekten ihtiyacı varsa kullanır @BC_Rich_Warlock abinin yazdığı gibi eleme sistemiyle ihtiyacı olanlara gönderilebilir.

Kendimden örnek vereyim 2 aydır jak kablosu almadım lise ikiye gidiyorum ve harçlığım belli durumla alakalı değil aileme zorluk çıkarmamak için. Tel parasınıda babam veriyor sağolsun zaten birinin gerçekten ihtiyacı varsa kullanır @BC_Rich_Warlock abinin yazdığı gibi eleme sistemiyle ihtiyacı olanlara gönderilebilir.
Al kardeşim bir tane Jack kablosu. Beğen bir model, alalım sana. Siparişi biz hallederiz.
Türkiye içindeki bir online mağaza olsun

Abi amacım acıtasyon değil ben konuda açmıştım zaten jak kablosuyla alakalı şuan kirlin jak kablom var ama iki kere lehim yapmam gerekti gürültüden ve koptuğundan gına geldiği için almak istedim ben bi şekilde biriktirip yine alırım ama biriktiremeyecek ve alamayacak kendi çapında insanlar var onlar için örnek verdim hediye verileceksede sıfır istemem zaten gururuma yediremem teşekkürler düşüncenizden dolayı.

Bence bu başlığa öncelikle elinde ihtiyaç fazlası ürünü olan (başlık sahibinin yaptığı gibi) belirtsin. Ona göre ihtiyacı olan mesaj sahibine özel mesaj atsın, bu şekilde ilerlersek kimse rencide olmamış olur.
Ben Türkiye'de yaşamıyorum, ama elimdeki işine yaramayan (çalışan sağlam tabii ki, yoksa çöp ürünleri buraya koymanın manası yok) ürünleri Türkiye'ye gelmeye yakın bir zamanda haber ederim. Bunu dışında öğrenci arkadaşlarımıza ihtiyaç duydukları ürün-aksesuarları buradaki gönüllü diğer arkadaşlar karşılayabilirler.
Tabii ki zorlama yok, herşey gönüllü.

Ben şahsımca bir paket sıfır tel ve de Jack seti hediye edebilirim. Özelden yazabilirsiniz, ürün ve de satınalma linki atarak.
Karşılıklı saygı içinde ve b.kunu çıkarmadan lütfen. Sadece ihtiyaç fazlası ürünü olanlar, ve ihtiyacı olanlar yazsın lütfen.

Hadi sağlıcakla kalın.

Abi amacım acıtasyon değil ben konuda açmıştım zaten jak kablosuyla alakalı şuan kirlin jak kablom var ama iki kere lehim yapmam gerekti gürültüden ve koptuğundan gına geldiği için almak istedim ben bi şekilde biriktirip yine alırım ama biriktiremeyecek ve alamayacak kendi çapında insanlar var onlar için örnek verdim hediye verileceksede sıfır istemem zaten gururuma yediremem teşekkürler düşüncenizden dolayı.
Valla böyle şeyleri yazarken hafiften gözlerim yaşlanıyor. Bizim derdimiz de kimseyi ezip "gel bakalım küçük kardeş benim param var hehehe" deyip asıp kesmek değil. Burada Gökhan abi güzel bir etkileşim oluşturmaya çalışıyor dolayısı ile senin geçtiğin yollardan az çok hepimiz geçmişizdir. Ben eve gidecek yol parası bulamadığım için şansıma yanımda gitarım varken sokaklarda gitar çalıp para bile kazandım. Hatta hiç unutmam yol parasının üzerine yemek parası + küpe için kulak deldirme parası çıkmıştı. O günü unutmam, lise yıllarında ailen istediğini almayabiliyor. Biraz büyüyünce insan da sorumluluklarını anlayıp ailesine yük olmak istemiyor.

Derdimiz paylaşım, etkileşim, yardım. Dünya batacak, ekipmanlarımız gün gelince çürüyecek, kırılacak ama sevgi, dostluk iyilik baki kalacak. Mağdur olma sıkıntı yaşama, geliş, sen de bunları gördüğün şekilde ömür boyu başkalarına yardım et...

Hatta şöyle yapalım; beğendiğin bir ufak malzeme falan filan varsa biz ortak toplayıp alalım sana gönderelim. @BC_Rich_Warlock ben de biraz katkı sağlayabilirim. Kablonun iyisi olsun mesela.

Güzel yazmışsınız,düşüncelerinize sağlık hepinizin.

Suistimal tarafı tabi takip edebileceğimiz birşey değil,biraz önüne geçebilmek için “Forumda nispeten aktif” diye ibare eklemek istemiştim.

Özelden konuştuğumuz arkadaşlara cuma günü çıkacak kargoları.

Çok teşekkürler hepinize, 2024 nisan ayında staja başlayacağım derslerden kalmazsam, bende ayırabildiğim kadar para ayırıp ihtiyacı olanlara olmazsa olmaz ekipmanlardan alıp vermeye çalışacağım belki başkalarıda örnek alır ve yardımcı olur, yine teşekkürler.

Geri