Yarın sınava girecek herkese başarılar

Arkadaşlar süreçten bahsedebilir misiniz biraz? Süreç nasıldı, önlemler, sorular..
Önlem yoktu. Bunu kabul etmem gerek 😀. Sözde bir sıra boşluk bırakılacaktı ama bırakılmadı. Normal bir sınav gibi yerleştirildik. Maskemi mecbur açtım, nefes alınmıyor 😀. Okul bahçesinin dışı Eminönü kapalıçarşı çıkışı gibiydi, iğne atsanız düşmez. Sosyal mesafe 0. Cümleten geçmiş olsun diyorum 🙂.

Abiler selamlar 13 yıllık eğitim hayatım boyunca beklediğim sınav olan YKS 2020'nin ilk yarısına girmiş olarak iki kelamda bulunmak isterim🙃.(hep böyle giriş yapabileceğim bir girdim olsun isterdim oldu)
Neyse...

Öncelikle sabah erkenden okula gittiğimde öğrenciler ve aileleri, diğer insanlarla aralarındaki mesafeyi kısmen korudu diyebilirim.Korumayanlar da vardı fakat çoğunluk bilinçli bi şekilde davrandı.

Ardından sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler olarak teker teker bahçeye girdik.Bahçede 2 kutu ve dezenfektan standı vardı (tek bir makine konmuş isteyen eline sıkıyor devam ediyor).Kutuların birinde ıslak mendil birinde maske vardı.Ben ıslak mendil aldığımda kutuda son 5 tane kalmıştı ve daha öğrencilerin yarısı arkamdaydı.Ve asıl şok edici olay şuydu, maskeler poşetsiz açık vaziyettetdi.Bildiğiniz kutuya açık şekilde konmuş gelen geçen ellerini değe değe alıyor.Evet bildiğiniz birisi geliyor maske almak için resmen diğer maskelere de değmek zorunda kalıyor.

Bu durumu görünce başta en alttan almaya karar verdim ve diğer maskelere değmeden dikkat ederek aldım (adım gibi eminim bu konuda herkes benim gibi duyarlı davranmadı).Aldıktan sonra takmamaya ve kendi maskemle devam etmeye karar verdim.

Okul binasına girdiğimizde pantalon cepleri kontrol edildi ve sınıflara yerleştik.Sınıflarda 1.5 metre sosyal mesafe kuralına uymak biraz güçtü taş çatlasın iki öğrenci arası mesafe 90 cm idi.Sınav esnasında isteyenler maskelerini çıkarıp devam etti.Sınıf mevcudu 16 idi.Öğrenciler sınav bitimi dağıldığında yığılma oldu mu bilemiyorum.1/2 dakika kala ben okulu terkettim.

Sorularla ilgili bir iki tane screenshots koymak istiyorum.
Screenshot_20200627-194045_YouTube.webp
Screenshot_20200627-150547_Ekin.webp

Hayatımın standart yediğim darbelerinden yedim.
Sosyal mesafe bizim sınıfta pek yoktu. 1 er sıra boşluk vardı girişte bi dezenfektan sıktık o kadar.
Gelmiş geçmiş bana göre en farklı sosyal soruları vardı. ne otodeterminizm ne rasyonalizm ne emprizm falan türkçenin sorularının arasında felsefe falan vardı resmen.
Onca çalışmama rağmen artık matematik yapamıyorsam yapacak bir şey yok. Yüksek ihtimal mutsuz ve istemediğim bir üni hayatı geçireceğim.

Türkçe çok zor diyorlar
Nasıl geçti çocuklar sınavlarınız? Hepinize kolay gelsin, bol şans
Teşekkürler. Maske olayı @Jisephka06 'in dediği gibi, maskeler korumadan uzalk garip bir şekildeydi. Ben de sözde aldım ama kullanmadım. Aslında maske değil de, peçete gibi bir şey. Dezenfektan bizde de 2 sıra halindeydi. Sınıflarda sosyal mesafe yoktu. Sınavda mecburen maskemi çıkardım ben, çünkü nefes almak biraz zor oluyor sınav anında. Edebiyatı çözerken çok vakit kaybettim, ve Türkçe soruları karmakarışıktı. Vaktim yetmedi desem yeridir. Çıkışta ise sosyal mesafe hiç yoktu. Bütün veliler yan yana, hatta çıkarken çok zorlandım. Ama çıkmayı başardım. Umarım sizler için de, bizler için de güzel haberler alırız 🙂.

Son düzenleme:

Geri