Yazın Gitara Başlayacağımbütçem 18000 TL (Yurtdışından Alacağım)

Merhaba ben bu yaz elektro gitara başlayacağım ve bütçem 18000 tl fakat alacağım site yabancı bir site site ise:thomann.com burda türkiyede 20 bin tl olan gitarlar 12 bin 13 bin bandında
metal çalacağım ve sololara önem vereceğim
22 perdemi 24 perdemi uygun olur?
amfi olarak marshall tercih etmek isteyebilirim ama büyük bir öneriniz varsa duymak isterim
yatak odamda çalacağım için ona göre bir practice amfi bulursak sevinirim
yardım edenlere şimdiden çok teşekkürler

Gitarın kalitesini anlamak için aşağıdaki video güzel, çok sevdiğim bir youtuber kendisi tertemiz açıklamış...ben metal kafa biri olarak şu linktekini versiyonu alırdım...amfi ise ikinci el bir idcore v1 v2 denk getirmen yeterlidir...başarılar bol şans umarım hayat boyu keyifle çalarsın...

Gitarın kalitesini anlamak için aşağıdaki video güzel, çok sevdiğim bir youtuber kendisi tertemiz açıklamış...ben metal kafa biri olarak şu linktekini versiyonu alırdım...amfi ise ikinci el bir idcore v1 v2 denk getirmen yeterlidir...başarılar bol şans umarım hayat boyu keyifle çalarsın...

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim, peki bir amfi öneriniz varmıdır.

Harley Benton öneren birini ilk defa gördüm teşekkür ederim. harley bentonun explorer kasaları hakkında ne düşünüyorsun. büyük explorer kasa hayranıyım ve almakta isterdim açıkçası

Bu bütçeye alabileceğin en iyi manyetikler bana kalırsa, videolarda soundunu görüyorsun, sen de bağla quad cortex'e al aynı tonu, idcore a bağlayınca benim usa jackson da ton vermiyor mesela...18k lık bir gitar alıyorsun sonuçta...

şu bilgi önemli thomann dünyanın en büyük müzik aletleri satışı sitesi, doğal olarak da büyük ve rahat bir supply chain leri var, harley benton da thomann ın kendi markası, doğal olarak bu maliyetlerden çok ucuza sıyrılabiliyorlar, 450 euroya daha iyi speclerde gitar bulamazsınız bu sebeplerden...ha avrupa dan alma şansınız olmasaydı ibanez ya da cort önerirdim orası başka bir hikaye olurdu...

"elektro gitara başlayacağım" seviyesinde birisinin manyetik reviewlarına takılması da mantıksız bu arada...al sat sök tak macerası daha yeni başlıyor bir gitar alırım 10 sene kullanırım gibi düşünme yani sana hızlı başlangıçta en uzun gidecek gitarı öneriyorum kendi bilgi ve deneyimime dayanarak ama bazı şeyleri illa ki eksik kalacak ve o eksik 90 sene de gitar çalsan gitmeyecek...

Bu bütçeye alabileceğin en iyi manyetikler bana kalırsa, videolarda soundunu görüyorsun, sen de bağla quad cortex'e al aynı tonu, idcore a bağlayınca benim usa jackson da ton vermiyor mesela...18k lık bir gitar alıyorsun sonuçta...

şu bilgi önemli thomann dünyanın en büyük müzik aletleri satışı sitesi, doğal olarak da büyük ve rahat bir supply chain leri var, harley benton da thomann ın kendi markası, doğal olarak bu maliyetlerden çok ucuza sıyrılabiliyorlar, 450 euroya daha iyi speclerde gitar bulamazsınız bu sebeplerden...ha avrupa dan alma şansınız olmasaydı ibanez ya da cort önerirdim orası başka bir hikaye olurdu...

"elektro gitara başlayacağım" seviyesinde birisinin manyetik reviewlarına takılması da mantıksız bu arada...al sat sök tak macerası daha yeni başlıyor bir gitar alırım 10 sene kullanırım gibi düşünme yani sana hızlı başlangıçta en uzun gidecek gitarı öneriyorum kendi bilgi ve deneyimime dayanarak ama bazı şeyleri illa ki eksik kalacak ve o eksik 90 sene de gitar çalsan gitmeyecek...
Teşekkür ederim ilgin için. benim huyum böyle çok takılırım biri önermez gene dikkate alırım ben araştırmanın sonucunu kullandığım pcde aldığım için çok araştırmanın önemini anlıyorum şuan. çok teşekkür ediyorum ilginiz için. yeterli parayı toplarsam aklımda o gitar profilinizi inceledim sahne alan birisiniz sanırım sizin önerileriniz aklımda olacaktır. saolun yardımınız için

Yeni gümrük kanunlarını da bir araştırın derim, gümrükte aldığınızın iki katını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bir de daha önce klasik vb gibi bir gitar tecrübeniz yoksa ilk gitarınızı ikinci el uygun fiyatlı bir markadan seçmenizi öneririm. Eski Cort x serisi yeni başlayan metal seven gençlerin yıllardır favorisiydi. 5 bin lira civarı sarı siteden bulabilirsiniz. Değişik manyetik, gitar elektroniği ve aksam üzerinde denemelerinizi yine bu ucuz gitarda içiniz acımadan yapabilirsiniz. Bir zaman sonra bu gitar size az gelmeye başlar, kolayca satıp daha iyisini alırsınız. Amfi olarak da 2. el bir düşük wattlı marshall işinizi görür. Kalan parayla da sisteme distortion pedalı ve bilgisayarınıza ses kartı eklersiniz ufaktan pedal, efekt ve kayıt sistemlerine de giriş yaparsınız.

Bir de yıllardır çevreye arkadaş çocuklarına kardeşlerine tavsiye verip gitar beğendirme görevi üstlendirildiğimden şöyle diyorum ki gitara başlamak kişiye göre bazen çok zorlu olabiliyor. Kişinin isteği hırsı varsa zaten zamanla ortaya çıkıyor kendini geliştiriyor ama bazen de fiziksel özellikler (parmak kısalığı vb gibi sebepler) yüzünden bile olabilir gitarda ilerlemek çok zorlayabiliyor. O yüzden başlangıçta verdiğiniz para içinizi acıtmayacak, satarken de zorlamayacak şeylere yönelmenizi öneririm. Çalması dinlemesi gibi keyifli olmuyor, şahsen 30 kişiye ailesiyle gitar aldıysak bunların 2-3 tanesi hala devam ediyor diyebilirim.
Fiziksel bir engelim yok gitar zaten parmaklarım oldukça uzun ve çevre olarak beni soğutacak bir sorun yok ben ekipman kısmına çok takılıyorum

Thoomanda kargo 1100 tl onun dışında bir vergi ödenmiyor zaten 30 euro kanunu geldi o 30 euroda bu vergi olmalı. gümrükte takılacağını sanmıyorum

sadece vergiyi ödemek olsa ben fazlasını da öder getiririm oturduğum yerden 🙂 ... o kadar kolay değil ama sen bilirsin tabi heves kırmayalım... okuduklarında gümrük müşaviri, kağıt kürek işleri filan hepsini çözdün değil mi? yani kdv, ötv koydum aaa daha ucuzmuş demediğin sürece OK....
kolay gelsin, rast gitsin diyelim

sadece vergiyi ödemek olsa ben fazlasını da öder getiririm oturduğum yerden 🙂 ... o kadar kolay değil ama sen bilirsin tabi heves kırmayalım... okuduklarında gümrük müşaviri, kağıt kürek işleri filan hepsini çözdün değil mi? yani kdv, ötv koydum aaa daha ucuzmuş demediğin sürece OK....
kolay gelsin, rast gitsin diyelim
ya ülkenin durumu malum insanın şansına göre vergi ödeniyor durum içler acısı bazısı ucuza alıyor aynı ürünü aynı siteden bazısı pahalıya

Merhaba ben bu yaz elektro gitara başlayacağım ve bütçem 18000 tl fakat alacağım site yabancı bir site site ise:thomann.com burda türkiyede 20 bin tl olan gitarlar 12 bin 13 bin bandında
metal çalacağım ve sololara önem vereceğim
22 perdemi 24 perdemi uygun olur?
amfi olarak marshall tercih etmek isteyebilirim ama büyük bir öneriniz varsa duymak isterim
yatak odamda çalacağım için ona göre bir practice amfi bulursak sevinirim
yardım edenlere şimdiden çok teşekkürler
O siteyi hiç duymadım. Reverb.com veya ebay e bakin, orada çok daha ucuza ikinci el gitarlar var.
18000 aşağı yukarı 500 dolar yapıyor. O fiyata anca başlangıç seviyesi gitarlar var
Ikinci el olursa daha orta seviye gitarlar alınabilir.
Ne kadar çok para o kadar çok köfte.
22-24 perde olayına takılmayın.

Geri